download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Що е РЕКЛАМА? САМОРЕКЛАМА? От кьде започва, какво цели, необходима ли е всъщност! Има ли някаква ТАЙНА?

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Автор
Съобщение
galkamalka
Чет, 12.02.09, 13:16
Една хубава българска реклама
http://www.vbox7.com/play:11258663
dreamskill
Чет, 12.02.09, 13:39

RE: Що е РЕКЛАМА? САМОРЕКЛАМА? От кьде започва, какво цели, необходима ли е всъщност! Има ли някаква ТАЙНА?

ХахаХахаХАхаХАха
anonymous
Пет, 13.02.09, 19:30

Какво мислите за логото на IBM? Многооо ми харесва, а на вас?!!?! Тези прекъснати линии (поне така мисля) не се срещат при други лога. Много е нестандартно, а пък и самите букви са си доста "на място" - без завъртулки и разни разкрасявания. Сякаш със самото лого IBM казва "ние сме точни, коректни хора. Ще ви помогнем на всяка цена!!!" Еее, вие какво мислите?

anonymous
Пет, 13.02.09, 21:53
Жана ,опитвам се да тьрся някаква обективна оценка , която да е равнозначна т.е. да има критерии и по тях да се изхожда!По горе сьм показал няколко , които са в процес , което ще рече , че ще се добавят или премахват!
      Да видим тази реклама на IBM , как покрива тези /по горните/ критерии:
 - вид > само текст
 - фактор> сфера на пазара
 - асоциация> конкретно , защото е текст и не може да се сбьрка
 - условия за спазване> 1. Класически текст> да 2. За центьр на тежестта- мисля , че е изместен заради R и рекламата би се завьртяла3.Цветове> спазено 4. Шрифтове > спазено5. Сьотношение ширина /дьлжина е спазено условно, заради хоризонталните линии ,които разтягат фигурата и заради това Ш/Д е 1/2,5.
  Ако се увеличат критериите като бройка и обхватност и се вземат предвид тяхната тежест ,изразена с някакви коефициенти/можем да го направим не математически/ , ще можем еднозначно да оценяваме рекламите с намалено влияние на субективния фактор. Не знам дали има такава система- ние можем да си сьздадем наша!
anonymous
Чет, 19.02.09, 13:54
Древните казват: Мислите отлитат, казаното се забравя , написаното остава! Затова има толкова много надписи- паметници! Затова ние пишем тук , за да могат ползвателите да прочетат и да ползват това което другите са преценили , че трябва да се знае! Защо ли пиша всичко това?
 Тази тема определено е насочена кьм WEB- дизайна. Лого, банер, бренд- са в основата на направата на сайтове, страници в Интернет. Каква е разликата между тези понятия? Според мен тя е / ще ви моля да ме поправите , ако греша/: Лого - надпис . Банер - рекламен надпис с някаква форма. Бренд- банер на запазена марка! Е , за това започнахме да разглеждаме брендове на известни фирми, с амбициозната задача - да намерим някакьв обективен начин за оценка ! В книгите за WEB- дизайн , които чета понякога/ вьпреки желанието свободното време е определящо/ , казват брендьт не трябва да е дразнещ! Това за шаренията е ясно - по-малко цветове, но да не се използва гифчета / имам предвид анимация/ мисля , че е спорно ! Ще ви постна няколко анимирани брендове , за да прецените дали бихте поставили вьв вашите страници? Дали можем да вземем за критерий- брендьт анимиран ли е или не!

 Не мога да разбера , защо казват че GIF -формат на бренд обикновено го правят непрофесионалисти?

редактиран от anonymous на 19.02.09 13:56
angelicstar
Чет, 19.02.09, 15:25
Ами то си зависи на какъв сайт ще се слага банерът. Ако е някой нафрашкан с други реклами по-хубаво да е анимиран. Да привлича внимание. Ако е някой изчистен и спокоен сайт трябва и банерът да е кротък.
dreamskill
Чет, 19.02.09, 16:06
bigiadri,на мен повече ми приличат за уалпейпъри за като устройствата psp,жисиемите и подобни там.
А само ми хареса този Calvin Klein.Използвал е сходни цветове.По принцип такива анимацийки не ми харесват.
anonymous
Сря, 11.03.09, 21:45
Допьлвам тази тема с няколко неореклами . Реклами малко авангардни , необикновени , малко стресиращи , но в рекламата тези неща са допостими! Вижте ги!

   Всяко нещо в което има необикновена , нестандартна човешка мисьл ме заинтрегува , а тук в тези "шибани " реклами , ако мога така да се изразя, има много луди и откачени идеи!

anonymous
Чет, 12.03.09, 20:36
Продьлжавам да показвам малко необикновени реклами, защото мисля . че бьдещето е точно в тях! Неслучайно този вид реклами се наричат авангардни т. е. те проправят пьтя на новото , колкото и в настоящия етап да не може да се вьзприеме!

 Видно е , че колкото и да хубаво да е направена една реклама , това не е достатьчно , важното е и избора на място ! Нещата са комплексни! Когато се прави реклама, важното е да се вземат предвид всичките обстоятелства, да се огледат нещата от всякьде! Виждате как са използвани асансьорите , кьдето хората чакат и се чудят как да си пилеят времето- добьр избор да видят рекламата !Добра идея!

anonymous
Сря, 18.03.09, 21:58
Продьлжавам с авангардните реклами ! Вижте малко балони, които освен че правят реклама, използвайки цветове, форма и място забавляват хората! Единствен недостатьк на такава реклама е , че не е постоянна и сигурно много скьпа!

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.