download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Администрацията в Мюнхен окончателно премина изцяло на свободен софтуер

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
karadzha
Вто, 17.12.13, 00:30
” Също => към колегата ти... благодаря ти Караджа, когато се понапънеш измисляш нелоши неща. „

Това са факти, а не измислици, бе човек.
Харесва ми да си фантазирам небивалици, ама тук има истина

johnmotson
Вто, 17.12.13, 17:31
Определено тенденцията за избягване на Win8 не само се запазва, но и прогресира упорито! Въпреки налаганата "нова" ОС със задължителното ѝ инсталиране върху новите конфигурации, масовия потребител, а и не само той, предпочитат Win7-SP1 и малка част - WinXP-SP3 а най-малко Linux!
zlatena
Вто, 17.12.13, 20:10
Това коя опер.система колко се ползва и от кого и че някой не можел да направи нещо с дадена опер.система няма нищо общо с това че "Администрацията в Мюнхен окончателно премина изцяло на свободен софтуер".
Приемете го като факт
редактиран от zlatena на 17.12.13 20:11
iceman_
Вто, 17.12.13, 22:52
Има общо.
karadzha
Вто, 17.12.13, 23:33
Не знам кво общо има, но държавните и общински администрации трябва да са на Линукс задължително
iceman_
Сря, 18.12.13, 08:24
Глупости.
svilen73
Сря, 18.12.13, 10:31
Не виждам за какво се дерете пак Линукс или Уиндоус ! Естествено че е добре държавните администрации да ползват свободен софтуер така спестяват много пари . Че са дали няколко хилядарки за убучение няма лошо но от тук нататък ще си върнат парите като не плащат договорите с Майкрософт.
И пак не разбирам какво му е толкова лошото на линукса, аз не съм нито линукс гуру нито специалист в тази област но си ползвам линукса макар да ми правеше и на мен въртели я със звука я с нещо друго но с малко четене се справих и всичко е ок. Щом аз мога какво остава за хората, които с това си вадят хляба просто трябва да направят мрежата както трябва и не виждам сложното служителката да изпечата документа от офис пакета на линукс . Най-много да се наложи да сменят някой стари принтери ако не са съвместими с линукса и това е.
Сега за уиндоус 8 на лаптопа съм с него и да ви кажа дали беше въпрос на свикване но сега си ми е кеф. пускам го и когато ми трябва за глупости ползвам метро приложенията когато за работа ми си е чиста седмица особенно сега на 8.1 като почти върнаха старт бутона. Това с оплюването на новите системи вече сме го минали прочете си постовете по други теми още като излезе седмицата колко от вас бяха и против нея .

За всеки влак си има пътници ! Така че всеки сам преценява кое и как да ползва.Но за държавни администрации според мен трябва да е линукс .

океан
Сря, 18.12.13, 12:29
spursy
Дай малко инфо,ако не е тайна относно сървъра на DBG .С каква операционна система е и защо я предпочитате.
iceman_
Сря, 18.12.13, 14:12
svilen73, няма оплюване на тая или оная ОС, има - проценти. Моето впечатление е е, че около 90% и нагоре от домашните компютри са с Win. Значи - когато няма плащане и когато е въпрос на съзнателен личен избор хората предпочитат джама. Защо ли? Тук обаче храдлайнерите привърженици на пингвина нещо не щат да отговорят.
svilen73
Сря, 18.12.13, 14:27
” svilen73, няма оплюване на тая или оная ОС, има - проценти. Моето впечатление е е, че около 90% и нагоре от домашните компютри са с Win. Значи - когато няма плащане и когато е въпрос на съзнателен личен избор хората предпочитат джама. Защо ли? Тук обаче храдлайнерите привърженици на пингвина нещо не щат да отговорят. „

Говориш за хората в България ! Не плащат уин и за тях е като линукса безплатен
и другото е че линукса от няколко години е в по-добрата си фаза до тогава беше доста зле и последното е масовото разпространение на уин във фирмите. Да не забравяме и геймърите всички знаем че линукса има проблем с игрите. А тук говорим за администрация за работа не за друго.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.