download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Това , което ни учудва!?!

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 15.12.14, 07:06
"... Следователно трябва да се компенсира слънчевата централа с включване на ТЕЦ или ВЕЦ. И ето как безплатната енергия на Слънцето се превръща в най-скъпата енергия..."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Древен, погрешно мислиш! В момента се влагат много средства за усъвършенстване на батерията ,която ще съхранява получената от слънцето енергия. Не можах да намеря източника ,където показваха строящата се в Китай в момента такава батерия за 40хиляден град , но вижте какво е имало в Испания през далечната 2007 гhttp://money.bg/news/id_2084555009. Посоката е добиване на енергия от слънцето ,дори само да има светлина ,не задължително да е ярко слънце и такива панели се продават вече масово ,като и подобряването на батериите за съхраняване на енергията!
stoqncho
Пон, 15.12.14, 11:43
Интересна статия открих. Едно търся, а друго намирам.
Ще се промени ли света след откритието на Андреа Роси?
Много интересно устройство, за което досега не бях и чувал, а вече е факт.
anonymous
Пон, 15.12.14, 12:23
За това откритие на Роси за студен синтез имаше коментар на предаването на Цонев по БНТ с бившият икономически министър Стойнев . Цонев го питаше дали е запознат с откритието и дали това не е повлияло за падането на цените на газта и от там за отказа от не рентабилния вече Южен поток.
johnmotson
Пон, 15.12.14, 12:45

RE: Това , което ни учудва!?!

” Интересна статия открих. Едно търся, а друго намирам.
Ще се промени ли света след откритието на Андреа Роси?
Много интересно устройство, за което досега не бях и чувал, а вече е факт. „
Точно преди 2 дена и аз случайно попаднах на това откритие в публикация в Blog.bg Студен ядрен синтез !!! И на основата на обикновен никелов прах! Мечтата на човечеството е сбъдната! Дали случайно това откритие не е дало тласък за якото поевтиняване на петрола? Петролни милиардери влагат стотици милиони за производството на ядреното "куфарче", което всеки човек, дори и най-бедния може да си купи. Презареждането пак за няколко долара, ядрена електроенергия във всеки дом и то в пъти по-евтина. Непрекъснато следя новините около патентоването на продукта на Андреа Роси!
   
 <i><b>[bg=yellow]<font color='green'>ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ</font>[/bg]</b></i>!!!
[bg=yellow]ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ[/bg]!!!

редактиран от johnmotson на 15.12.14 13:01
dreven
Пон, 15.12.14, 17:51

RE: Това , което ни учудва!?!

” "... Следователно трябва да се компенсира слънчевата централа с включване на ТЕЦ или ВЕЦ. И ето как безплатната енергия на Слънцето се превръща в най-скъпата енергия..."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Древен, погрешно мислиш! В момента се влагат много средства за усъвършенстване на батерията ,която ще съхранява получената от слънцето енергия. Не можах да намеря източника ,където показваха строящата се в Китай в момента такава батерия за 40хиляден град , но вижте какво е имало в Испания през далечната 2007 гhttp://money.bg/news/id_2084555009. Посоката е добиване на енергия от слънцето ,дори само да има светлина ,не задължително да е ярко слънце и такива панели се продават вече масово ,като и подобряването на батериите за съхраняване на енергията! „

В линка, който си дал явно личи журналистическа некомпетентност. Журналистът не прави разлика между мегават и мегаволт. Защо мислиш че прави разлика между слънчев соларен панел, слънчева батерия и електрическа батерия. Слънчевите инсталации за подгряване на вода се наричат слънчеви батерии, защото те реално са такива. Акумулират слънчевата радиация и я съхраняват под формата на топла вода в резервоар наречен бойлер. Така, че когато четеш не се доверявай сляпо, защото ако те попитам по-колко мегаволта се пада на домакинство според статията на журналистта нещата ще станат хумористични.
Иначе си прав, че решаването на проблема с евтиното акумулирането на електрическа енергия ще бъде революция.

А за добиване на електрическа енергия само от светлина трябва да уточниш за каква светлина иде реч. Ако можеше само от светлина да се захранят слънчевите панели, то китайските ЛЕД лампи по 3 W отдавна да са осветили соларните полета. С 3 W осветяваш 3 кв. м и получаваш 3 киловата. В този случай, може и в мазето да си монтираш слънчев панел и да се откажеш да купуваш ток от ЕРП-тата.

редактиран от dreven на 15.12.14 17:58
dreven
Пон, 15.12.14, 18:53

RE: RE: Това , което ни учудва!?!

 <i><b>[bg=yellow]<font color='green'>ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ</font>[/bg]</b></i>!!!
[bg=yellow]ВЕЧЕ И В БЪЛГАРИЯ[/bg]!!!

В това съобщение отново има някаква огромна неточност. Излиза че топлината мощност на тази химикалка е:
1500/(30.24)=2,08кВт

А сега помислете, защо това не може да бъде истина. Пресметнете околната повърхнина на химикалката и изчислете топлинното натоварване на 1 квадратен сантиметър. Колко време би оцеля тази химикалка във въздушна среда без да се разтопи. За пример ще ви дам цифри за енергоотделянето на топлоотделящ елемент в касетата на ядрен реактор. При ВВЕР-440 топлоотделящия елемет е с диаметър 9 мм и на всеки сантиметър отделя 125 Вт топлина на 100 % мощност. Тоест при 10 см дължина имаме 1,25 кВт топлинна мощност. Но тук при тази химикалка говорим за почти два пъти по-висока топлинна мощност. В ядрения реактор топлоотделящия елемент се охлажда с огромен разход от вода, която непрекъснато го обмива с огромна скорост и турболетност, за да запази той своята цялост. Въпреки това в центъра на топлоотделящия елемент температурата достига 1200 градуса по Целзий. Всички сте чули какво става, ако само за момент се прекъсне водния поток охлаждащ ядреното гориво. За минути се получава стопилка въпреки, че таблетките на ядреното гориво са керамични. Сега си представете как тази химикалка работи на въздушно охлаждане и възможно ли е това изобщо. Лично аз смятам, че журналистите отново са насмели дименсиите на мерните единици. А да не говорим, че има ли ядрена реакция, било то на делене или на синтез има и сериозно радиационно лъчение. В реакторите реализираме ядрени реакции, но се пазим от лъчението зад дебели слоеве от стомана, вода и тежък бетон. За мен това е поредната шашма и най-вероятно иде реч за вид термопомпа. Не е случаен фактът, че уреда е колко химикалка. Само така не би се забелязало понижаването на температурата в помещението за сметка на повишаване на температурата на прибора. Но ако това е така, то това не е нова идея. Айнщайн аз не го уважавам като физик, но го уважавам като инженер. Той получава своята нобелова награда, за обяснението на явлението наречено фотоефект, а не за приноса си в областта на ядрената физика. Но той патентова една единствена машина и тя е така наречената абсорбционна машина. С тази машина можеш да прехвърляш енергия от по-студено място на по-топло. Спомнете си старите амонячни хладилници. Тя нямаха компресор, а имаха само едно 120 W нагревателче. Е това са машини по патент на Айнщайн. С какскадно използване на абсорбционната машина е възможно да използваш една свещ за енергиен източник и да отопляваш цялото си жилище. Но с химикалка да отопляваш жилището си е абсурдно.

zlatena
Пон, 15.12.14, 20:12
dreven
Пон, 15.12.14, 20:15
За хора, които изразяват любопитство по отношение на така цитираният по-горе студен ядрен синтез прикачам едно становище от 2012 г. писано в резултат на официално писмо от министерството на икономиката и енергетиката до АЕЦ "Козлодуй". В писмото бяха посочени бегли технически характеристики на топлинна инсталация с коефициент на трансформация 6, работеща на принципа на студен ядрен синтез. От нас се искаше да изразим мнение. Ето го и цялото становище:
Studen_sintez___kraen.doc
johnmotson
Вто, 16.12.14, 08:08

RE: Това , което ни учудва!?!

” За хора, които изразяват любопитство по отношение на така цитираният по-горе студен ядрен синтез прикачам едно становище от 2012 г. писано в резултат на официално писмо от министерството на икономиката и енергетиката до АЕЦ "Козлодуй". В писмото бяха посочени бегли технически характеристики на топлинна инсталация с коефициент на трансформация 6, работеща на принципа на студен ядрен синтез. От нас се искаше да изразим мнение. Ето го и цялото становище:
Studen_sintez___kraen.doc
dreven, все пак са минали 2 години от тогавашния етап на изследванията. За това време развитието е уникално и целия проект е подсигурен финансово. Друго, никъде не е упоменато КЪДЕ ТОЧНО става отделянето на топлината! Възможно е това да става в края на уреда, ''химикалката", а да не говорим за иновативните термоизолатори. Великите открития винаги са били подлагани на атаки от аналитици.
dreven
Вто, 16.12.14, 09:56

RE: RE: Това , което ни учудва!?!

”  Великите открития винаги са били подлагани на атаки от аналитици.

Великите открития винаги са безусловни и те не се нуждаят от защитници. Тях никакъв анализ не може да ги спре.

Но великите шарлатани винаги са ползвали наивността и алчността на хората и често са получавали големи еднократни суми, защото богатите винаги са искали да станат още по-богати.

Нали разбираш, че за да получиш пари не е необходимо да направиш велико откритие. Необходимо е само да изглежда че си направил велико откритие.
Погледни снимките и виж за каква лаборатория иде реч. Говори се, че някакъв богаташ купил опитна установка за милиони, а момчетата са поставили електрическия си нагревател върху стелаж за компоти. Виж им само мултицета, че е от тези дето се продават на битаците и гаражчетата. Но за какво им е по-скъп мултицет, ако ще го ползват само като декор и комуфлаж. Специално за тази разработка ти гарантирам, че е мошеничество. Не изключвам възможността студения термоядрен синтез отдавна да е факт, но не допускам, спецслужбите и големите играчи на енергийните пазари да допуснат появата на тази информация по медиите. Още по-малко вероятно е опитни образци да се продават на частни клиенти. Подобно откритие би разтърсило световния ред. Пазителите на статуквото не могат и да си помислят, че контрола на света ще им се изплъзне, защото някой е изобретил някаква джаджа. Самият факт, че намираш информация в интернет и знаеш дори името на измисленият изобретател, който свободно се разхожда и се мъчи да продаде на някой нещо, трябва ясно да ти говори за какво иде реч. Нещата в тази област са толкова сериозни, че цената на човешкия живот е направо смешна.
В съвременният свят, за да излезе подобно откритие на яве, трябва самият автор да се е прежалил, но това не е достатъчно. Трябва много компетентно да се подготви информационна бомба, чрез която автоматично напълно синхронизирано по хиляди сървъри в различни точки на планета да се публикува цялата информация за дадено откритие от подобна величина. И дори тогава не е сигурно дали службите не биха успели за броени минути да свалят всичко от всички сървъри.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.