download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моята фотография

Автор
Съобщение
phrozencrew
Сря, 10.08.11, 00:29
Много добре се е получило и то с динамични обекти, като хора, лодки, вълни и т.н.! Супер!
insecteater
Чет, 11.08.11, 14:37
Подобни панорами, особено ако са 180/360 особено ефектно се разглеждат с плеъра DevalVR
phrozencrew
Пет, 12.08.11, 21:32
Още една панорамка от мен. Цели 360°, но има един бъг . И за да снимаш панорами си иска опит и тренировки и избягване на определени грешки. Вероятно ще забележите веднага кояе е толкова не-наред.
Снимах т.нар. "Резерват" - мястото, където си изкарваме кученцата, къде да се чифтосват, къде само да правят любов, къде просто за кучешки секс, а понякога и за някоя невинна оргийка . Сутрин рано няма много догита и може да се каже, че е абсолютно тихо с много малко сех. Така че става и за снимане на панорамки.

И малко други снимки - Божидара, мистър Браун, Тара-Копачката и разни..

редактиран от phrozencrew на 12.08.11 21:51
anonymous
Пет, 12.08.11, 22:04
Фрозен, панорамите са страхотни, не бях виждал Пловдив така.
Шамане, Without us кефи, впуска в "размисли и страсти":) Бравос от мен.
Сежелявам, че скоро не съм бил активен тук. Скоро ще пусна снимки. И ще пиша в статията "Ще ставам студент":)
phrozencrew
Съб, 13.08.11, 20:37
Gigo, честито студентство! Западните университети не са като нашенските, така че ти пожелавам много мерак за учене и успешни сесии! Със западно образование е много по-лесно да си намериш работа и в БГ.
Много се зарибих по панорамното снимане и напоследък снимам всичко, дето може да се направи на панорама - стаи, паркове. Искам да направя една панорама на Природонаучния музей, както и на "Копчетата" на центъра на Пловдив, от центъра на моста на гребната база също ще се получи супер яко.. изобщо ми дойдоха една каруца идеи за панорамни снимки.
И днес, като почти всеки ден, снимах, но кученца. Най-интересното е едно ново приятелче в резервата - много симпатичен и дружелюбен френски булдог.

---
Шамане, разгледах ти снимките в албумите. Това дето си щракал с 50-ката е уникално! Не знам дали си попаднал на бройка с толкова качествени лупи или просто тези бурканчета на Canon са си просто перфектни (особено като се съпоставят цена и качество), но се размазах от кеф. Такива бокета, такава рязкост и DOF... Цената и качеството на обективите на Canon могат да ме накарат да зарежа вградената стабилизация и да си сменя системата. Благородно ти завиждам, че имаш възможност да снимаш с тая 50-ка!
Мамка му... защо няма такъв аналог и за Penatx... пфуууу!

phrozencrew
Пон, 15.08.11, 14:56

RE: RE: Моята фотография

” ...
На долната снимка, доколкото виждам слънцето е зад гърба на детето(или се лъжа), а отпред как си постигнал светлината-отразява се в нещо или със светкавица!Всъщност то не е пряка светлина, тъй като идва отляво а не фронтално!
... „
Тази подсветка съм я търсил умишлено. От както четох една статия за снимане в градски услови и как да се възползваме максимално от средата, разбрах, че отраженията от сградите могат да са много полезни. Най-хубави отражения се получават рано сутрин или преди залез. Тогава слънцето, освен, че не е прекалено ярко, е и ниско и се отразява много добре от стъкла и всякакви други повърхности. Когато разхождам кучето си набелязвам места, където падат подобни отразени, слънчеви петна, както и по-кое време горе-долу. А снимането срещу слънцето също ми е много любима техника. Но рядко можеш да уцелиш естествена силна подсветка, за да се получи светъл обекта, който снимаш.
Факта, че си забелязал тези подробности, означава, че си вдигнал нивото за разбиране на фотографията.
shaman
Вто, 16.08.11, 20:29
Да, така е, колкото пове4е 4овек снима, толкова пове4е се запознава със самото аранжиране, със подредбата, с избора на светлина и про4ие, и се забелязва, кога нещо е станало не то4но по на4ина-Насо4и и Снимай!
Досещаш се, за какво говоря!
В предния пост исках да напиша нещо, но сметнах 4е може да не го приемеш добре и за това не го направих, но предполагам ако го цитирам, няма да го приемеш като казано от 4овек(мен), който снима от твърде скоро!
Още пове4е, 4е аз самия не съм снимал с Пентакс, за да направя сравнение.
Ето какво казва:

. . .
Ина4е, както не веднъж съм ти казвал, харесва ми какви снимки прави апарата ти, дали е от обективите или от него самия, това само ти си го знаеш, но ми харесва.

редактиран от shaman на 16.08.11 20:31
kookki
Пон, 22.08.11, 00:13
Нещо се запалих по обработката на снимки с Фотошоп. Ето един бегъл мой опит да направя нещо оригинално с фотографиите си. Урока е взет от ИТучилище.бг.
Изрязването ми не е на ниво, но ме хващат нервите и карам по тупалуп технолоджи .

anonymous
Вто, 23.08.11, 00:02
Добре се е получило, няма какво да се лъжем.
Уроци в нета-много, само желание и свободно време да има. Според мен за фотошоп трябват поне едно три години нонстоп работа за да се научат подробности за пограмата, не говоря за всяка екстра в менюто. И по мое мнение пак, човек започва да задобрява на фотошоп, когато се усети, че без да ползва клавишни комбинации не му е удобно да работи.
редактиран от anonymous на 23.08.11 00:12
deezel14
Вто, 23.08.11, 01:04
Една нова от мен.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.