download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Избор на фотоапарат

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Чет, 23.09.10, 23:03

RE: Избор на фотоапарат

” ...
Попаднах иначе на този и утре ще ходя да го гледам. Ако го взема ,ще се похваля. „
Поразен съм от добрия избор! Дано успееш да вземеш тази машина. Сигурен съм, че много ще те радва.
kookki
Пет, 24.09.10, 12:20
Недялко, благодаря ти много за съдействието. Сайта "фото-форум" към който ме насочи в друга тема, също ми беше изключително полезен, за да разбера какво точно искам от една машинка.
Апарата ме изненада приятно с чупещ дисплей и една камара настройки като скорост на затвора, ширина на бленда и др.и то от бързи клавиши. Сега ще го разучавам. Направих две бързи, небрежни снимки, колкото да се похваля.

phrozencrew
Пет, 24.09.10, 20:05
Калояне, аз пък ти благодаря, че ми обърна внимание върху този модел. Мислех си, че няма такива бисери в A-серията. Снимал съм с A100 IS, но това, което си купил го превъзхожда в пъти. Дори и при ресайза до 9Mp и компресирането на изображението на 75% си личи голямата матрица. След време можеш да си цъкнеш и CHDK. В момента камерата ти прави 8 битови изображения. Инсталирането на CHDK за Canon A650 IS ще ти позволи да правиш 13 битов RAW, което увеличава експоненциално динамичния обхват на камерата и ще ти позволи да правиш изключителни изображения с малко шум дори и при ISO400. Това доста доближава камерата ти до DSLR-ите, а пък и с пълен набор ръчни настройки. Зависи и какъв софтуер за RAW ще използваш (ако слагаш CHDK). Аз предпочитам Silkypix за Pentax-a ми, но иначе можеш да си цъкаш и Photoshop. Ти ще си прецениш, кое редуцира максимално шума без да маже. Друго уникално при тази камера е, че можеш да снимаш инфраред снимки!
Ако се задържи на пазара още 3-4 месеца, това ще е следвеащата камера, която ще купим за отдела ми, че в момента сме изчерпали лимита за техника. Много го харесах, мамка му!
Честито и да снимаш с кеф! Сигурен съм, че много ще те кефи!
kookki
Пет, 24.09.10, 20:59

RE: Избор на фотоапарат

” Инсталирането на CHDK за Canon A650 IS ще ти позволи да правиш 13 битов RAW, което увеличава експоненциално динамичния обхват на камерата и ще ти позволи да правиш изключителни изображения с малко шум дори и при ISO400. „

Супер полезна информация. Благодаря, ти ,отново. На голямата матрица иначе много и се изкефих преди малко, като снимах в стаята само на светлината от телевизора. Дори и при такава слаба осветеност не изкривява цветовете. Снимах и племеника срещу слънцето, а лицето му е ясно в детайли. На този етап съм много доволен.
И понеже споменаваш, че си навит за такъв апарат зафирмата, ще те разочаровам ,че купих единствената бройка в София от Технополис. Имат налична още една в Бургас .Модела го няма по другите магазини и незнайно защо са се заредили с А640. Той е със същата матрица ,но няма стабилизация.
Още веднъж ти благодаря за помощта !

phrozencrew
Пет, 24.09.10, 22:06
Винаги заповядай! Изкривяването на цвета може да те уплаши само ако много държиш да снимаш в JPEG. Тогава могат да се получат зеленикави, жълтеникави и кафеникави снимки. Но и тогава можеш много лесно да решиш проблема от ръчните настройки на камерата. Просто задаваш WB - баланс на бялото, насочваш апарата към бяло поле (винаги е добре да имаш едно бяло листче в джоба, когато решиш да снимаш или ще ходиш някъде) и щракаш. Така апарата ти ще знае, че и при тая идиотски ненормална светлина това е бялото и по него ще "коригира" останалите цветове. Пробвай я тая опция. Естествено, ако снимаш в RAW можеш въобще да не се интересуваш дали апарата е премерил точния цвят (обикновено мери белия), защото корекцията на суровото изображение става през софтуера, включително и експозицията, като осветеност. Притежаваш доста професионална камера, доста по-добра от ултра-зумовите. Миналата година работих с един G9 на Canon, който беше с една идея по-голяма матрица - максималната, до която стигат сапунерките. Мога да ти кажа, че от тия матрици можеш да изстискаш максимума на изображението до такава степен, че дори да не се замислиш за DSLR. Но си иска тренировки, събиране на tips and tricks и мерак за експериментиране. При тия сапунери, от както Canon въведе Digic III се получи така, че бият дори и PEN 1 на Oly в някои отношения. И то само заради вкарания в камерата софтуер за обработка на кадъра. Много, много добър фирмуеар. Естествено говоря за моделите с матрици над 1/1.8". Всяка 100% кропка на кадър от Canon с Digic III бие от всякъде аналогичните конкуренти при сапунерите.
Както и да е. Дърабърствам, ам щот много се кефя, че си купи това бижу! Мерак ми е да го изпъна на моите тестове... Жалко че са произведени малко бройки. Почти бях сигурен, че трудно се намира, а ти ме убеди! :(
редактиран от phrozencrew на 24.09.10 22:11
kookki
Пет, 24.09.10, 23:56

RE: Избор на фотоапарат

” Притежаваш доста професионална камера, доста по-добра от ултра-зумовите. „

Радвам се да го чуя, защото последните два месеца прекарах в четене на форуми, ровене по виртуални магазини и посещение и консултация в реалните такива. Даже сутринта се събудих с главоболие от недоспиване
 
 

” Дърабърствам, ам щот много се кефя, че си купи това бижу! „

И аз дърабърствам по същата причина. Канона е светлинни години пред Сонито ми. Мисля утре да постна няколко снимки в на Шамана темата за фотография, въпреки че не са много добри откъм техника, защото още не съм му свикнал.

kookki
Вто, 19.10.10, 00:51
Недялко, не открих вариант за инфраред снимки ( не че е важно ,но ми събуди любопитсвото ). Прочетох подробно ръководството и не зацепих. Ако си прочел някъде нещо любопитно, ще се радвам да го споделиш. За допълнителен софт ли говориш или си видял опция в апарата, която аз не съм открил още ?
Иначе да споделя впечатления:
Апарата ме изненадва постоянно с възможностите си. Бие всички супер-скъпи сапунери на познатите ми от към качество на кадъра ,със и без светкавица. Ръчните настройки са си голяма екстра. Много се кефя, но се настроих и за апарат със сменяеми обективи. То и на моя могат да се монтират допълнителни оптични прибори, но цената им е като на обектив за огледално-рефлексен апарат, към който аз е възможно да премина по-нататък. Но като цяло за тази цена смята че това е максимума за сапунер и доставя огромно удоволствие при снимане на любителски кадри.
Общо взето съм доста доволен, като изключа ниските стойности на ИСО-то.
tegote
Нед, 14.11.10, 15:42
Хора. Какви са тия камери HD дето ги предлагат като скрити? Кой ги произвежда не пише. Снимат ли верно? Цените са ниски. Сега зяпам е това чудо: http://www.detective.bg/mini-DV-kamera-5MP-rezolucia-1280-x-960-piksela

Става ли за гъзарийка? Ще успея ли да заснема нещо?

tegote
Нед, 14.11.10, 22:53

kookki
Пон, 15.11.10, 00:53
Не знам кво се чудиш - GSM-е имат такива сензори ???

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.