download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
karadzha
Съб, 28.09.13, 19:37

RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” И не само храна. Храната е част от нещата с които захранваме организма, но също така на организма му подаваме вода, въздух, радиация и емоции. От друга страна от него изискваме движение и мисловна работа. За нормалното функциониране на системата наречена човешки организъм всеки един от изброените елементи е здравеопределящ.
Най-добрата храна е онази, за която нашия организъм е подготвен и адаптиран. Това, което са консумирали нашите деди и прадеди е най-добрата храна за нашия организъм. Ензимите, които са необходими за разграждане на тази храна нашите организми ги отделят без затруднение. Храната, която е полезна за китайците не е най-добрата храна за българите. Ако дядо ти е ял сланина, то ти си адаптиран към нея и тя е полезна за теб, макар да е вредна за всеки изповядващ исляма.
Най-добрата вода според мен е кладенчовата вода, която практически нито се среща в съвременният свят нито се продава. Минералната вода е вредна за човешкия организъм, както и планинската вода, която е с особено ниска минерализация.
Най-добрият въздух е този, който се намира там където се е родил даденият човек. Точно към него нашият организъм е най-адаптиран. Ако човек се е родил на 500 м надморска височина и е дишал като дете свеж боров въздух, то въздуха на морското равнище го разболява. Както и обратно. Ако човек се е родил до морето, високопланиския въздух го уморява. Най-малкото защото атмосферното налягане е различно и концентрацията на кислород и въглероден двуокис в кръвта е различна.
Радиацията в това число най-вече слънчевата радиация е основен елемент за нормалното функциониране на организма. Дори да се храни един човек правилно и да пие най-подходящата вода, ако радиацията е в недостиг той залинява, а ако е в повече директно се разболява от респираторни заболявания.
Емоциите, които изпитва човек са храната за неговата душа. Ако емоциите са отрицателни, голяма част от мозъчната дейност на човек е заета да цикли в цикъл DO в който няма изход. Всички процеси в сложната машина човек, се управляват от нервната система на човека. Ако тази система е заета сама със себе си, всички биохимични процеси в човека се сбъркват. Ето защо хигиената на човешките емоции е изключително важна за човешкото здраве.
За ползотворният ефект на умереното движение мисля, че няма какво да се пише, защото всеки знае, че то е жизнено-определящо. Но за мисловната дейност като фактор за здравословен начин на живот малко се знае и малко се пише. Мисловните процеси са ежедневните тренировки на нервната система. НАЙ-ДОБРОТО УПРАЖНЕНИЕ ЗА НЕРВНАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА Е ПИСАНЕТО. С това се обяснява и фактът, че най-дълъг живот от всички професии имат хората занимаващи се с журналистика.
Така, че здравословния начин на живот е цяла наука, която за съжаление не се изучава нито в училище, нито в университетите. „

Да, на 99% си прав.
Но има билки и храни, които са универсални за човечеството; такива са жен шена, кокичето, киселото мляко и много други.
Твърдата вода, макар и кладенчова, не е добра за пиене

dreven
Съб, 28.09.13, 20:20

RE: RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Да, на 99% си прав.
Но има билки и храни, които са универсални за човечеството; такива са жен шена, кокичето, киселото мляко и много други.
Твърдата вода, макар и кладенчова, не е добра за пиене
По отношение на това, коя вода е полезна и коя е вредна съществува спор, а след като той не е решен означава, че няма еднозначно решение.
Твърдата вода определено не е полезна за хора склонни да образуват камъни в бъбреците. Но не всички хора са склонни към подобен процес. Нещо повече голямото множество не са склонни към подобен процес. И ето го риторичния въпрос. Вредна ли е една вода, ако тя е вредна за определено множество хора, па били те и малцинство.
Моето лично мнение е, че меката вода е много по-вредна от твърдата вода. Защото нейните вредни свойства засягат цялото население. Меката вода практически не съдържа Калциеви йони и населението, което я ползва за пиене, страда от недостиг на Калций в подходяща усвоима форма. Това се отразява като масово развалени зъби и крехка костна структура. За жени над 50 годишна възраст това може да бъде дори фатално.
Пример:
В Кюстендил се пие мека вода, която се събира от водоизточници около котловината. В голямата си част тази планинска вода е дестилат получен в резултат на дъжд или топене на сняг от високите части на планините. Децата израсли, чрез пиене на тази вода са с унищожени зъби. В това число попадам и аз и жена ми и всичките ми съученици. Моите синове израснаха с твърдата Дунавска вода. Те нямат дори по една пломба, а вече са мъже. Те не знаят що е това зъболекар.
Ето защо моето лично мнение е, че пред твърдата и меката вода, аз бих избрал твърдата. Това е мое мнение получено в резултат на лични наблюдения, то е изстрадано мнение и не е прочетено, нито чуто по телевизията. Лично аз смятам за много вредно продължително пиене на мека вода, към която спадат и много трапезни води с надпис "Планинска изворна вода". В планината рядко тече достатъчно твърда вода.
iceman_
Съб, 28.09.13, 20:23
Цитат
” ... Универсална храна - женшен, кокиче... „

Още едно дебилно изказване с цел - бройки!

shaman
Съб, 28.09.13, 21:06
Дано ти бъдат от полза по някакъв на4ин, старите проблеми на Шамана - Гладолечението - полезно или не!
karadzha
Съб, 28.09.13, 21:12

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Още едно дебилно изказване с цел - бройки! „

Дебилът крещи "вижте дебил"
Добре, че ти не си по бройките

karadzha
Съб, 28.09.13, 21:19

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Дано ти бъдат от полза по някакъв на4ин, старите проблеми на Шамана - Гладолечението - полезно или не!

Здравей, Шамане
Аз съм враг на всичко що е глад
Издържам на такъв, ама много ми е кеф да ям вкусни храни
Няма как да харесам гладолечението
Проповядвам хранолечението
Дано Тиквата не каже, че трупам точки, ама то в тиквата само тва му се върти; вероятно вече е на 10 бири

shaman
Съб, 28.09.13, 21:33
Е, както виждаш, в темата и аз го отхвърлям, като вариант-пълното гладоле4ение!
anonymous
Нед, 29.09.13, 07:13
Шаман, бях забравил твоята тема . Прочетох я цялата и разбрах че имаме напълно сходни проблеми . Аз мисля , че моите ги реших. Кръвното ми е вече повече от нормално, меря го три пъти на ден сутрин след ставане и след гимнастика, на обед и вечер ,последната седмица горната ми граница никога не е била повече от 130 , а долната повече от 83!От един месец не съм близвал кафе, никакво свинско, сирене/заменил съм го с извара/,кашкавал, меса само телешко и пилешко , всичко каквото има концентрирана захар отдавна не употребявам! След време мисля да отида отново на профилактичен преглед за холистерола , сигурен съм , че и той ще е наред!
anonymous
Нед, 29.09.13, 19:46
Днес е световния ден на сърцето. В тази връзка дори на Южния парк се прави опит за най-дългата линия на йога за Гинес. Безспорна е връзката между йога и функцията на сърцето , а определящо за неговото здраве играят дихателните упражнения. В предишен пост бях ви казал за пълното йогийско дишане. Как най-лесно то може да се изпълни или поне нещо близо до него. Представете си че белите ви дробове са някакъв съд , който вие трябва добре да напълните и после да изпразните. Най-напред напълвате долната част и постепенно пълните до горе/до откат/, после започвате да изпразвате в обратния ред/до откат/. Това може да го правите винаги когато имате възможност примерно от 5 до 10 дишания. Може да ви се завие свят , но не се тревожете , то е от пренасищането на кръвта с кислород.Хубаво е ,ако можете да вкарате и малко въображение , да си представите ,че съдът /дробовете/ се пълнят с някаква енергия ,която блести примерно. Обикновено човешкото дишане е в съотношение вдишване, задържане ,издишване 1-1-2. Йогите препоръчват контролирано това съотношение да стане 1-4-2.Това става постепенно примерно един месец да тренирате съотношение 1-2-2 ,после 1-3-2 и така нататък. Труден процес . Аз доста време съм отделял и упражнявал , може би не съм бил достатъчно упорит ,но съм някъде на 1-2/3-2. Имат йогите още много други упражнения за дишането ,но те са повече за отделни здравословни случая!
  ПС Вмъквам и песен в подкрепа :
редактиран от anonymous на 29.09.13 19:49
dreven
Пон, 30.09.13, 11:13

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” Обикновено човешкото дишане е в съотношение вдишване, задържане ,издишване 1-1-2. Йогите препоръчват контролирано това съотношение да стане 1-4-2.Това става постепенно примерно един месец да тренирате съотношение 1-2-2 ,после 1-3-2 и така нататък. Труден процес . Аз доста време съм отделял и упражнявал , може би не съм бил достатъчно упорит ,но съм някъде на 1-2/3-2. Имат йогите още много други упражнения за дишането ,но те са повече за отделни здравословни случая!

Не знам дали си се замислял над това до какво довежда задържането на поетия въздух. Предполагам знаеш, че в човешкия организъм няма датчик за контрол на концентрацията на кислорода. Мозъка на човека контролира само концентрацията на въглероден двуокис. Повишената концентрация на въглероден двуокис в кръвта предизвиква нервен импулс за вдишване. Това не е никак случайно. Кислородът е мощен окислител и той е вреден когато е в по-висока концентрация. Водолазите изучават тази материя в детайли. Изобщо приготвянето на дихателни смеси е тънка и опасна работа. Задържайки дъха си при поет въздух е най-евтиния начин на дрогиране. В белите дробове се покачва налягането, което автоматично предизвиква разтваряне на по-голямо количество азот. Ако повишиш налягането на въздуха дори само с 0.1 кг/см2 азотната наркоза ти е в кърпа вързана. Гмуркачите познават това азотно опияняване прекрасно. След гмуркане те се чувстват така все едно са изпили две ракии. Хубавото при това дрогиране е, че няма махмурлук. Лошото е,че човек се пристрастява. Според мен е крайно нежелателно, човек да бърка в схемата на управление на биохимичните процеси. При човека тя е изключително сложна с огромен брой обратни компенсиращи връзки. Ето защо и се управлява автоматично. Но ако искаш да си ходиш винаги леко подпийнал може да промениш схемата си на дишане, но трябва да внимаваш при шофиране и изпълняване на други прецизни дейности. Истинските йогите могат да си позволят азотна еуфория, но те едва ли шофират автомобили.

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.