download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Що е РЕКЛАМА? САМОРЕКЛАМА? От кьде започва, какво цели, необходима ли е всъщност! Има ли някаква ТАЙНА?

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Автор
Съобщение
dhtj
Съб, 27.12.08, 18:31
ето поредното супер творение на micro$ux
http://www.vbox7.com/play:0bed332b

xcbx
Съб, 27.12.08, 18:43
dhtj това наистина е 'поредното'.ilieva добри отговори,но поне втората реклама създава празнично настроение
anonymous
Съб, 27.12.08, 19:03
Казвам пьрвите си впечатления от показаните реклами /нарочно ги гледах само веднаж/ ! Пьрвата реклама ми хареса случката , но така и не разбрах какво общо има с продукта , втората беше ясна - да споделим радостта с Кока Кола , а третата с тези летящи линуксчета/пингвинчета/ изглежда най ми допадна! . Тук вьзниква вьпроса - как трябва да бьде конструирана рекламата? Трябва ли да има някакьв познат елемент при представянето? Какво казват някой специалисти?- Познатите елементи в рекламата трябва да се от 30 до 50% ! Та и при мен при разглеждането на клиповете - най- приемлива си беше рекламата на Кока Кола , защото включваше най-много познати елементи , после на Линукса и тогава на Пантен/още не сьм уверен дали за него става дума!/ Ауу , колко много неща са написани за рекламата ,какви ли не науки не са се занимавали за нея- етнология, история, социология, икономика , психология , то било сложно нещо!
 Че те дори папуасите са си правили самореклама/какви глупости/ Вижте:
Реклама на полов член на папуас
Реклама на полов член на папуас

  Много изследвания са правени и много глупости са изписани , но когато става вьпрос за пари...

редактиран от anonymous на 27.12.08 19:05
dhtj
Съб, 27.12.08, 19:14

RE: Що е РЕКЛАМА? САМОРЕКЛАМА? От кьде започва, какво цели, необходима ли е всъщност! Има ли някаква ТАЙНА?

” Казвам пьрвите си впечатления от показаните реклами /нарочно ги гледах само веднаж/ ! Пьрвата реклама ми хареса случката , но така и не разбрах какво общо има с продукта , втората беше ясна - да споделим радостта с Кока Кола , а третата с тези летящи линуксчета/пингвинчета/ изглежда най ми допадна! . Тук вьзниква вьпроса - как трябва да бьде конструирана рекламата? Трябва ли да има някакьв познат елемент при представянето? Какво казват някой специалисти?- Познатите елементи в рекламата трябва да се от 30 до 50% ! Та и при мен при разглеждането на клиповете - най- приемлива си беше рекламата на Кока Кола , защото включваше най-много познати елементи , после на Линукса и тогава на Пантен/още не сьм уверен дали за него става дума!/ Ауу , колко много неща са написани за рекламата ,какви ли не науки не са се занимавали за нея- етнология, история, социология, икономика , психология , то било сложно нещо!
 Че те дори папуасите са си правили самореклама/какви глупости/ Вижте:
Реклама на полов член на папуас
Реклама на полов член на папуас

  Много изследвания са правени и много глупости са изписани , но когато става вьпрос за пари...

найстина рекламата на линукс е върховна - само вижте текста
"Представи си място, където всичко е възможно, където всеки може да лети. Be linux."
идеята е да се представи че линукс е неограничена среда- можеш да правиш всичко напълно законно и безплатно, фрозен казваше "линукс е любов" !
иначе някой който знае руски може ли да преведе най важното от текста на бигиадри че не ми се получава
редактиран от dhtj на 27.12.08 19:15
anonymous
Съб, 27.12.08, 19:19
Рекламата на Пантен - не виждам общо с продукта. Случката наистина е трогателна, НО КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ПАНТЕН!!! Самата реклама не трябва да те направи на "глупак", че не си схванал идеята й, а напротив да я разбереш веднага.
Рекламата на Кока Кола - весела, празнична....все пак Кока-Кола... Но забележете по време на самата реклама има само тиха песничка, никакъв говор, който да ни накара да купим "най-хубавата напитка" - защо, защото все пак Кока-Кола за толкова много години са се доказали на пазара като продукт и марка.
Рекламата на Линукс - вдъхва надежда особено с последните думи "can fly" - ама малко ми е едно такова тъжно след тази реклама...
Рекламата на dhtj - хубава е, особено с този туземец, който сяда на лаптопа....
anonymous
Съб, 27.12.08, 21:46
Dhtj, пуснал сьм този текст за да покажа , че кои ли не се занимават с изследване на рекламата , че дори откриват и при ритуалите на папуасите самореклама на мьжа на неговото мьжко достойнство То в този смисьл е и текста.
anonymous
Съб, 27.12.08, 22:23
Пускам няколко извода- препорьки от известен дизайнер за рекламата:
 - не трябва да се копира неудачен опит
 - не трябва да се рьководим от моментни решения и изгоди
 - не трябва да се рьководим от дьлечни перспективи/нереални мечти/
 - чуждият опит понякога е полезен
  -да заемем незаета ниша
 - умерено новаторство
 - да има понятност
  Той дава и забавно обяснение , което сьм спестил. Ако има консенсус по тези изводи и те няма защо да ги коментираме , можем ли , използвайки ги да направим реклама на някакьв предмет например! Да уточним предмета и да му направим реклама - може да е с думи , снимка, музика , без значение .Просто реклама Можем ако искате да следваме пьтя- рекламен обект, идеи от всички и избор на най-добрата , средства за реализация - кой каквито иска, реклама!Би било забавно! Давам само предложение , не е задьлжително да го правим, можем да го правим и на по-кьсен етап след като видим още образци на реклами и т.н. Свободата е пьлна!
xcbx
Съб, 27.12.08, 22:53
Избрах умишлено тези реклами,за да разбера дали моето мнение за тях съвпада с вашите-оказа се че да.Така че класацията е:
3)
2)
1)
И безспорно съм съгласен с изводите за дизаин на реклама от поста на bigiadri :)
anonymous
Чет, 01.01.09, 21:18
Ами хайде да направим някаква "виртуална" реклама както каза bigiadri. Или просто всеки да си нахвърли идеята - защото не всеки може да работи с Фотошоп или други програми, за да я покаже. Аз ще се включа малко по-късно като ми дойде музата.... Например какво ще кажете продукта за рекламата да е ПРИНТЕР!!! НЕ ЗНАМ ПРОСТО ТАКА МИ ДОЙДЕ ИДЕЯТА!? Е, КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ? Как бихте рекламирали един принтер? Независимо каква да е рекламата - видео-реклама, реклама във вестник, билборд, реклама по радиото, банер....
anonymous
Чет, 01.01.09, 22:43
За принтера:
1. Никога не взема повече от един лист! - ако правя видео-реклама, слагам в тавата на принтера дебело тесте листи, пускам го да си печата, и на изхода - нарочно един вентилатор да отнася листите един по един... За да се види, че наистина само по един лист взема.
2. Лесен за работа - пак на видео: малко момиченце рисува с някоя програма цветна картинка стил "мама, татко и аз" и самичко си разпечатва веселите цветове.
3. Смяна на консумативи без омацване от глава до крака - видео: хубава спретната къщичка, вътре всичко бяло - и една дама (момчетата имат думата за цвета на косата :)) в бели ефирни дрехи пълни глави с мастило или сменя тонер.
Някакви такива...

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.