download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новини » Сигурност

Интернет  Сигурност  deezel14 05.07.2011 00:53, Вторник

Пазете се от фалшиви покани за Google+

Въпреки че нямате търпение да изпробвате новата социална мрежа на Google, прегледайте добре поканата си, щом я получите.
[още]
 
Сигурност    dulo 30.06.2011 14:16, Четвъртък

Троянска мишка

Специалистите от Netragard, чиято основна дейност е тестването на компютърните системи към злоумишлени действия проведоха още една забележителна операция. Те получили поръчка от фирма, чието име не се споменава, за проверка на надеждността на добре защитената фирмена компютърната мрежа и запазените в нея данни към съвременните социални и технически методи за неоторизиран достъп до файловете.
[още]
 
Софтуер  Сигурност  dossev_co 07.06.2011 18:17, Вторник

Kaspersky Lab и BASF подписаха договор за 5год. и 100000 точки

Kaspersky Lab, подписаха дългосрочен договор със световноизвестната компания BASF за достъп до професионална техническа поддръжка във всяка една от над 80-те държави по света, в които BASF оперира
[още]
 
Сигурност  Интернет  dulo 31.05.2011 19:25, Вторник

Платено разбиване на пароли чрез мрежата Bitcoin

Ако изчислителната мощ на мрежата Bitcoin продължи да расте със същите темпове, то е напълно възможно след около година - година и половина устойчивостта на RSA-1024 да бъде поставена под съмнение.
[още]
 
Интернет  Сигурност  dulo 31.05.2011 18:39, Вторник

Устройство за подмяна на новините в WiFi трафика

В края на миналата година се появи информация за миниатюрен WiFi маршрутизатор, оформен за удобно включване към стандартен електрически контакт и способен да подменя пакетите в трафика на безплатна хот-спот точка. Например да променя текста в новинарските страници. Оказа се, че това не е просто съобщение на жълтата преса, а реален проект, понеже вече е публикувана подробна инструкция за сглобяване и настройка на устройството.
[още]
 
Интернет  Сигурност  dulo 06.03.2011 11:36, Неделя

Тунис и Facebook

Едва ли вече ще се намери човек, който да не е чувал за сегашната политическа ситуация в Тунис - за така наречената жасминова революция или по-просто държавен преврат. А всяка съвременна революция ще е непълна без информационната си съставка. Специалните служби на Тунис решават да обявят война на социалната мрежа Facebook, чрез която опозицията разпространява "неправилни" видеоматериали, организира митинги и други подобни прояви. Gmail и Yahoo също са с ограничения, но случилото се с Facebook е най-интересно.
[още]
 
Интернет  Сигурност  stefankr 19.02.2011 10:13, Събота

AVG LiveKive ще е нов надежден начин за съхранение и синхронизиране на файлове

През следващата седмица ще бъде представена бета версия на AVG LiveKive - ново облак-базирано безплатно решение за синхронизиране и съхранение на данни.
[още]
 
Хардуер  Сигурност  dulo 20.01.2011 13:02, Четвъртък

Робот за отключване на сейфове

Устройството може да подбира всички комбинации за сейфовете по метода на грубата сила. Предварителните данни за марката на конкретния сейф и оптимизираните алгоритми за подбор на комбинациите могат да съкратят повече от десет пъти времето, необходимо за отключване на сейфа.
[още]
 
Сигурност    4eff 11.01.2011 14:43, Вторник

Президентът на САЩ иска Интернет идентификация за американците

Усилие за по-голяма кибер безопастност или контрол над индивидуалните действия в Интернет?

[още]
 
Хардуер  Сигурност  varban007 10.12.2010 00:11, Петък

Нов ирисов скенер от Hoyos Corporation

Корпорацията Hoyos е изобретила нов ирисов скенер, който предлага по-малки размери и по-ниска цена спрямо предшественика си (EyeSwipe Mini). Продуктът, наречен EyeSwipe Nano, се характеризира с размери 5.5”, 4” и 3 инча – съответно ширина, височина и дебелина. Устройството сканира ириса на окото, който, както знаем, е строго индивидуален за всяко отделно човешко същество.
[още]
 

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.