download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моята фотография

Автор
Съобщение
tochnia1
Пон, 12.03.12, 00:01

RE: Моята фотография

” Стоянчо, много ми хареса този арт. Точен, видя ли хората за какво ползват леда:) Не като нас. Може и образно да се каже - леда се ползва за разчупване на леда...

Точен, аз още докато писах за нивото на "течността" усетих че си вкарвам автогол и май си е същото на всичките снимки, но реших да ти направя густото:)

_pompq_, вече не съм 100% сигурен дали точния е ударил юнашка глътка, но аз ако бях на 100% щях да изконсумирам продукта още незавършен. Както художниците на голи модели "изконсумирват" продукта докато рисуват по време на сеансите:)))

Да си дойдем на думата точен. Напоследък като чуя облак се сещам за iCloud само:) Този твой облак е добра идея, но не съм сигурен дали щях да я реализирам по същия начин. Може би щях да пробвам да снимам директно през гърлото на чашата вътре. Или ако снимам отстрани щях да направя бърз опит със семпла чаша без орнаменти и евентуално с някаква цветна или безцветна светлина под чашата, пък била и "фенерче" от мобилен телефон. Просто щях да пробвам различни варианти и различна светлина, както и липсата на такава до някаква степен. Незнам фрозен какво ще каже, той е майстора на подобни снимки. „

  Човече, няма връзка отпивал ли съм или не. Просто ми направи густото, което го разбрах веднага, но си направих шега с мохабета за "хабер си нямаш.......". Понеже знам, че си падаш по шегите, за това си ги позволявам в два поста вече.

 Чашата ми беше налична, и понеже не ми бе първата за вечерта, не помислих по въпросите с прозрачната чаша и пр. После естествено се сетих, но пък тръгна лафа и не исках да го разваля.

 За фенерче не ми е хрумвало, но до следващият път, когато ми дойде музата, ще кажа на жена ми пресипе напитката. Проблема е, че май скоро няма да се наквасвам, тъй като прекалих тези няколко дни и ще дам почивка на организма си.

phrozencrew
Съб, 07.04.12, 18:27
Днес се забавлявах да свалям обектива и да снимам с него на обратно. Все още не съм си купил обръщащ пръстен и мисля какви ли не глупости, за да заместя тази липса. Снимах доста буболечки, цветенца, огради и друга простотия, но това като че се получи най-прилично:

Рзполагам с макро-обектив, но той не може да ми изкара такъв DOF и такова приближение. За това си мацах с 50мм-вия Pentax.

dreamskill
Съб, 07.04.12, 22:52

вчера луната ми святкаше през прозореца и реших да я снимам

anonymous
Нед, 08.04.12, 02:24
Фрозен, много интересен ефект се е получил. Омекотява снимката и тоновете. Харесва ми идеята. Трябва и аз някой ден да се пробвам:)

Dreamskill, светлините ми харесват. Колкото повече я гледам снимката, повече детайли ми правят впечатление, като върховете на заден фон.

phrozencrew
Пет, 13.04.12, 21:36
Продължавам с експериментите с макрота с немонтиран обектив...

stoqncho
Съб, 14.04.12, 06:17
Цветето с мравката се е получило най-добре, според мен.
phrozencrew
Пон, 16.04.12, 19:29

RE: Моята фотография

” Цветето с мравката се е получило най-добре, според мен. „
Мдам, снимането на мравки е голяма мания. Направих цяла серия

И една стилизирана история с мравка мъдрец, която се чуди какво му Дзен-а на тоя камък

И малко други картинки, че аман от тия мравки! Дзен-бюлен акварел

История с дете и куче :

--------------
ПС: Хора, качвайте снимките бре! Шамана и той съвсем се изгуби! Добре, че Коки чат-пат се сеща да покаже колко е пораснала неговата сладурана.

kookki
Пон, 16.04.12, 23:39
Иеееееееее колко бързо е пораснала малката, Недялко ! Направо си е станала човек, че даже и кучето води ! И ние се очовечваме, но снимките, които правя са по-скоро семейни и едва ли ще са интересни тук. За други снимки нямам никакво време. Работих и по празниците, участвам в един конкурс за работа и здраво се подготвям, имам да пиша 3 курсови работи за училището, детето постоянно иска да си играем и куп други домашни и финансови занимавки.
Не се сетих да наснимам ремонта на една мишка ,на която детето отскубна кабела.
При първа възможност ще се включа.
Макрото, което правиш, е много яко. Дори се замислих какво мога да изцедя от смотания ми канон.
anonymous
Вто, 17.04.12, 00:10
нед как ги обръщаш тези обективи ? аз пробвах на канона , но нищо не става .размазано нещо никаква снимка ! то и не може да се захване за обектива като е на обратно .ти как снимаш така ?
tochnia1
Вто, 17.04.12, 13:38
Снощи видях снимките на Недялко и отново се запалих. Не мисля, че още съм узрял за апарат от 5 000 евро, но почвам да се дразня, че не мога да направя една сносна снимка. До преди малко снимах на поразия и се оказа, че не съм знаел за повечето функции на "апарата" ми. Все още има функции, за които имам само бегла представа и за това ще помоля знаещите да разяснят последните две снимки на дълго и на широко. Мога да кача още, ако се налага с вече отворените възможни опции.
 За момента намирам дефект в "апарата" ми единствено в това, че не може да снима на разстояние по-малко от 5 сантиметра или по-скоро не може да фокусира. Ще съм благодарен, ако някой ми разясни начина (ако има такъв) за снимане в по-едър план.

 Ето малко снимки (мога да кажа, че надскочих възможностите си с тях), които снимки искрено се надявам, че ще коментираме за да мога да взема първият си урок по фотография.

 Нарочно на повечето снимки съм снимал в едър план, след това съм снимал заден план. Опитвам се да покажа, какви възможности има "апарата". Опитвам се да извадя най-доброто от възможностите му, поне до колкото мога. Надявам се и вие да помогнете....
 На предпоследната снимка съм показал, че "Сцени" е изключено, защото ми си видя най-добре да фокусира, но не съм сигурен в това на 100%.
 Последната снимка е с всички опции на апарата, и ако може да разясните коя за какво е. Ако трябва ще отворя всяка една опция по отделно за да се виждат.

 Пак ще повторя, че от непосредствена близост "апаратът" не ще да фокусира или по-точно фокусира някъде зад обекта. Това ми се струва проблем, но не съм сигурен дали проблема е в мен или в устройството.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.