download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 04.10.13, 20:26

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

bigiadri , защо си тръгнал по пътя на сатанизма ? „
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Защо бе, приятел?Всички в моя род ,включително и аз сме православни християни! Не знам какво имаш предвид? В крайна сметка макар , че тук все се караме за нещо , айде по-меко казано спорим , но все пак сме широко скроени хора! Отворени сме за всичко , което смятаме, че е полезно за нас и обществото! Освен това сме отворени и се интересуваме от наука, КОЕТО Е ВЕЛИКО НЕЩО! Нямам представа какво имаш предвид вид ? Честно!
anonymous
Нед, 06.10.13, 18:50
Ние тук много или малко се увличаме от компютри и добре знаем какво е отдалечен достъп до друг компютър. А знаете ли какво е отдалечен достъп до съзнанието на човек? Всеки човек може да бъде в три състояния/ изключвам смъртта/ , а това са сън, бодърстване и едно междинно състояние. Именно това състояние дава възможност за така да се каже отдалечен достъп , казано по друг начин хипноза! Но и това състояние може да се използва и за самохипноза и самовнушения, а това са разбрали преди хиляда години йогите.Това състояние е база за медитация.През 80-те години на тази база се разви и така наречения автогенен тренинг. Всеки е виждал на различни състезания как различните спортисти преди скок,вдигане или др. си говорят нещо или правят някакъв непонятен ритуал ,те правят точно самовнушение и с него мобилизират скрити вътрешни сили , това е форма на автогенен тренинг.Как може да се постигне това? Ще кажа моя опит:
  За да подчиниш или по-точно да управляваш СЪЗНАТЕЛНО своите, вътрешни , НЕСЪЗНАТЕЛНИ ПРОЦЕСИ , трябва да се научи човек МИСЛЕНО да предизвиква нещо несъзнателно. Това е отпускане на тялото, затопляне , натежаване и всичко това с някаква представа.Йогите имат такова упражнение/савазана/, което те винаги изпълняват в края на другите си упражнения. Най -доброто човешко състояние е топло, отпуснато тяло и хладно чело/мозъкът е чувствителен на топлина/ - това състояние предизвикват йогите.Това може да стане по-различни начини, моят е следния: В онези години , когато започнах йога, повечето хора ходеха на градска баня, включително и аз. Многократно съм влизал БАВНО по стълбите в топлия басейн с едната цел да запомня и да мога да си го представям МНОГО ЯРКО ,ТОЧНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, как топлината навлиза от краката нагоре по тялото, до брадичката!Другото състояние ХЛАДНО ЧЕЛО аз съм си го втълпилкато в студено време много добре облечен и затоплен с открито само чело аз излизам вън и това много пъти . Много добре запомнени тези две представи аз ги използвам по следния начин:
iceman_
Нед, 06.10.13, 23:27
И ? ........
johnmotson
Пон, 07.10.13, 10:42
Това е действителна провокация на нервно ниво , т.е. , да се опиташ да почувстваш отново отминали приятни изживявания. Не само да си спомниш, а и да почувстваш МАТЕРИЯТА на спомена! На пръв поглед изглежда постижимо но човек освен зрителна памет трябва да събуди в себе си и осезаема, което е много трудно без класифицирана тренировка и добър учител. В йогата , на всички масови сеанси, присъства и води отявлен майстор, както и при дъновистите.
anonymous
Пон, 07.10.13, 16:29
И.., Айси, продължавам! Какво най-напред трябва да се знае? 1. Трябва да се уверите ,че имате комуникация с всички точки на тялото си,например дали усещате точно върха на главата, част зад ушите,върха на малкото пръсче и т.н. ,мисля че повечето от вас няма да имат проблеми. 2. При комуникация със себе си трябва да използвате кратки утвърдителни изречение! Например "Аз съм здрав" ,а не "Аз не съм болен",при второто изречение акцентът ще падне върху "болен" вместо "не" и за това ще бъде възприето като :Аз съм болен"
  Аз винаги започвам с" Аз се отпускам ,и успокоявам" ,като включвам и дишането -вдишвам на "аз" задържам и издишвам на "отпускам" ,после на "и" вдишвам , задържам ,на "успокоявам"издишвамСпазвам някакъв такъв ритъм. Продължавам " Топлина и тежест нахлува в краката ми и се изкачва нагоре" ... и така докато тялото се затопли до брадата ми.Вкарвам представата за басейна и нещата се получават. Вие може да импровизирате да си затоплите краката например с ел възглавница , всякакви хитрости са позволени.После вкарвам другата представа с хладното чело и думи като:" Хлад и студенина обхваща челото ми" ,ако успеете да постигнете топло тяло хладно чело и то с думи значи вие сте успяли да влезнете в междиното състояние! Ако желаете от тук на татък нищо да не правите просто ще заспите, но ако желаете да интегрирате някакво качество необходимо примерно за деня трябва да продължите. Например " Аз съм изпълнен с решителност""Готов съм да преодолявам препятствия" и т н. ... още по нататък
anonymous
Вто, 08.10.13, 08:42
И йогизъм и дъновизъм все е сатанизъм.
insecteater
Вто, 08.10.13, 09:21
Макар на моменти да включват прекалено много мистицизъм, не виждам с какви аргументи можеш да ги зачислиш към сатанизма. Не мисля, че стремежа към самоусъвършенстване е повод за това.
редактиран от insecteater на 08.10.13 10:13
anonymous
Вто, 08.10.13, 11:14

RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” И йогизъм и дъновизъм все е сатанизъм. „
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Под сатанизъм трябва да се разбира навярно нещо лошо и зло!? Не виждам когато се касае за здравето на човека ,за неговата физическа и душевна чистота да има нещо лошо? А аз продължавам:
   Когато решите да опитате себеотпускане трябва предварително да сте определили това ,което ще кажете на своето подсъзнание и още отпуснете лицето си -винаги има някои мускули на лицето ,които са напрегнати в повечето време ,то те определятфизиономията ни и бръчките. Ако не можете да си представите визуално ,не е беда и думите са достатъчни,защото те имат голяма сила върху несъзнателните ни реакции. Давам веднага пример: ПРО---ЗЯВ---КА
 Няма как да я спрете ,нали? Каква е физиологията на самовнупението, хипнозата? Целта е да се тръгне към сън като се остави само едно малко прозорче с което се комуникира. Хипнотизаторът точно това прави -монотонно говорене,скриване и показване на лъскав предмет, следене стрелка на метроном и т.н. Всичко това дава пълен контрол над обекта! Спомням се един случай разказан в книга на Бладимир Леви: Били на почивка и след време станало скучно, тогава В.Леви казал ,че точно в колко си часа по време на обяд , дете ,което било най-срамежливо ще се качи на стола и ще издекламира стих. Всички започнали да подпитват детето знае ли какво ще прави, знае ли стиха ,а то нищо! Дошло времето и то изпълнило казаното от В.Леви, а после нищо не знаело! подобни примери ,филми и т.н. много!Горе посочения начин на себеотпускане е точно това владение над себе си от себе си!
  При мен аз себеотпускането го използвам за заспиване и за автогенен тренинг. Всичко е проигравано безброй пъти.При заспиването аз съм добил навик да заспивам само настрани на дясното рамо ,така че сърцето ми да не е натиснато . Когато в това състояние заспивам чрез себеотпускане това става за минута. Сънят ми е много дълбок и здрав! Дори имам случай , но понататък!
iceman_
Вто, 08.10.13, 11:22

RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” .... Спомням се един случай разказан в книга на Бладимир Леви: Били на почивка и след време станало скучно, тогава В.Леви казал ,че точно в колко си часа по време на обяд , дете ,което било най-срамежливо ще се качи на стола и ще издекламира стих. Всички започнали да подпитват детето знае ли какво ще прави, знае ли стиха ,а то нищо! Дошло времето и то изпълнило казаното от В.Леви, а после нищо не знаело! подобни примери ,филми и т.н. много!Горе посочения начин на себеотпускане е точно това владение над себе си от себе си!
  При мен аз себеотпускането... „

....много объркан разказ....

anonymous
Вто, 08.10.13, 15:11

RE: RE: RE: ЗДРАВЕ, ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, БОЛЕСТИ

” ....много объркан разказ.... „
-----------------------------------------------------------------
 Пояснявам , Владимир Леви е много известен в миналото/не знам дали още е жив/ психолог,психиатър и хипнотизатор! Той просто под хипноза е наредил на момчето какво да прави!
 ПС През работно време не всичко се получава гладко, защото се бърза
редактиран от anonymous на 08.10.13 15:13

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.