download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Това , което ни учудва!?!

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 10.12.15, 07:30
1.Нашият съфорумец Dreven се оплака че спането му е малко в една друга тема. Полюбопитствах из нета как стои въпроса със съня и попаднах на доста учудващи неща. За да не изпитва хроническа умора , отпадналост и естествено влошаване на здравето ,човек трябва минимум да спи от 6 до 8 и повече часа за някой. Има обаче хора на които и 4-5 часа да напълно достадъчни. Според учените те са по-малко от 1 процент от населението на Земята.Тази тяхна способност се дължи на генна мутация на гена DEC2.

    Ние всички сме настроени негативно към всякакви генни мутации , но дали всички носят отрицателни последици? Учените казват, че мутациите за естествено изменение на организмите за адаптиране към променящата се природна среда! Има много случаи, когато мутациите водят до придобиване у хората на нови способности!
   2. С възрастта костите /особено при жените/ намаляват своята маса, което води до болестта остеропороза,при която дори и при най-обичайните битови движения може да доведе до счупвания. Има обаче хора , най-вече в Африка при които костната маса вместо да намалява с възрастта се увеличава . Това се дължи на мутация на гена SOST, който отговаря за създаването на белтъка склеростин отговарящ за образуването на костите. Ако обаче се среюнат две мутации на този ген се получава гигантизъм , израждане и бърза смърт!

  3. Известно е , че под водата зрението се влошава и това се дължи на еднаквата плътност на водата и очната течност, което води до загуба на светлина. Има обаче хора ,които и на 22 м под водата не губят зрение и виждат добре . Това са хората от племето мокен , които живеят на лодки и са постояно във водата . Те можат да различат мида от камък на 10 метра разстояние . Това се дължи на генна мутация при тях.

 4. Лекарите особено много ценят така наречената " златна кръв" Това е кръвта с нулев резус фактор . Тя е универсална при приливане , става за всички без изключение. В света обаче са извесни не повече от 40-50 донора на такава кръв. При тях това се дължи на мутация!

 5. Болестта куру е болест на мозъка ,при която човек за кратко време губи памет и разсъдак и води до неизбежна смърт. През 50 години на миналия век тази болест била учудващо бързо разпространима в Папуя -Нова Гвинея и това се дължало на канибализмът на местното насление , които считали за особена правилегия към мъртвия , ако го изядат!Някой от тях обаче не развивали тази болест и това се дължало на мутация на ген G127V.
 

  6. Шерпите ,които живеят в Хималаите имат изключителната способност да живеят нормално на височина над 4000 метра. Това също се дължи на генна мутация на ген EPAS1 ,койтое отговерен за белтък образуващ еритроцитите. При тях еритроцитите са повече от червените клетки и това води до пренос на повече кислород!

   Примери за положителни генни мутации има още много , което ни кара да променим мнението си за тях!

anonymous
Вто, 26.01.16, 11:48
Учудващи неща ставаха в киберпространството през миналата година! Безспорно най-голям интерес предизвика - Carbanak! В началото на 2015 г гръмна бомбата ,кибербандата Carbanak открадна по най-песимистични прогнози повече от 1 милиард долара от банките в Украйна, Русия , Америка и други страни. Този начин на кражби е така наречената атака бекдоор или задна врата. Схемата и до днес нямаше да бъде разкрита ако не беше небрежността на някакво муле ,което не успя на време да вземе парите от пльоващ мангизи банкомат в банка в Украйна. Заслугата за пълното разкритие на схемата беше дело на лаборатория Касперски В доклад на лабораторията се дава пълно описание на схемата!
схемата
схемата

 От схемата е видно : фишинг емейли до банкови служители , отваряне заразяване и което е новост използване на видио за разузнаване от вътре на действията в банките чрез манипулирани компьотри ,после с различни банкови операции на дърпане на пари! Сложни добре планирани схеми ,много внимателно разработени!!, е те си нямат Цецо Василев!
  Другата разпространяваща се като грип компютърна болест се нарича Cryptowall! Цялата антивирусна индустрия е вдигната на крак и крещи Ransomware !Да троянеца ,който е най-технологично добре написан ransomware се нарича Cryptowall! Той успя да донесе на създателите му една много добра сума от 375 милиона долара/по статистика/ ,а може и повече. Той е навсякъде и след като зарази шифрова инфото на компа и дори според ФБР няма друг начин освен да се плати за кода!

схемата
схемата

 Все пак има и добри новини Фабиан Восар от компанията Emsisoft разбие кода на най-разпространения ransomware RadamantV2 и доста озлоби създателя му , който при искане на код от жертвите ги препраща при сайта на Emsisoft !
  Друго интересно в киберпространството е хакването на автомобили и дори предизвикване на катастрофи!

най-популярната снимка на такава катастрофа
най-популярната снимка на такава катастрофа

anonymous
Пон, 08.02.16, 06:48
Отново многомилионно парти в Рио! Вижте големите красоти!

 Браво! Хубаво е там ,къде нас ни няма! Наздраве!
Браво! Хубаво е там ,къде нас ни няма! Наздраве!

stoqncho
Пон, 08.02.16, 10:44

RE: Това , което ни учудва!?!

”  3. През октомври беше пусната в масово производство лазарна самобръсначка . Няма порязване , няма пяна за бръснене , гелове . Импулсният лазер бръсне много гладко!

Да, ама не! Тези Skarp ги изхвърлиха от Kickstarter, защото след края на кампанията нямали работещ прототип. После се преместиха в Indiegogo и вече колко месеца мина, а все още нямат работещ прототип. Рекламния клип пък е много зле.
Аз като го видях за първи път имах големи надежди, но уви... Вероятно ще произведат нещо, но няма да оправдае очакванията на хората. Ще видим накрая какво ще стане.
anonymous
Сря, 02.03.16, 20:18
1 . В Япония съществува практика в училищата да проверяват дали момичетата са с бикини!? Защо ? Много момичета си продават носените бикини на мъже японци . Има в Япония специални магазини -комисионерки,където момичетата си продават бикините . Поради това че продажбите в такива магазини момичетата печелят много малко ,а и мъжете които купуват бикините не са сигурни ,че са носени,то много от момичетата ги продават директно примерно в тоалетна на гарата. Някои от момичетата си заработват добри пари като купуват за 1 долар десетина броя бикини и после при продажбата могат да изкарат до 200 долара . Това може би е някаква народопсихология ? Общо взето откачена работа!
Проверка! Свали гащите!
Проверка! Свали гащите!

 2.

Кара Уилебек
Кара Уилебек

 Тази жена се казва Кара Уилебек. Тя може да се похвали че изпитва средно по 15 оргазма на седмица! Тя е професионален тесттеровач на вибратори. Най-големите производители на вибратори се редят на опашка за да им тества нововъведенията! Иначе тя скромна жена , има си приятел , живее при майка си , но на деца и майка си тя не казва нищо за своята професия!

 3. Пред Московското метро беше арестувана жена , която държала с ръката си отрязана глава на дете и крещяла " Аллаах Адбар "/ Алах е велик/ Оказало се че това е детегледачка от Узбекистан , а главата е на детето ,момиченце на 4 години, което тя гледала!

dinko89
Чет, 03.03.16, 23:01
karadzha
Пон, 14.03.16, 12:36
В началото на март бяха спрели тока и съответно лаптопа мина на автономно захранване, а рутерите (моя и на комшиите) не работеха.
Скайпито спря да работи, но филма ("Светлината на моя живот"), който гледах чрез Интернет не спря
Как става тоя номер? Някой може ли да даде научно обяснение?
anonymous
Нед, 20.03.16, 09:01
Любопитни дезайнерски хрумвания , които показват че човешката мисъл и фантазия няма граници!

 Прокурорът на Крим! Да се радва човек да го разследва!

Наталия Поклонска
Наталия Поклонска

Наталия Поклонска
Наталия Поклонска

Наталия Поклонска
Наталия Поклонска

 Момиченцето Кайла Браун е на 5 годинки , но вече е майка? На неин рожден ден и подарили пате. То припознало Кайла като майка и не се разделя от нея!

dinko89
Нед, 20.03.16, 14:02

RE: Това , което ни учудва!?!

” В началото на март бяха спрели тока и съответно лаптопа мина на автономно захранване, а рутерите (моя и на комшиите) не работеха.
Скайпито спря да работи, но филма ("Светлината на моя живот"), който гледах чрез Интернет не спря
Как става тоя номер? Някой може ли да даде научно обяснение?
За streaming video ли става въпрос или download-нато в Temp -a ?
Ако си свалил филма във временната памет /на принципа на клиповете от Vbox и YouTube/ ,то е нормално да се зарежда от там !
Зависи с какво го пускаш !
Ако е с VLC ще продължи да излъчва сваленият видео поток,докато може ... и като ти е дошъл токът ще продължи !
dinko89
Нед, 20.03.16, 14:13
$12 000 заплата за пиене на бира и пътешестване

Американска верига бирарии търси трима стажанти

прочети тук

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.