download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

как се прави сайт?

Автор
Съобщение
dreven
Чет, 13.11.14, 20:23

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

” Това искат всички ... „
Не е достатъчно да искаш, трябва да го направиш. Какъв ти е проблема да си направиш програмка, която да посещава твоя сайт автоматично, когато ти не работиш на компютъра и то да го посещава не през прокси сървър, което не се брои от Google, а от различни IP-та. Ето ти една проста идея:
1. Приемаме, че имаш интернет доставчик Vivacom (което се урежда лесно).
2. Купуваш си платка Pico IP, за 35 лева, която може да ти рестартира рутера периодично и то автоматично;
3. Сглобяваш проста програмка, която да посещава по веднъж сайта след всяко рестартиране на рутера и така срещу дребна инвестиция изкарваш твоя сайт в hit.bg на челна позиция.
Няма оптимизации, няма сложни думи като SEO и други подобни. Просто ти реално влизаш десетки или дори стотици пъти в твоя сайт с различно IP и то не през прокси.
Просто симулираш един истински потребителски интерес към твоя сайт.
Ето на това нещо аз му викам побутване. Малко пари, повече нестандартна мисъл и нещата се получават.
iceman_
Чет, 13.11.14, 21:29

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

” ... Просто ти реално влизаш десетки или дори стотици пъти в твоя сайт с различно IP и то не през прокси.
Просто симулираш един истински потребителски интерес към твоя сайт.
Ето на това нещо аз му викам побутване. Малко пари, повече нестандартна мисъл и нещата се получават. „

Хм, а как да "вляза от сто различни IP адреса" ?

dreven
Чет, 13.11.14, 23:21

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

” Хм, а как да "вляза от сто различни IP адреса" ? „
Всеки път когато рестартираш рутера на Vivacom, той ти сменя IP-то. Можеш да го правиш ръчно, но ще ти писне почти веднага. Ето защо ти трябва Pico Ip, което ще прави това вместо теб. Елементарно!
iceman_
Пет, 14.11.14, 08:01

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

” Всеки път когато рестартираш рутера на Vivacom, той ти сменя IP-то. Можеш да го правиш ръчно, но ще ти писне почти веднага. Ето защо ти трябва Pico Ip, което ще прави това вместо теб. Елементарно! „

Не съм на Виваком, а на Близуу. Снощи експериментирах и видях че рестарта е около 10мин. Не е достатъчно само рестарт, а трябва и смяна ма МАС.

Как с Пико-то може да се рестатира рутера на Близуу? Защото - не мога да махна техния рутер, без него няма нет.

dreven
Пет, 14.11.14, 13:59

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

” Не съм на Виваком, а на Близуу. Снощи експериментирах и видях че рестарта е около 10мин. Не е достатъчно само рестарт, а трябва и смяна ма МАС.

Как с Пико-то може да се рестатира рутера на Близуу? Защото - не мога да махна техния рутер, без него няма нет. „

По принцип платката PIco IP се ползва от доставчиците на кабелен интернет за рестартиране на устройства разположени по мрежата. Тази платка може да управлява поне 8 релета, а може би може и повече. Връзва се към рутера и ти позволява, чрез компютъра да включваш и изключваш различни силови потребители, захранени с 220 V . Управлението може да става от твоя компютър или от друг такъв, който има връзка с интернет.

При Vivacom е достатъчно да прекъснеш захранването за момент и рутера се стартира с ново виртуално IP. Няма никаква защита по МАС адрес и може да включиш произволен компютър. Процеса на ново стартиране на рутера след прекъсване на захранването му е около минута.
При Близу нямам идея дали работят с виртуални IP-та, но ако са такива то е достатъчно да прекъснеш захранването на рутера за момент и вече ще имаш ново IP за вход към Google. Но имай предвид, че трябва да отвориш страницата на твоя сайт от търсачката, а не директно, защото в противен случай системата ще те засече и ще те отпайчи. Включително може да те извади от индексация.

iceman_
Пет, 14.11.14, 16:27

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

Да де , ама с Пикото не мога да сменявам Мак адреса. Когато ми спира тока не ми сменява IP. Така, че ще карам на лаптопа. Той не смуче много ток, а и мога да го изключвам през 2 часа с един контакт с часовник и тн .....

океан
Пет, 14.11.14, 16:46

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: как се прави сайт?

” Да де , ама с Пикото не мога да сменявам Мак адреса. Когато ми спира тока не ми сменява IP. Така, че ще карам на лаптопа. Той не смуче много ток, а и мога да го изключвам през 2 часа с един контакт с часовник и тн ..... „
И аз в къщи съм на Близу .IP адреса се задава от тях и не може да бъде сменян. Винаги е един и същ. А Мак адреса ако го сменя няма нет.По мак адреса сървара ми пуска моя IP адрес.Дори и друг комп да включа за да имам нет трябва да му задам определения мак адрес.
dreven
Пет, 14.11.14, 17:59
Точно за това започнах с точка :

1. Приемаме, че имаш интернет доставчик Vivacom.

Явно Близу не може да се използва за подобни цели. При Vivacom няма защита по MAC и след всяко прекъсване на захранването си винаги с ново IP. A MAC адреса можеш да го сменяш колко си искаш и интернет винаги имаш.
Разбира се, че можеш да ползваш някакво просто механично или електронно реле за време, като му задаваш да включва и изключва примерно през две минути. Но гъдела си остава в програмката дето ще отваря сайта и то точно през търсачката на Google.

iceman_
Пет, 14.11.14, 22:43
Chickenfoot ще помогне.
редактиран от iceman_ на 14.11.14 22:44
dreven
Съб, 15.11.14, 11:49
Имай предвид обаче, че тук не иде реч само за търсене на конкретния текст, който описва линка на твоя сайт, защото той най-вероятно ще се намира на някоя по-задна страница. Ето защо програмката трябва да претърсва страница по страница, като прелиства това което ще предложи Google и когато го открие на някоя страница да кликне с мишката на съответния линк. Само така ще можеш да симулираш действията на един истински потребител. Хитър е Google, а ти трябва да си още по-хитър, за да не може да те прихване. Тоест ти трябва да правиш точно това, което прави един истински потребител. Не можеш директно да извикаш дадения линк, защото това не само, че не се брой, а точно обратно след определен брой подобни действия може би ще се задейства защита срещу манипулация.
Според мен по-удачно е да се използва някоя от програмките от тип макрос, които повтарят човешки действия. Преиндексирането на страниците в Google не се извършва в реално време, а през определен период, което ще рече, че даден сайт ще се намира достатъчно дълго време на една позиция, за да можеш да го стартираш без да променяш макроса, тоест да кликаш точно върху него.
Хитър е Google, но не чак толкова много. С други думи, ако от различни потребители с различно IP се търси дадена информация и се предпочита от потребителите въпреки, че е на 5 страница, то неминиемо при следващата преиндексация Google ще я премести доста по-напред. Преместването може да бъде толкова напред, че да опре в линковете, за които вече е платено да са отпред. От тук нататък няма мърдане.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.