download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

кой телефон е най-добър?

Автор
Съобщение
deezel14
Нед, 21.12.08, 08:54
Мислех да напиша едно по-дълго мнение за предимствата на iPhone и Apple, които са основно във философията на самия продукт, но Phrozen ме е изпреварил, за което му благодаря. Нека само спомена как станах радикален Apple фен.
2006 iPod 30GB 5.5G
И някак си всяка втора tech покупка оттогава има една стилизирана ябълка отгоре. Последваха:
iPod Shuffle
AirPort Extreme
iPhone 2G 16GB
iMac 24'
MacBook Air
stanimir_78
Нед, 21.12.08, 09:31
Още един глас за iphone.
Като се има в предвид че съм ползвал досега основно нокии.
anonymous
Нед, 21.12.08, 10:21
От всичките изброени телефони тук, без изобщо да се замисля ще взема iPhone. На второ място слагам Nokia и на 3-то SE. Попринцип не само от тези телефони, а от всички изобщо бих си избрал iPhone. SE като цяло ги предпочитам пред Nokia, но специално този модел на Нокия го избирам пред този на SE. Да си кажа + и -. Според мен Apple винаги са били с крачка напред относно дизайна. Аз като си взимам телефон искам да радва окото, а iPhone прави точно това. Той е с голям дисплей, удобен и красив. Менютата също са със як дизайн. За мен е важно, че е удобен, с голям екран, красив и може да звъни в mp3 (иначе бях чел, че този телефон неможе да слага mp3 като тон на звънене когато се вземе, а трябва да се "хакне" та сигорно ще е няколко дена занимавка след като се купи). Колкото до Нокия в дизайна са пълна скръб според мен (говоря за самият телефон, не за менютата). Правят ужасно малки бутони за вдигане и затваряне, винаги съм имал чувство, че ако си взема нов модел Нокия ще трябва да гледам копчетата, за да не натисна някой друг бутон, понеже са по 5 на едно място. Самият им вид също ме дразни, обикновенно са от някакви ленти червена и зелена, супер грозни са според мен. А иначе вътре в телефона мисля, че са добре. Менютата са едни и същи (доколкото съм забелязал) не са грозни... Бързо зареждат и т.н.. Поне в това отношение са добри. Sony Ericsson...
какво да кажа... удобни са, копчетата не са малки като на Нокия, може спокойно да се свикнат и да ги ползваш без да гледаш (това може да е проблем само на мен... незнам ). Бутоните на повечето модели са разположени много симетрично и дйзайна им е красив. (поне на мен така ми се струва). Джойстика на някои модели наистина е много калпав, но се свиква, на моя k750 беше супер удобен и изкара 3 години без да се развали. Менютата им са красиви, удобни и подредени, знаеш всичко къде можеш да го намериш. SE също зареждат бързо, имат програма за правене на теми и можеш да си изпипаш всичко по твой вкус. (За другите марки мисля, че няма).
Alcatel, Siemens мисля, че няма смисъл да ги обсъждаме.
И така в крайна сметка моят фаворит си остава Ipone
insecteater
Нед, 21.12.08, 10:49
Някой да знае нещо за Privileg X6? Таман си го купих, ама не знам дали съм се набутал или не.

Иначе и аз ползвах нокия дълги години - ако не друго са доста здрави ( с мотора съм и ми пада от джоба, търкаля се по асфалта - нищо му няма... така няколко пъти ) мисля да му издигна специален украсен кът и да го оставя там като паметник в знак на благодарност за дългогодишна вярна и безотказна служба .

dreamskill
Нед, 21.12.08, 12:01
Хора,много ви благодаря за коментарите.И аз бях 50% за iphone,но поисках и ваше мнение.До сега гледах параметрите и ревютата на другите телефони.Но само камерата на iphone куца.2mpx е.А пък трябвало специална програма за снимане на видео.А аре сега ще можете ли да кажете кой телефон е по-добър.iPhone или LG KC910 Renoir.И двете имат акселерометъри(сензори,които "разбират" в каква посока е обърнат телефона).LG-то има 8,повтарям 8 mpx камера,може да снима видео в забавен кадър(120 кадъра в секунда),което мисля че е много яко в един телефон.Дизайна също е як.Конкуренцията е голяма.
insecteater,x6 има и един приятел в класа.Телефона си я бива.А за колко го купи.Така ще разберем дали си се набутал или не,но чух че приложенията се качват трудно.
anonymous
Нед, 21.12.08, 13:30
Ганчо, едни приятели ми поразказаха и от общи впечатления разбрах, че само батерията му куца... много бързо пада.
Едиз, между тези двата... Ако залагаш най-вече на дизайн, зимай iphone... По функционалност LG може и да бие iphone. Камерите на двата телефона няма смисъл да се сравняват LG чупи рекордите... чист фотоапарат.
На мен мечтата си ми остава iPhone поне за сега...
редактиран от anonymous на 21.12.08 13:30
dreamskill
Нед, 21.12.08, 13:58
Сашко,на iphone само дисплея е по-добър.И има 2 сензора за пръстите.Само с това е по-добър.И моята мечта беше за iphone,но този lg е по-добър
stanimir_78
Нед, 21.12.08, 14:18

RE: кой телефон е най-добър?

” Сашко,на iphone само дисплея е по-добър.И има 2 сензора за пръстите.Само с това е по-добър.И моята мечта беше за iphone,но този lg е по-добър „

Ако е за камерата-да.
LG-то има ли oc,че нещо не разбрах?
Аз по-принцип lg-та не харесвам,но ддз всеки с вкуса си.

deringer
Нед, 21.12.08, 14:57
deezel14
Пон, 22.12.08, 19:34
Едиз, тръпката в iPhone не е в спецификациите, а в нещо съвсем друго. В невероятната интеракция с устройството. Само се докосни до него, и ще забравиш, че въобще си искал LG-то.
Дисплеят е капацитивен, възприема допир съвсем лесно, докато при LG Renoir трябва да натиснеш доста силно. Още повече, че iPhone е невероятна игрова конзола, доста игри на Ubisoft и EA излизат и за iPhone.
Избери ябълката и ще останеш доволен, залагам си главата. Дори и по функционалност тя е победител в надпреварата с всеки смартфон, какво остава за Renoir, който не е.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.