download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
nik2009
Пон, 24.04.17, 12:03

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Добавил съм това, което искаш към вече действащата програма.
В тази версия в папката на ехе-то svhost.exe, стоят още две папки Zadanie и Iztrivane.
Ако сложиш файлове в папката Zadanie, то в рамките на 15 секунди, те ще се разпространят (копират) по Desktop-те на локалните машини.
Ако преместиш файловете в папката Iztrivane, то в рамките на 15 секунди, те ще се изтрият от Desktop-те, но трябва да бъдат затворени по локалните машини. Само текстови файлове тип txt се изтриват, дори да не са затворени.
Ако останат отворени файловете, то при следващото стартиране на локалните машини ще се изтрият, стига файловете още да лежат в папката Iztrivane.
Ако по някое време файловете се затворят, то следящата програма ще ги изтрие до 15 секунди, стига все още да ги има в папката Iztrivane, от където програмата взима имената, които да търси и да изтрие.

С други думи програмата периодично проверява папките Zadanie и Iztrivane и копира или трие файлове съдържащи се в тях. С приоритет е папката изтриване. Ако един файл лежи и в Zadanie и едновремено в Iztrivane, то той ще се копира, но веднага ще бъде изтрит.
Всичко останало по забраните на страници и ехе-та си работи по старому.
Ето я новата версия:
ZabraniZadanie.zip

Ето го и целия проект, ако решиш да си го променяш:
ProjektZabraniZadanie.zip

Ако имаш проблеми пиши. „

Аз се забавих тези дни и не съм влизал, но както прочетох Вие сте ми свършили точно това, което искам. Още по-добре, че една и съща програма ще ми върши важните неща, това е много удобно. Сега почвам да го използвам. Много добре, че има и вариант за изтриване. Ако има нещо ще попитам пак. Благодаря много!
nik2009
Сря, 31.05.17, 10:54

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

Само да попитам за програмата - като я качих в началото на компютрите работеше отлично. Спазвам правилото да пускам моя компютър пръв и след това останалите, но забелязвам, че не действа нещо. Работи на моя компютър, затваря прозорците, които са в списъка, а другите компютри си работят и не се затварят нежеланите програми. Това не винаги се случва, но го забелязвам от скоро. Да не би да има някаква защита или антивирусните да не разрешават да се стартира програмата. Преки пътища съм сложил в Startup на всеки от компютрите. Те се изполват със стандартен неадминистраторски акаунт.
редактиран от nik2009 на 31.05.17 10:56
nik2009
Сря, 31.05.17, 12:48

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

Имам пак един въпрос за програмата - при стартиране на всеки компютър видях, че се появява въпрос, дали да се стартира файла и децата го затварят защото не знаят какво е. Махам там отметката от прозорчето за да не пита вече този въпрос, но при всяко включване пак излиза въпроса.
Как да го махна да не излиза изобщо въпроса, а да си тръгва програмата без да пита?
редактиран от nik2009 на 02.06.17 08:12
редактиран от nik2009 на 02.06.17 08:16
dreven
Пон, 05.06.17, 19:16

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Имам пак един въпрос за програмата - при стартиране на всеки компютър видях, че се появява въпрос, дали да се стартира файла и децата го затварят защото не знаят какво е. Махам там отметката от прозорчето за да не пита вече този въпрос, но при всяко включване пак излиза въпроса.
Как да го махна да не излиза изобщо въпроса, а да си тръгва програмата без да пита? „
Трудно ми е да кажа с точност какво се случва, но предполагам, че питането се появява, защото exe-to се стартира от мрежата, а не от локалния компютър. Ето защо предлагам следната идея - променяме ехе-то така, че да няма значение къде е разположено, махаме ShortCut от StarUp директорията и го заменяме със промененото ехе. За да се случи това е необходимо да ми дадеш точен път към главната машина, за да го заложим в ехе-то или да добавим външен текстови файл от където ехе-то да си прочита пътя до главната машина. Помисли над вариантите и пиши какво те устройва. Предполагам, че проблема е решим с два реда сорс.
nik2009
Пон, 05.06.17, 22:22

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Трудно ми е да кажа с точност какво се случва, но предполагам, че питането се появява, защото exe-to се стартира от мрежата, а не от локалния компютър. Ето защо предлагам следната идея - променяме ехе-то така, че да няма значение къде е разположено, махаме ShortCut от StarUp директорията и го заменяме със промененото ехе. За да се случи това е необходимо да ми дадеш точен път към главната машина, за да го заложим в ехе-то или да добавим външен текстови файл от където ехе-то да си прочита пътя до главната машина. Помисли над вариантите и пиши какво те устройва. Предполагам, че проблема е решим с два реда сорс. „
Да, най-добре ми се вижда да бъде с четене от външен текстови файл, защото може да ми се наложи самата програма да я инсталирам и на друго място в друга зала и ако може в този текстови файл да се поставя пътя когато се наложи или е различен. Така предполагам ще е най-добре за мен. Утре в работата ще видя точния път до програмата и ще го напиша.
nik2009
Вто, 06.06.17, 11:45

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

Пътя до файла от другите компютри ми го дава така -
\\STARIAPVLOVPC\ZabraniZadanie.7717
В моя компютър е -
C:\ZabraniZadanie.7717
Ако трябва нещо друго да проверя, казвайте.
dreven
Вто, 06.06.17, 20:50

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Да, най-добре ми се вижда да бъде с четене от външен текстови файл, защото може да ми се наложи самата програма да я инсталирам и на друго място в друга зала и ако може в този текстови файл да се поставя пътя когато се наложи или е различен. Така предполагам ще е най-добре за мен. „
Разбрах те, днес нямам възможност да се занимавам, но утре ще намеря десетина минути да погледна в проекта и да го променя.
nik2009
Сря, 07.06.17, 09:57

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Разбрах те, днес нямам възможност да се занимавам, но утре ще намеря десетина минути да погледна в проекта и да го променя. „
Няма проблем, когато имате време, важно е да стане по този начин.
dreven
Сря, 07.06.17, 20:57
Сега програмата практически е разделена. На локалната машина лежи svhоst.exe и до него текстовия файл Path.txt в който трябва да е записан пътя до главната машина. А на главната машина лежи папката в която са забраните, папката за Задание и папката за изтриване.
В примера за проиграване на нещата папката за главната машина я бях сложил на устройство F://, така че трябва да си напишеш твоя път. Ето линка с променената програма:
ZabraniZadanie2.rar

Ето и самият проект:
ProjektZabraniZadanie2.rar

 Добре, че бях качил във форума проекта, защото се оказа, че съм го загубил.

nik2009
Нед, 18.06.17, 00:15

RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Сега програмата практически е разделена. На локалната машина лежи svhоst.exe и до него текстовия файл Path.txt в който трябва да е записан пътя до главната машина. А на главната машина лежи папката в която са забраните, папката за Задание и папката за изтриване.
В примера за проиграване на нещата папката за главната машина я бях сложил на устройство F://, така че трябва да си напишеш твоя път. Ето линка с променената програма:
ZabraniZadanie2.rar

Ето и самият проект:
ProjektZabraniZadanie2.rar

 Добре, че бях качил във форума проекта, защото се оказа, че съм го загубил. „

Благодаря! Сега самата програма ще бъде само на локалните компютри, а на главния ще са само папките за изтриване, изпращане на файлове и текствия файл със забраните. Мисля, че правилно съм разбрал. Ако има нещо ще питам.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.