download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Администрацията в Мюнхен окончателно премина изцяло на свободен софтуер

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
океан
Сря, 18.12.13, 15:16
Не забравяйте и другите неща.Уиндос е много по лесен за пробив.Трябват антивирусни ,които също струват пари ,защитни стени ,които струват пари.Постоянни преинсталации,които също са пари.Ето затова не се правят игри за линукс или са по малко.Затова уиндоус е разпространен повече и се рекламира повече.
Представяте ли си ако всичко е линукс -няма вируси няма пробиви,няма преинсталации,няма антивирусни.Доста хора ще останат гладни.
Всичко се прави за пари.
iceman_
Сря, 18.12.13, 17:08
” Говориш за хората в България ! Не плащат уин и за тях е като линукса безплатен
и другото е че линукса от няколко години е в по-добрата си фаза до тогава беше доста зле и последното е масовото разпространение на уин във фирмите. Да не забравяме и геймърите всички знаем че линукса има проблем с игрите. А тук говорим за администрация за работа не за друго. „

Говорим за "оплюването". А за администрациите ми е - ясно. Работил съм в няколко фирми както споменах по-горе, и мога да преценя съответните проблеми. И продължавам да твърдя, че употребата на "безплатния" Линукс съвсем не е без пари.

spursy
Сря, 18.12.13, 20:47
” spursy
Дай малко инфо,ако не е тайна относно сървъра на DBG .С каква операционна система е и защо я предпочитате. „

Не само сървърите, а и по-голямата част от работните машини при нас са на Линукс. Да кажем, че около 65% от тях използват свободен софтуер. Предимствата и стабилността при Линукс са били дискутирани достатъчно пъти в този форум за да ги повтарям.

soft-support
Сря, 18.12.13, 20:58
” Значи - когато няма плащане и когато е въпрос на съзнателен личен избор хората предпочитат джама. Защо ли? Тук обаче храдлайнерите привърженици на пингвина нещо не щат да отговорят. „
Както вече съм споменавал работата ми е свързана с Windows. Отговора на въпроса ви според мен е същия както при питането - "защо не искате да останете с оригиналния Windows 8 който идва с лаптопа ви, а искате да получите нелегално копие на Windows 7?".
Обикновеният потребител не обича да свиква с нещо по-различно, не обича да променя навиците си. И както Linux е потърпевш от това, така и Windows 8, въпреки, че второто доста силно го "натрапват", но пак със слаб резултат.
iceman_
Сря, 18.12.13, 22:50
” Както вече съм споменавал работата ми е свързана с Windows. Отговора на въпроса ви според мен е същия както при питането - "защо не искате да останете с оригиналния Windows 8 който идва с лаптопа ви, а искате да получите нелегално копие на Windows 7?".
Обикновеният потребител не обича да свиква с нещо по-различно, не обича да променя навиците си. И както Linux е потърпевш от това, така и Windows 8, въпреки, че второто доста силно го "натрапват", но пак със слаб резултат. „

"Натрапване" има и от двете страни - на привържениците на Windows и на привържениците на свободния софт.

Много е привлекателна идеята за "Свободен софтуер с отворен код под GNU лиценз" и тн. И ако този свободен софт беше по-добър от платения, просто няма начин той да не завладее 100% от потребителите за отрицателно време. Да се хвърля вината за 90% процентовия дял на Редмънд при ОС само заради рекламата, или неизгодни договори, или инертност на потребителя и разни подобни - ще е невярно. Windows е много по-популярен и използван - заради дружелюбния , ясен и функционален интерфейс, заради обратната /надолу/ съвместимост с по-старите негови ОС и заради голямото количество на свободен и комерсиален софтуер който поддържа. Точно по тези точки Линукс "издиша" , плюс - липсата понякога на драйвери. Това е положението независимо колко би се искало на феновете на пингвина това да не е така. Не казвам, че непременно трябва да ползваме само Windows и комерсиален софтуер, не. Или пък - да ги ползваме нелицензирани такива. Просто ситуацията днес е такава и пингвина има още много да догонва.

zlatena
Сря, 18.12.13, 23:08
Не превръщай новината:
"Администрацията в Мюнхен окончателно премина изцяло на свободен софтуер"
В нещо такова:
iceman борец за свободата и правата на Windows
--------------------------------
Преди време платих 200 лв за ОЕМ версия на ХР и сега не ми е приятно,че ще спират поддръжката на тази опер.система...и т.н

-----------
Какво ти пречи,че Администрацията в Мюнхен ползвали Линукс,не знам

редактиран от zlatena на 18.12.13 23:12
karadzha
Сря, 18.12.13, 23:24

Да, има опасност Йоци да остане без хляб
Пък може малко повече да се озори и да разучи кое как е при Линукс
То Уин и бебе може да го поддържа

Но споко, продажните ни политици нямат намерение да ни спестят и стотинка

karadzha
Сря, 18.12.13, 23:31
” Говорим за "оплюването". А за администрациите ми е - ясно. Работил съм в няколко фирми както споменах по-горе, и мога да преценя съответните проблеми. И продължавам да твърдя, че употребата на "безплатния" Линукс съвсем не е без пари. „

Може да не е без пари, ама е с по-малко пари, а и ти хвърква главата.
Започни да учиш Линукс докато е време

ПП То и Фрози е сметкаджия, ама ти си по-голям
Без пари празни приказки или заяждане и чат пат нещо от полза, но близо до заяждане
Е, за някои забележки ти благодаря

iceman_
Сря, 18.12.13, 23:32
” Да, има опасност Йоци да остане без хляб
Пък може малко повече да се озори и да разучи кое как е при Линукс
То Уин и бебе може да го поддържа
Но споко, продажните ни политици нямат намерение да ни спестят и стотинка

Малко ми е късно да разучавам Линукса, а и както по-нагоре споменах - тази ОС е за хора , които обичат да им е трудно. Нека не се засягат феновете. Да домашна машина - ще е проява на лееек мазохизъм или на прекален ентусиазъм, времето за който ми е леко отминало. А на работното място - там вече шефовете определят каква ще е ОС. Е, в 99,99% от случаите в живота ми това е било джама.
В защита на на феновете на пингвина ще кажа, че съм имал две служебни машини рутери с Линукс /Gentoo/, и никога не ми се е налагало да бъркам в тях защо те просто ... не спираха.

karadzha
Сря, 18.12.13, 23:40
” "Натрапване" има и от двете страни - на привържениците на Windows и на привържениците на свободния софт.

Много е привлекателна идеята за "Свободен софтуер с отворен код под GNU лиценз" и тн. И ако този свободен софт беше по-добър от платения, просто няма начин той да не завладее 100% от потребителите за отрицателно време. Да се хвърля вината за 90% процентовия дял на Редмънд при ОС само заради рекламата, или неизгодни договори, или инертност на потребителя и разни подобни - ще е невярно. Windows е много по-популярен и използван - заради дружелюбния , ясен и функционален интерфейс, заради обратната /надолу/ съвместимост с по-старите негови ОС и заради голямото количество на свободен и комерсиален софтуер който поддържа. Точно по тези точки Линукс "издиша" , плюс - липсата понякога на драйвери. Това е положението независимо колко би се искало на феновете на пингвина това да не е така. Не казвам, че непременно трябва да ползваме само Windows и комерсиален софтуер, не. Или пък - да ги ползваме нелицензирани такива. Просто ситуацията днес е такава и пингвина има още много да догонва. „

Прав си на 99%, понеже драйвер се пише и дори от година насам Линукс разработчиците работят усилено върху писане на безплатни драйвери за Линукс (четох го из Нета някъде, но ме учуди, че драйверите са безплатни, понеже не съм чувал за платени, но явно има)

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.