download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи за май 2012

Хардуер 29.05.2012 19:43 (преди 11 години и 10 месеца) | deezel14 | прочетена 60 пъти Статистики
Пролет е и макар повечето стереотипни гийкове да страдат от сериозни алергии, няма как да пропуснем най-интересните технологични анонси за периода.
Започваме с новия флагман на Samsung, Galaxy S III, който ще се конкурира с HTC One X за титлата "Най-добър Android смартфон в идните три месеца". Sony представи първия си ултрабук, макар компанията да предлага ултратънки и леки ноутбуци от доста години. Asus също не пропусна да анонсира първия си Ivy Birdge модел, Zenbook UX32VD. И, да, той отново прилича на MacBook Air.
Какво би била рубриката без фотографски анонси - този път най-интересните продукти идват от Leica. V-Lux 40 е поредната по-скъпа версия на модел на Panasonic, но X2 може да хване вашето внимание. Кой освен Leica би представил фотоапарат с черно-бял сензор с цена от 8000 долара? Не се шегуваме, M-Monochrom е именно това. Подобно на HP, Lenovo се опитва да отхапе част дял от залязващия сегмент на настолните компютри с ThinkStation E31. Китайският производител на Android устройства Xiaomi пък представи още по-евтина версия на и без това евтиния си смартфон. По време на инвазията от ултрабуци един стандартен, дебел ноутбук е истинска глътка чист въздух. Въпреки това Acer TravelMate P243 не е особено приятен откъм дизайн.
Продължаваме с Electric Imp - компания, която се стреми да реализира идеята за умен дом по достъпен за всички начин, при това без да се налага да подменяте уредите си. Връщаме се на фотографска вълна с NEX-F3 и Sony Alpha A37 - новите попълнения в двете серии фотоапарати със сменяеми обективи на Sony. Както обикновено не сме забравили и една по-алтернативна джаджа - в случая тя е gTar или китарата, която има слот за iPhone. Ion се опитва да конкурира GoPro с новата си екстремна камера AirPro Wi-Fi, а най-интересното оставихме за края. Leap е малко и евтино устройство, което се свързва към компютъра ви и позволява да го контролирате с жестове. Струва по-малко от Kinect и е 200 пъти по прецизно.
Приятно четене.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 03.06.12, 16:51, shaman:
    Интересна статия, но по интересно ми се видя изказването ти за Sony-то:

    Не знам, какво то4но имаш в предвид под "пълноразмерен" сензор, предполагам 4е нямаш предвид Full frame сензор!
    APS-C сензора наистина е най използван в компактния и среден клас на DSLR апаратите, но е кропка на 35 mm пълен кадър(full frame), в зависимост от марките на 1.5-1.6 от пълния кадър!

    Ето малко снимки за сравнение:

  • Вторник, 05.06.12, 13:01, deezel14:
    Не, под пълноразмерен имам предвид стандартен за DSLR или APS-C. Сравнението е по-скоро с micro 4/3 и останалите междинни формати.
    Осъзнавам, че при директен превод се получава подвеждане и е нормално човек да си помисли за FF.
  • Сряда, 06.06.12, 22:59, kookki:
    Шаман, къде се губиш ?
    Здрасти и добре дошъл !

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.