download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

как се прави сайт?

Автор
Съобщение
insecteater
Съб, 08.11.14, 12:13
Ха, някой ръчка стара тема

В днешно време сайт се прави много лесно - човек си регистрира хостинг и домейн към някоя стабилна хостинг компания и от контролния панел си инсталира какъвто си иска CMS. И почва да си го пълни със съдържание.Работата като такава за създаване на самата поддържаща инфраструктура е почти никаква. Човек може да се концентрира върху далеч по- важния проблем - след като вече има сайт как да го поддържа и как да го направи максимално полезен за посетителите и посещаем.

Как се прави сайт - лесно - има готови.

Как се прави ДОБЪР сайт - трудно, има цели уроци писани на тая тема - определяне на таргет група, определяне местоположението hosting-а в зависимост от географското разположение на таргет групата, начин на организиране на информацията в него, ергономичност на дизайна и организацията на информацията, психическо въздействие на потребителя, било то чрез цветова гама, показвани изображения, информацията в сайта да е достъпна и разбираема за колкото се може по-широк кръг от хора. Когато се прави сайт, създателя трябва да се запита - какво очаквам посетителите да правят, след като са дошли на сайта ми. Начини на реламиране на сайта. Ако пък сайта гони някаква комерсиална цел, тогава нещата съвсем загрубяват.

Доста хора ще обърнат внимание на техническата страна на въпроса - SEO, минимален физически размер на файловете, валидация, бързодействие и сигурност на кода и ще пренебрегнат нещата от огромна важност, които описах по-горе.

Сайт на безплатен хостинг човек може да си направи, само ако не гони кой знае каква надеждност и функционалност. От сорта на - вижте ме кой съм, или кучето ми днес има рожден ден :D Или пък например за кампания на прохождаща партия или организация без бюджет. Но в днешната интернет джунгла, маймуни с трици не се ловят толкова лесно, колкото ни се иска :D

crosser123
Съб, 08.11.14, 14:38

RE: как се прави сайт?

” Със СЕО съм запознат - сайта ми е в момента №3 в https://www.google.bg .

А виж твоя -

И сайта ти е hit.bg ?
Бих желал да го видя ако е :)
Също така радвам се за теб, а колкото до моя сайт е само на 1 месец... Като от този 1 месец повече то мина в самата направа .. Те първа следват реклами , ранкване
crosser123
Съб, 08.11.14, 14:42

RE: как се прави сайт?

” Сайт на безплатен хостинг човек може да си направи, само ако не гони кой знае каква надеждност и функционалност. От сорта на - вижте ме кой съм, или кучето ми днес има рожден ден :D Или пък например за кампания на прохождаща партия или организация без бюджет. Но в днешната интернет джунгла, маймуни с трици не се ловят толкова лесно, колкото ни се иска :D „
..Това се опитвам да кажа :) с hit.bg сайта..
spursy
Съб, 08.11.14, 18:18
Преди hit.bg не се виждаше от чужбина и беше само за български потребители. Не знам дали това се е променило сега? Също така даваше само 10 мб място, което е недостатъчно за съвременен приличен сайт от към визия. И на мен ми е интересно да видя сайта който е на трето място в гугъл и е на hit.bg хостинг и домейн?
anonymous
Съб, 08.11.14, 20:05

RE: как се прави сайт?

” Преди hit.bg не се виждаше от чужбина и беше само за български потребители. Не знам дали това се е променило сега? Също така даваше само 10 мб място, което е недостатъчно за съвременен приличен сайт от към визия. И на мен ми е интересно да видя сайта който е на трето място в гугъл и е на hit.bg хостинг и домейн? „

вижда се от чужбина

crosser123
Нед, 09.11.14, 04:27

RE: RE: как се прави сайт?

” вижда се от чужбина

Че се вижда , се вижда.. Ама ако ми го покажете ранкнат на 3-то място hit.bg
  ...
iceman_
Нед, 09.11.14, 19:46
http://komputer.hit.bg/ - не е мой, но е на 13 място.

Моя си е с платен хостинг и домейн, правен и оптимизиран от мен.

karadzha
Нед, 09.11.14, 21:02
http://karadzha.weebly.com/ в weebly е на трето място като напишеш karadzha в търсачката.
Нито е оптимизиран, нито нищо
И е за без пари
редактиран от karadzha на 09.11.14 21:03
iceman_
Нед, 09.11.14, 21:35

RE: как се прави сайт?

http://karadzha.weebly.com/ в weebly е на трето място като напишеш karadzha в търсачката.
Нито е оптимизиран, нито нищо
И е за без пари

Нали и аз това казвам , без нищо - 13 място. А ако се понапъне - влиза в ТОП5, във висококонкурентна ниша за компютри.

редактиран от iceman_ на 10.11.14 08:01
dreven
Пон, 10.11.14, 09:16

RE: как се прави сайт?

” И на мен ми е интересно да видя сайта който е на трето място в гугъл и е на hit.bg хостинг и домейн? „
Напиши в google.bg
Антон Яначков
 и ще видиш това в което се съмняваш и то не на трета позиция, а на по-предна.
При това сайта не е оптимизиран, а от техническа гледна точка сигурно е под всякаква критика. А пък за цветове и психологическо въздействие няма за какво изобщо да говорим. Ta aз дори не знам какво означава SEO.
Но знам, че позицията на сайт в Google.bg зависи от човешка преценка на специалисти за полезност на сайта и брой отваряния от различни потребители. Всичко останало са само приказки от сорта - колко важно е за един сайт да е изработен по съвременните изисквания на търсещите машини. Истината е много по-проста и много прозаична. Как ще си изкарват хляба момчетата, които пишат сайтове, ако признаят истината пред клиентите. Ето защо, ако търсим истината трябва да признаем, че дори сайт написан на Word, ако съдържа нещо ценно, може да бъде на много по-предна позиция от сайт писан по всички стандарти.
Но ако търсим клиенти, на които да им вземем стотинките, трябва да ги омаем със стандарти, думи който те не разбират и да останат с впечатление, че точно ние сме правилният им избор.
Така мисля аз и го подкрепям с факт, който си е същинско доказателство.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.