download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Избор на фотоапарат

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Автор
Съобщение
tegote
Нед, 27.06.10, 03:05
За съжаление нямам опит да работя с фотоапарати, така че докато разглеждаш EXIF информацията може да останеш впечатлен от нещо и да ме подложиш на критика. Аз ще я приема. Снимката на самолета е без EXIF, защото я ползвах за един друг форум (не е нужно да ме знаят с какво снимам). ISO не съм го тествал и бутал откак съм го купил. Искаше някакви снимки, пускам някакви, които последно имах и ги записах на CD. То ми е под ръката. Ще си позволя да доложа само един недостатък за видео заснемане - хоризонтално сияние и реене на хоризонтални светлини при насочване от тъмно място към осветени от слънцето обекти. Но не е фрапиращо.
http://www.mediafire.com/?rmzhzghgnwg
anonymous
Нед, 27.06.10, 10:22
Аз си взех този. http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA500/AA500A.HTM Няма по-щастлив човек от мен. Въобще няма да хваля апарата. Който разбира ще му стане ясно
phrozencrew
Нед, 27.06.10, 10:33
tegote, благодаря за снимките! По принцип за да се разберат качествата на даден фотоапарат е добре да се направят различни кадри, при различни условия. Има характерни тестове, които носят доста информация, като например снимане срещу източника на светлина, да речем на около 20-30° (особено важен тест за аберации, много показателен при снимане на листа и клонки срещу небето). Снимане на автоматични настройки в закрито помещение, на луминисцентна и на нажежаема жичка. Снимане със и без стабилизация, от статив. Както и снимане при ISO60, ISO80, ISO100 - където кадрите са най-чисти.
При TZ-моделите също много ме дразни и липсата на достатъчно ръчни настройки. Не знам дали в най-новите модели са го оправили това, но специално 5-цата беше много орязана - хем снима кофти на автоматични, хем са и махнали ръчните настройки. Ползвал съм TZ5 малко - ден, два. В момента не мога да кача снимки, но може би в понеделник. И супер много се изненадах, че апарат за толкова много пари не ти позволява да настроиш едновременно ISO, бленда, скорост и баланс на бялото!
Не че са толкова лоша серия, просто не струват парите, които им искат.
shaman
Нед, 27.06.10, 11:01

RE: Избор на фотоапарат

” За съжаление нямам опит да работя с фотоапарати, така че докато разглеждаш EXIF информацията може да останеш впечатлен от нещо и да ме подложиш на критика. Аз ще я приема. „
Говориш глупости, за какво да те критикувам, то4но пък аз, който нито разполага със кой знае какво по-разли4но от теб, нито пък съм някакъв изявен "щрака4".
Просто съм любител, затова не се притеснявай за нищо, аз не съм като някой хора, които дори и да не са компетентни в дадена област се натискат да станат за смях(нямам в предвид някой от писалите в тази тема).
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®
anonymous
Нед, 27.06.10, 11:57

RE: Избор на фотоапарат

” Аз си взех този. http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA500/AA500A.HTM Няма по-щастлив човек от мен. Въобще няма да хваля апарата. Който разбира ще му стане ясно „
Това наистина,е един много добър апарат.Имам го от 2 год.
tegote
Нед, 27.06.10, 13:03
Значи, моят избор пада върху любителски фотоапарат, който да е компактен. Задължително условие. За сега виждам дотиране на професионални фотоапарати, които се ползват от фото студията. Няма лошо. Ако сте фотографи, то тези фотоапарати са за вас. На мен ми трябва машинка, която да свия в джоба си. Макар да съм взел калъв за 40 лв. Утре ще видя да направя оказаните тестове от фрозен. За сега имам снимане на клони срещу небето на видео със зум, снимал съм го през тях, идеален образ и на клоните и на самолета.
кака.лара
Нед, 27.06.10, 14:20
Ката са ти такива изискванията направо си снимай с телефона. Къде ти е кахъра.

Колко щеш си снимай клоните, резултатът зависи само 10% от самия апарат. Става дума за аберации, те зависят 90% от обектива. Само при 12 м-пиксела и нагоре вече има разни дифракционни и квантови аберации от самата матрица.

Всеки си знае какво точно иска. Като за печен снимач като Шаманчето само мога да препоръчам какво да гледа:
* обектива да може да се сменя и с обективи за други марки апарати
* да има пълен контрол на експонацията. Бленда, скорост, фокус... Мразя автоматика
* да разрешава многократно експониране на 1 и същ кадър
* много памет
* да не гълта батерия

Хай стига толкоз, че влязохме в друга категория цени.


Абе никой не е измислил по-яка машина от "Смена-8"

anonymous
Нед, 27.06.10, 15:19
Мисля ,че няма да е далечно бъдещето ,когато ще имаме в ръцете си такива чудовища : http://www.digital.bg/novini/първата-в-света-1400-mp-камера-вече-работи-news13341.htm
shaman
Нед, 27.06.10, 20:19
Силно разколебан съм в избора на фотоапарат!
По принцип не ми се иска да купувам DSLR, тъй като това ще е свързано със допълнителни главоболия, ама трябва ми обектив за макро, ама искам и телеобектив(за далеко), ама май трябва и някакъв филтър да взема, тя пък и светкавицата ми не е много 4итава и т.н. и т.н.
Това, което пове4е ме притеснява е, 4е нямам огромни познания за тези апарати и допълнителните консумативи и 4естно да си призная, малко се страхувам в избора си на правилния апарат.
Но от друга страна знам, 4е ако сега закупя по-обикновен апарат, без възможност за смяна на обектива, може би и без ръ4ен фокус, предполагам 4е най-много няколко месеца и ве4е ще съм преминал на друга вълна(DSLR).
Затова малко помощ и от останалите няма да ми е в тежест.
Ако слу4айно сте попаднали (или имате) на някаква оферта за продажба на Огледално рефлексен фотоапарат(DSLR), съответно 2-ра ръка в рамките до 600-700лв., ще се радвам да споделите.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®
dreamskill
Нед, 27.06.10, 20:40
Прост аматьорски съвет - купи си dslr, дори ако се налага да събираш малко повече пари. Нищо че ще притежаваш такъв фотоапарат след месец например, по-добре е от голяма сапунерка.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.