download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 12.10.13, 18:30

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Нещо не разбрах Мохикан, да си йога означава ли да отричаш Бог? „

Да , след като вярваш че точно тези упражнения ще ти осигурят здраве и дълъг живот.

iceman_
Съб, 12.10.13, 18:58

RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Да , след като вярваш че точно тези упражнения ще ти осигурят здраве и дълъг живот. „

А ако не играя йога, а тичам - демек джогинг? Пак ли ще се пека в ада?

iceman_
Съб, 12.10.13, 21:24
И аз така мислех...
anonymous
Нед, 13.10.13, 03:37

RE: RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” А ако не играя йога, а тичам - демек джогинг? Пак ли ще се пека в ада? „

А ти вярваш ли в целебните свойства на картина/и ?

iceman_
Нед, 13.10.13, 07:51

RE: RE: RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” А ти вярваш ли в целебните свойства на картина/и ? „

Ще отговоря след като ми отговориш ...

anonymous
Нед, 13.10.13, 08:52
Преди примерно 30 години започна да ме боли кръста и поради притискане на седалищния нерв болката да слиза към единия крак. Тогава жена ми ,която е кинезетерапевт ми каза :" Ако не си стегнеш коремните мускули все ще те боли кръста, можеш да взимаш лекарства но това ще е временно решение. Освен това се научи като нас жените да не се навеждаме ,когато трябва да вдигнем нещо от земята , а да клюкнеш и го вземеш." Послушах я и от тогава правя коремни преси всеки ден, като започна и стигна до 50 свободно да ги правя примерно 3-4 месеца , после спирам до като падна на 35 примерно 4-5 месеца , пак до 50 и така до ден днешен! НИКОГА ОТ ТОГАВА НЕ МЕ Е БОЛЯЛ КРЪСТА! Човек трябва да слуша и вглежда в своя организъм и да прави това от което той се нуждае- за някой йога, за други бягане , за трети туризъм , фитнес и т.н., а за някой с вярата ,че иконата дарява здраве!
anonymous
Вто, 22.10.13, 15:17
Искам да напиша и няколко думи за МЕДИТАЦИЯТА ,един нов образ на живот!Според йогите човешкото съзнание има три форми- концентрация,съзерцаване и медитация. Макар че те казват ,медитацията е състояние ,което не може да се опише с думи ,аз ще се опитам по мой си начин да обясня това състояние.
   Ако ние сме един център ,един връх от където имаме 360 гр.полезрение,то концентрацията е един много тесен сектор, върху който е съсредоточено нащето съзнание,такова състояние имат учените.Примери много ,повечето като анекдоти ,където съсреточени в работата, те забравят за ежедневните неща,липсва дори елементарна форма на здрав разум,а и как иначе могат да се направят открития?!При концентрацията имаме един тунел ,в който оперира съзнанието ни ТО ИМА МАЛКО ОГРАНИЧНО ПРОСТРАНСТВО!При съзерцанието пространството също е ограничено ,но значително по-голямо.Такова съзнание има при философите, но и при тях въпреки по-голямото пространство на дейност ,то все пак е ограничено,не е безкрайно!Единствено при МЕДИТАЦИЯТА имаме едно безкрайно пространство,където съзнанието е напълно свободно!Това може да се постигне като се стои в центъра като наблюдател ,като съзнанието ни се намира в една пустота!?Това състояние води до пълно прочистване на духа и като се съчетае с физическото очистване ние можем да постигнем висша форма на здраве!Не случайно на Запад ,особено в Америка набира скорост адаптирана форма на медитация ,с която се цели човек да се освободи от негативната енергия /раздразнение, яд, ярост, страх и т.н./ и се внесе в съзнанието спокойствие,проницателност,доброта!Според йогите концентрацията и съзерцаването са по-сложни форми на съзнание,нормалното съзнание е медикативното! Йогите наричат медитацията джхана на езика пали,езика на народа,в Китай я наричат чан ,а в Япония дзен.Едно дете преди да се осъзнае е повечето в състояние на медитация,т.е.неговото съзнание е пусто ,то не е обременено,нито с бъдеще,нито с минало, нито с някакви проблеми,то има само памет на тялото ,не на ума!Човек в медитация се слива с бога и за това йогите се стремят към нея,като най-висша форма на съзнание.Те не се боят от смъртта ,защото знаят какво е тя! Когато решат че тяхният земен път е свършил ,те просто минават в медитация и изключват жизнените си процеси и сърцето!
iceman_
Вто, 22.10.13, 15:42
Биги, ще гориш вечно в ада според мохикана!
anonymous
Сря, 23.10.13, 02:02

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Човек в медитация се слива с бога и за това йогите се стремят към нея,като най-висша форма на съзнание.Те не се боят от смъртта ,защото знаят какво е тя! Когато решат че тяхният земен път е свършил ,те просто минават в медитация и изключват жизнените си процеси и сърцето!

А на тебе обяснили ли са ти какво е тя ?

anonymous
Сря, 23.10.13, 10:53

RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” А на тебе обяснили ли са ти какво е тя ? „
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Че защо да ми го обясняват и кой да ми го обяснява,има книги ,където всичко ясно е казано! Медитацията е физиологично състояние на организма ,което оказва благотворно влияние на психическите процеси!Психическото здраве е не по-важно от физическото ,те взаимно си влияят и за това има и йогически физически пози/асани/ ,както и очистителни такива! Йогата е един комплекс за здрави хора! А ако искаш приеми религиозната същност, ако искаш недей! Тук задължителни положения няма!

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.