download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новини » Е-култура

Е-култура    dulo 12.01.2013 01:28, Събота

Суперкомпютърът IBM Watson изучил уличния жаргон и се наложило да му изчистват паметта

     Създателите на суперкомпютъра IBM Watson очевидно са допуснали грешка, когато са заредили в паметта му целия уличен жаргон от популярния сайт urbandictionary.com. Суперкомпютърът умее да разпознава смисъла на предложенията и въпросите, а също и да отговаря на тях използвайки масиви от неструктурирани данни. Благодарение на това, машината успя да спечели телевизионната игра Jeopardy, играна срещу шампионите през 2011 година. По-късно в IBM Watson са записани множество медицински справочници, с цел диагностика на болести по проявените симптоми, тоест нещо като доктор Хаус от едноименния сериал.

[още]
 
Е-култура    dulo 04.01.2013 19:08, Петък

GravityLight: осветление за развиващите се страни с цена $5.

Инженерите от лондонската Therefore представиха действащ прототип на осветително тяло, което работи чрез потенциалната енергия на гравитационната сила.

Принципът на действие е съвсем прост: достатъчно е към устройството да бъде закачен баласт или каквато и да е друга тежест с тегло 10 кг., за да могат светодиодите да светят в продължение на около 30 минути. В кутийката са вградени редуктор, генератор и маховик, които осигуряват постоянна скорост на въртене и постоянно захранване за светодоидите подобно на часовниците с кукувичка.

[още]
 
Е-култура    dulo 19.12.2012 09:40, Сряда

Смущенията от електрическата мрежа могат да бъдат използвани в криминалистиката

Румънският специалист по аудиотехника доктор Каталин Григораш, който сега е на ръководна длъжност в Националния център по съдебна експертиза в Денвър още преди 10 години забелязал, че смущенията, идващи от електрическата мрежа са уникални във времето и могат да бъдат използвани за определяне на времето и мястото на записа

[още]
 
Е-култура    dulo 02.12.2012 02:32, Неделя

Hacker Highschool 2.0 - училищно обучение за хакери

В средата на тази година в САЩ стартира училищната образователна програма Hacker Highschool, която има за цел да обучи учениците на правилни и етични хакерски методики.
[още]
 
Е-култура    dulo 23.11.2012 18:46, Петък

Тексаска ученичка отстранена от занятия заради отказ да носи RFID

В Тексас се разгоря нов скандал, свързан с пилотния проект на Министерството на образованието с име Student Locator, който сега се тества в две училища на Сан Антонио. Проектът предвижда задължителното носене на RFID баджове от учениците, чрез които може автоматично да се проследява тяхното влизане, присъствие и напускане на училище.
[още]
 
Е-култура    dulo 02.11.2012 18:39, Петък

Състезание между роботизиран автомобил и професионален пилот

На пистата Thunderhill в северна Калифорния за първи път в света бе проведено скоростно рали между безпилотен автомобил и професионален пилот. На пистата е с дължина 3 мили (4,83 км) човекът е успял с няколко секунди да изпревари изкуствения интелект.
[още]
 
Е-култура    dulo 16.10.2012 16:58, Вторник

Фотографиране чрез свиване на времето по хоризонтала

     Това е оригинална и документална фотография, която не е обработвана чрез графичен редактор и не са прилагани специализирани ефекти. Само че тук не е заснет само един определен момент като при обикновеното фотографиране, а в кадъра са разположени събитията, произтекли в продължение на около 30 секунди в пространство с ширина от един пиксел.

[още]
 
Е-култура    dulo 08.10.2012 14:18, Понеделник

Невронната мрежа на Google в практиката

През месец юни тази година, специално сформиран екип на Google пусна в действие невронна мрежа, работеща на клъстър от 1000 компютъра. По този начин клъстърът съдържа 16 хиляди процесорни ядра с 1 милиард връзки между виртуалните неврони. Това е засега най-грандиозният експеримент в областта на изкуствения интелект, от самото начало замислен да решава практически задачи.
[още]
 
Е-култура    dulo 24.09.2012 18:50, Понеделник

Излезе учебник по история на изкуството без илюстрации и картини

Първокурсниците от канадския университет за дизайн и изобразително изкуство в Онтарио през този семестър ще изучават история на изкуството по учебник с нескромна цена от $180, в който липсват изображения. А изображения няма, понеже университетът не е успял да "изчисти копирайта", тоест не се е сдобил с необходимите права за публикуване на съответните илюстрации. Тази напълно идиотска история е публикувана в личния блог от бащата на една от студентките.
     Ситуацията става напълно абсурдна, понеже учебникът е задължителен за първия семестър за изучаване на "Световната визуална и материална култура до 1800 година", а цената му заедно с данъците възлиза на $203.
[още]
 
Интернет  Е-култура  poltargaista 17.08.2012 18:47, Петък

Олимпийските SEO игри 2012

Съединението прави силата - златен, сребърен и бронзов медал спечелиха SEO оптимизатори и ентусиасти от България! В ожесточена битка със страни като Бангладеш, САЩ, Индия и други, сплотеният екип от български професионалисти доказа, че българите са най-силни, когато са заедно.
[още]
 

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2023   Experta Ltd.