download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Проблем при термо подложките на RTX видеокарти

21.09.2021 20:26 (преди 1 месец и 2 дни) | spursy | показана 235 пъти Статистики
Все още не се знае колко широкообхватен е производствения проблем и кои серии са засегнати. Затова е важно да проверите температурата на вашата видеокарта.
Все повече потребители се оплакват в интернет как техните видеокарти от ново поколение прегряват. Оказва се, че проблема произтича от неправилно поставени термо подложки и дори понякога липсващи такива. Подобно нещо е шокиращо, защото както всички знаем видеокартите са доста скъп лукс в днешно време, а поставянето на термо подложки би трябвало да е автоматизиран процес с висок контрол на качеството.
Някои потребители са разглобили своите графични ускорители и са останали втренчени как термо подложките са били отнесени и размазани на грешно място, а на места дори са липсвали. При подобно нещо е въпрос само на време картата да се развали заради високите температури.
Засега подобни проблеми са били засечени при RTX 3080, RTX 3080 Ti и AMD Radeon RX 6000. Все още не се знае колко широкообхватен е производствения проблем и кои серии са засегнати.

Затова е важно да следите температурата на вашата GPU. Това може да постигнете с много програми от каталога на Download.BG, а някои са портативни. Пуснете някой тест, за да натоварите картата и следете до колко се покачва температурата. При RTX 30xx вижте дали някое от ядрата не надминава 85 градуса. За паметта опасни са над 110 градуса. При AMD Radeon RX 6000 температури над 110 градуса за графичния процесор и 95 градуса за паметта са опасни. Това е индикатор за проблем.
Имайте предвид, че ако видеокартата ви е в гаранция и сами махнете охлаждането, това е достатъчно, за да отпадне гаранционното обслужване. Затова в такъв случай потърсете гаранционен сервиз. Ако картата ви е извън гаранция, можете и ръчно да свалите охладителя и да смените термо подложките, но внимавайте и вижте ръководство в интернет как се прави правилно.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.