download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Фотография- нещо интересно!?! /продьлжение/

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 12.02.09, 20:14
Едиз при кокичетата си постигнал , според мен, най- важното . Какво имам предвид: Восьчният ефект , който се е получил на белия цвят на кокичетата , показва особена нежност и красота , която кара човек да се натьжи , затова че това красиво цвете, след някой ден като го няма и красотата няма да я има!Всичко е преходно , но повтаряемо- красотата сьщо! От тук и песимизьм / красота ще изчезне / и оптимизьм/ че ще се повтори /! Фотографията освен , че удьлжава красивия миг , тя сьщо така ни кара да се замисляме , дори и да фантазираме!
dreamskill
Чет, 12.02.09, 20:37
Прави си,bigiadri.
deringer
Чет, 12.02.09, 20:53
Да не поствам снимките...И без това е тоооолкова натоварена темата,че....

http://ngm.nationalgeographic.com/photo-contest/2008-winners
http://www.photoawards.com/en/
http://www.potato2008.org/en/photocontest/1p.html

anonymous
Чет, 12.02.09, 20:55
А мен ето тези двете ме впечатлиха:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ant_SEM.jpg - Мравка под сканиращ електронен микроскоп.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Misc_pollen.jpg - Дребните нещица, които на някои хора причиняват неприятности (полени), пак под СЕМ.

редактиран от anonymous на 12.02.09 20:57
phrozencrew
Чет, 12.02.09, 21:13
Kokичетата верно са уникално готски! Много им се радвам!
Едиз, мисля, че трябва да пипваш снимките си малко, защото съвременната фотография разчита и на цифровите изразни средства. Аз бих наблегнал над тези "тъжни" предвестници с засилване на усещането като леко затъмня и околния фон и акцентирам на двете китки. Пример:

Използвай много смело с мнООго големи четки Dodge и Burn инструментите. Сигурен съм, че можеш да постигнеш доста по-добро подсилване на прекрасния кадър, който си направил.

dreamskill
Чет, 12.02.09, 21:19
phrozencrew,ми доколкото знам без софтуерна намеса е по-добре...но щом така казваш...вече всяка моя снимка ще е със софтуерска намеса
dreamskill
Пет, 13.02.09, 11:09
мажоретки
мажоретки

Снимката е бая стара.Пооправих я с adobe lightroom

anonymous
Пет, 13.02.09, 12:51
Едиз , тук с Фрозен имаме разлика в мненията! Лови момента и по- малко намеса е моето мнение! Намеса само в краен случай т.е. ако трябва да се поправи нещо или искаш да изразиш нещо твое , лично!
dreamskill
Пет, 13.02.09, 13:04
Добре,bigiadri.И аз мисля,че без намеса е по-добре,но както казва той-в днешно време повечето снимки се обработват,за да ги сложат в брошури например.Но аз ще се опитам да ловя момента,както казваш
Дори един път пробвах така:слоших апарата в къщичката на кучето ми,сложих таймера на 2 секунди.Кучето ми като видя че бръкам в къщата му,направо си пъхна главата и се получи нещо интересно.Аз го бях сложил тука някъде...ей ся ще проверя
ремонт:
ей тва
редактиран от dreamskill на 13.02.09 13:06
phrozencrew
Пет, 13.02.09, 20:26
Никога не бих си и помислил, че има нещо по-яко от момента! Но пък ужасно много харесвам съвременните фотографи, които продължават да развиват това изкуство с най-съвременните изразни средства - 3D, Ray tracing, Retouche manipulation (независимо с Gimp или PS), сканиране на появени снимки на хартия за засилване на определен ефект.
Има един мой любимец, който използва почти всичко по-горе изброено във фотографиите си, като прави и колажи и HDR обработка - невероятният разказвач на истории Dave Hill!

Повечето снимки ги прави на изключително затворена бленда. от порядъка на 35 и нагоре. Както сам казва предпочита физическия HDR, т.е. да направи 5-6 еднакви кадъра с различна експозиция от колкото да го симулира, но за моментите това е много трудно и затова често използва softuerna симулация на HDR от един кадър.
Аз много харесвам творбите му, но не всеки си пада по HDR фотография. И допълнителни обработки. Все пак това е един ултра съвременен фотограф.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.