download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Това , което ни учудва!?!

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 18.12.14, 13:01
Понеже тук се повдигна дискусия за Н. Тесла ,а едва ли някой тук е чел повече от мен за живота и откритията на този най-велик откривател. може да ви звучи като хвалба, но аз съм уверен в това. А животът на Тесла е бил много , много интересен ,както и разнообразни областите в които той е работил. Сега ще ви разкажа за две случки от неговия живот: Тесла е имал подписан договор с Уестинхаус за дивидент от монтирана мощност ,доколкото си спомням 4,2 долара за ват . Настъпила в Америка страшна криза това било след голямото Чикагско изложение /панаир/. Уестинхауз отишал при Тесла и му казал ,че е задлъжнял много ищял да фалира ,единствено това могло да не се случи ,ако не му плаща дивидент. Тесла извадил договора и казал :"Ти единствено оцени моето изобретение ,ако не беше ти аз няма да съм това което съм сега " и скъсал договора,което направо шашнало Уестинхауз ,а по този договор до края на лиценза през 1905 г е трябва ло да му бъдат изплатени около 19 милиона долара! Станало обаче така ,че по-късно лабораторията на Тесла изгоряла напълно ,дори се смятало че всички новооткрити неща са били загубени тогава. Тесла останал без лаборатория и без пари за нова. Тогава той се обърнал към Уестинхауз за помош ,но той просто му се измял!По-късно Тесла си намерил инвеститори ,но обурудването което му изработил Уестихауз било без нито цент остъпка!
    Новата лоборатория на Тесла била в небостъргач заедно сдруги фабрики и дори с полицейски участък.Веднаж сградата апочнала да се тресе силно ,всички помислили че има земетресение и наизлезли . Оказало се ,че не и тогава решили че е от лабораторията на Тесла . Качили се и видяли как той разбива с чук някакъв прибор . Когато успял да го разбие тресенето свършило. По-късно Тесла разказвал ,че работил върху птибор който генерира ултразвукови вълни и изследвал резонанса му. По- късно демонстрирал как може да срути сграда ,ако изчисли резонансната и честота с малък негов прибор. Той твърдял в едно негово изказване в университет ,че може да резцепи дори планетата Земя. На всеки един час и 49 мин, Земята се свива и разширява,ако се оцели моментът когато се е свила и се взриви силен взрив примерно около 1000 т.динамит ,после пак още няколко пъти със Земята е свършено!С неговият апарат той е можел от разстояние за разрушава различни предмети. От тогава е и забраната войници да не маршируват на мост!
karadzha
Чет, 18.12.14, 19:16
Учените трябва да имат нестандартно мислене.
Такова в голяма степен са имали Тесла и Айнщайн.
Но учените никога не трябва да казват, че нещо е невъзможно, щото в 99% от случаите ще сгрешат.
Науката не бива да отрича Господ, тя трябва да го преоткрие.
океан
Чет, 18.12.14, 19:47

RE: Това , което ни учудва!?!

” Учените трябва да имат нестандартно мислене.
Такова в голяма степен са имали Тесла и Айнщайн.
Но учените никога не трябва да казват, че нещо е невъзможно, щото в 99% от случаите ще сгрешат.
Науката не бива да отрича Господ, тя трябва да го преоткрие. „
Науката не отрича господ.Тя е против олицетворяването му.Тя му е дала името Природа.
karadzha
Пет, 19.12.14, 01:00

RE: RE: Това , което ни учудва!?!

” Науката не отрича господ.Тя е против олицетворяването му.Тя му е дала името Природа. „

E, да де - дават името природа на създателя на природата и Вселената
Затова природата е изменчива, защото Господ ѝ задава различни проявления.

anonymous
Пет, 19.12.14, 07:08
Господ е това ,за което ние нямаме сетива на този етап. Както простичко го е обяснил Учителят Дънов: "Картината не може да види художника"!
dreven
Пет, 19.12.14, 11:06

RE: Това , което ни учудва!?!

” Понеже тук се повдигна дискусия за Н. Тесла ,а едва ли някой тук е чел повече от мен за живота и откритията на този най-велик откривател. може да ви звучи като хвалба, но аз съм уверен в това. „
Това е много добре, но има още една светла личност по-нищо не отстъпваща на Тесла и това е Майкъл Фарадей.
Малко са хората, на които науката е отдала почит с наименуване на мерна единица на тяхното име. Прочети за откритията на Фарадей и след това сравни двамата експериментатори. Единия по-нищо не отстъпва на другия. Но докато Тесла е бил електроинженер по образование, то Фарадей е нямал нужната образователна подготовка. Факт, който още по-силно говори за неговата гениалност. При това Фарадей е страдал от периодична амнезия и въпреки това е сътворил чудеса. Не случайно се смята, че първия електромотор е негово дело. Щом във физиката срещнеш мерна единица кръстена на човек, знай, че тази личност е велика.
редактиран от dreven на 19.12.14 11:07
svilen73
Пет, 19.12.14, 19:07
http://www.obekti.bg/chovek/16653-%D0%97%D0%B0-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0

Веднъж един професор задал следния въпрос на своите студенти:

- Всичко ли, което съществува, е създадено от Бога?

Изправил се студент и смело отвърнал:

- Да, създадено е от Бога.

- Значи Бог е създал всичко?

- Да, сър - потвърдил отново студентът.

Професорът продължил:

- Ако Бог е създал всичко, значи Той е създал и злото, тъй като то така или иначе съществува. Така че, съгласно принципа, че нашите дела определят нашата същност, Бог е зло - тържестуващо обобщил професорът.

Аудиторията притихнала след този отговор, а професорът изглеждал все по-доволен от себе си, че за пореден път доказал, че вярата в Бога е абсолютен мит. Тогава друг студент вдигнал ръка с молба да зададе въпрос. Изправил се и попитал:

- Професоре, а студ съществува ли?

- Що за въпрос, разбира се че съществува! На теб никога ли не ти е било студено?

Залата се разшумяла, чули се смях и подигравки към младежа, но той продължил:

- Всъщност, в съответствие със законите на физиката студ не съществува. Това, което ние възприемаме като студ е всъщност отсъствие на топлина. Човек или предмет могат да бъдат изучени в съответствие на това дали притежават или предават енергия. Абсолютната нула (-460 градуса по Фаренхайт) е абсолютно отсъствие на топлина. Цялата материя става инертна и не може да реагира при тази температура. Студ не съществува, ние сме създали тази дума за да обозначим това, което чувстваме при отсъствието на топлина - обобщил студентът и продължил:

- Професоре, а тъмнина съществува ли?

- Да, съществува. - леко разколебано отвърнал този път професорът.

Студентът го прекъснал:

- Отново не сте прав, сър. Тъмнината също не съществува. В действителност това е отсъствието на светлина. Можем да изучим светлината, но не и тъмнината. Можем чрез призмата на Нютон да разложим бялата светлина на отделните и цветове и да изучим дължината на вълната на всеки цвят. Вие не можете да измерите тъмнината. Обикновен лъч светлина може да се промъкне в тъмнината и да я просветли. Как може да се измери колко е тъмно дадено пространство? Измерва се количеството светлина, нали така? Тъмнината е понятие, измислено от хората, за да се опише отсъствието на светлина.

Накрая студентът попитал отново професора:

-Сър, а злото съществува ли?

Този път професорът отговорил смутено:

- Разбира се, както вече казах, виждаме го всеки ден, жестокостта между хората, множеството престъпления и насилие по света. Това са примери за съществуването на злото.

На което студентът отвърнал:

- Злото не съществува, сър. Само по себе си, това е отсъствието на Бога. Прилича на студа и тъмнината - думи, създадени от човека, да обозначат отсъствието на Бог. Той не е създал злото. Злото - това не е вяра или любов, които съществуват както топлината и светлината. Злото - това е резултатът от отсъствието на божествената любов у човека. Прилича на студа, който се появява тогава, когато няма топлина, или тъмнината, настъпваща при отсъствието на светлина.

Тук професорът мълчаливо седнал на мястото си.
А името на младия студент било Алберт Айнщайн.

johnmotson
Съб, 20.12.14, 09:28
Браво Свилене! С най-голямо удоволствие си спомних разказа за Айнщайн, в който по научен път се постигат доказателствата на спорни твърдения.
dreven
Съб, 20.12.14, 10:40
Аз не съм съгласен с горното твърдение. Смятам, че злото и доброто са основни понятия заложени, поддържани и генерирани от Създателя. Те са двата потенциала, без които няма поток на емоционална енергия. За да протече електрическия ток са необходими два различни потенциала и верига, която да ги съедини. Количеството на протеклия ток зависи от разликата в потенциалите, което ние наричаме напрежение и също така зависи от проводимостта на съединителните проводници, което ние измерваме със съпротивлението. Електрическия ток за човека е точно толкова важен, колкото емоционалния ток за Създателя. Създателят е създал своите емоционални генератори и се стреми да им създаде максимално добри условия на работа, с цел добиване на максимално количество нервно-емоционална енергия. Ето защо отрицателния потенциал, който ние наричаме Зло е точно толкова важен, колкото и положителния потенциал, който наричаме Добро в токовата верига на Създателя. Без Злото няма емоционален ток, следователно сме в състояние на смърт. Човек е ценен за създателя, до момента до който усеща разлика между Злото и Доброто и генерира емоция. Отсъствието на емоция е Смърт. Следователно живота е възможен само и единствено при наличие на достатъчно количество Зло и Добро. За наличието на тези две субстанции се грижи самия Създател.
anonymous
Съб, 20.12.14, 13:33
Още един последовател на Сатаната Дънов.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.