download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Avira Free Antivirus

Автор
Съобщение
shaman
Чет, 16.08.07, 01:06
pasho-Приятел Avira си се ъпдейтва автомати4но съвсем нормално,дори можеш да и зададеш през какво време.Има възможност и за невидим(invisible) режим на ъпдейт,ако примерно те дразни постоянно изка4ащия прозорец .
Просто влизаш в програмата->Sheduler-> десен бутон на мишката в/у Daily update-> Edit Job->следва 2 пъти NEXT-избираш Interval а под него си пишеш през какво време да се ъпдейтва(мин.;4ас;ден) ->следва отново NEXT и тук ве4е се избира на4ина по който да се появява ъпдейта-на голям,на малък прозорец или да е невидим(invisible).

Изказвате се неподготвени без дори малко да се поровите,айде като не знаете език има ре4ници и транслатори за тая работа.

_____________________________
In The Hands of The Shaman

saytex
Пон, 03.09.07, 22:27
AntiVir Personal Edition една типично посредствена програма която дори не заслужаваше да ангажирам този файл. Какво да ви кажа хубав интерфейс с добре организирани опции и добър контрол над процесите ама нещо скенера не е на ниво. Прецизността на засичане е… малка.

Няма евристичен скенер, нито подобаваща съобщителна система.

Скенера е бърз да наистина но ниската прецизност е последица от скоростта. От колекцията ми от 33 вируса откри само 6 като не ги идентифицира правилно. Трагедия. Иначе има една досадна анимация на въртящ се твърд диск и по него се движат главите. Забелязал съм че само първокласните програми нямат анимация, но при Norton Antivirus тя може да се изключи от потребителя. При опит да копирам вирус разпознат от програмата се получава съобщение да но с грешна идентификация. Гадост нали?

Няма модули за следене на интернет трафика, нито за проверка на пощата, няма и модул за проверка на теглените файлове.

Съобщителната система е само един лог и толкоз. Няма мрежова аларма, няма връщане на предупредително съобщетие до подателя назаразена поща, няма алармиране на администратора, просто една глупава програма. Няма пращане на непознати вредители в нечии лаборатории за анализ нито възможност да се предупредат потребители за опита за зараза.

Филтриране на порнографски сайтове и такива с наилие и оскърбително съдържание също няма. Има един зле организиран график за автоматични сканирания - непрепоръчително защото не се знае каква каша ще заплете. За малко да прати под гилотината миксера на звуковата ми карта като напразно го набеди за заразен с One Half. Направих търсене в базата данни на програмата, за по известните вируси -

Win95.CIH

Melissa

I Love you

IRC/Stages

Но без успех. Съобщението Not Found бе най-често срещаната гледка, а пък ако откриеше вирус в базата данни просто го асоциираше с други които нямаха нищо общо с търсената гадина. Незнам за тази снимка на доволен мъж с чадър за реклама, но това не е истина. Какво да се прави, поне да беше в категория безплатни за да се ядосва човек по-малко ама да ти искат пари за този трошляк… просто срам и позор.

Ами моят съвет е не обръщайте внимание на тази програма защото изобщо не си струва дори да вземете CD-то в ръце пък и камоли да го инсталирате. Вижте конкуренцията това което ви трябва НЕ Е ТУК А ПРИ КОНКУРЕНЦИЯТА!!!

anonymous
Чет, 06.09.07, 11:18
Хора помагайте защото не знам какво да правя никоя антивирусна не работи при мен. В момента ми е инсталиран NOD32 no не работи опитвам се да инсталирам друга изобщо не тръгва да се инсталва. искам да си сваля някоя от нета и само като напиша антивирус на googlе а ми се затваря прозореца на IE.????
stanimir_78
Чет, 06.09.07, 11:28
ети ти една avast! Free Antivirus,влизай в интернет с Mozilla Firefox (на български),или направо преинсталирай
anonymous
Чет, 06.09.07, 15:34
saytex...., изобщо не е вярно,че няма евристичен скенер.програмата е една от най-добрите за БЕЗПЛАТНА ! проверява вече много повече архиви,а и е подобрен и скенера и за фишинг-"измами". Не забравяй,че е все пак безплатна програма.Аз си купих "Panda Antivirus+ Firewall 2008" и съм във възторг. Няма нещо,което да не ми е хванала и е супер лека вече за разлика от версия 2004 например.Има и готина нова функция-"Mega detection"-za nad 1.000.000 заплахи .Не забравяй,безплатните програмки са с орязани възможности.Но всеки си избира сам колко иска да е защитен.Краковете сасипват програмите,като фиксовете за НОД32. Предпочитам да знам,це съм си защитен,и съм си платил за това.
anonymous
Чет, 06.09.07, 15:44
saytex..., и още нещо. Извинявай но пишеш неща ,за които даже не си си направил и труда да прочетеш- един и същи вирус е с различни синонимни имена в базата данни на различните компанни.Писал съм за това на Грисофт и на Панда,а и на НОД32. А и не търси spy-addware в дефинициите за вируси, червеи и троянци. За повече инфо можеш да разгледаш,като се регистрираш и в
www.virusbtn.com
saytex
Чет, 06.09.07, 17:51
Обичам ентусиастите с лековерна и идиотизирана мисъл като ( tttt ). """ saytex..., и още нещо. Извинявай но пишеш неща ,за които даже не си си направил и труда да прочетеш- един и същи вирус е с различни синонимни имена в базата данни на различните компанни.Писал съм за това на Грисофт и на Панда,а и на НОД32.""" Каква ирония какъв смях е паднал над твоите писма, та да те ограмотя БАСТУН вирусите нямат" синоними" сменят им се само ключовете или кода или както му казваме вълка кожата си мени но нрава не, а бе БУРКАН кух та нали ако пуснеш напълно нов вирус FBI още на другия ден ще са ти сложили прангите,то за това е и съвременната евристична проверка.
П.С. хохохохо....хахахахаааа.......ей такива лумпени като теб tttt направо ме кефите.
редактиран от saytex на 06.09.07 17:57
anonymous
Пет, 07.09.07, 13:39
saytex...., АЗ СПАЗВАХ ДОБРИЯ ТОН,НО С ПЪЛНИ ИДИОТИ,КАТО ТЕБ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ГОВОРИ!!!! Защото тези форуми са за споделяне на мнения ,а и всеки може да се поучи от опита на другите/поне за мен е така/, но такива,като ТЕБ ,които се мислят за супер всезнаещи,а са всъщност невероятно ограничени и кухи....забрави.Ти си пълен глупак и нечетеш какво точно съм ти писал заслепен от егото си :-))) Имах впредвид,че вирусните дефиниции на отделните компании са за едни и същи доказани вируси,но имената на вирусите са в повечето компанни с различни разширения и затова ,ако тарсиш в едната компания вирус с име,което си прочел от друга,то е съвсем нормално да не го откриеш,и то не защото не се разпознава от техния продукт,а защото е включен в базата им данни с друго име тъпако.Направи си справката и тогава пиши по форумите.Давам ти прост пример какво всъщност се мъча да ти обясня ,но като за теб:
  Ето само за един полиморфен вирус,какви са имената му точно в различните компании:
       
    Names,aliases:

Win32/Virut.D (AhnLab-V3), W32/Virut.E (AntiVir), Win32.Virtob.2.Gen (BitDefender), W32.Virut.ci (ClamAV), Win32.Virut.5 (DrWeb), W32/Virut.E (Fortinet), Virus.Win32.Virut.e (F-Secure), Virus.Win32.Virut.d (Ikarus), Virus.Win32.Virut.e (Kaspersky), W32/Virut (McAfee), Virus:Win32/Virut.D (Microsoft), Win32/Virut (NOD32v2), W32/Virutas.G (Panda), W32/Vetor-A (Sophos), W32.Virut.B (Symantec), Win32.Virut.Gen (VirusBuster), Win32.Virut.E (Webwasher-Gateway)

А,ако не знаеш думичката "ALIAS" в превод от english е:
  ALIAS
['eiliæs] I. adv лат. иначе наричан, наричан още

II. n псевдоним, измислено име

anonymous
Вто, 11.09.07, 22:44
най-добрта БЕЗПЛАТНА анти вирусна и аз сам със нея и СУПЕР!!!!!!!!!!!!
редактиран от anonymous на 11.09.07 23:02
anonymous
Сря, 26.09.07, 12:44
Супер е Avira Premium Security Suite - с 90-дневен free key !

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.