download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Това , което ни учудва!?!

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 26.11.14, 06:42
Човекът -помпа! Китаецът Ни Йонгбин случайно открил , че много често когато надувал балони те се пукали. Решил да усъвършенства тази своя " дарба" за да се яви на щоу за таланти . Стигнал до там ,че без никакъв проблем надувал едновременно четири автомобилни гуми!

   На джебчийски жаргон ПЕТАК значи монета ,която се превръща в режещ инструмент ,с който може да се разрезват чанти ,джобове и т.н.

    В американска библиотека в университетски град 31- годишния Мирон Мей изстрелял повече от 30 патрона и ранил трима студенти . Един студент имал особен късмет! Неговата раница, която току що напълнил с книги му спасила живота!

   В Тибет високо в Хималаите се намира най-дългия път на поклонници/пилигрими/. Те трябва да изминат 270 километра ,от които 230 километра боси ,като правят и различни почитащи обряди за своята богиня Нанда Дева. Това правят пилигрими от цял свят в продължение на три месеца!

anonymous
Нед, 30.11.14, 08:55
Китайски милионер е казвал " Аз никога не съм забравил от къде съм тръгнал,никога не съм забравил добрите хора от моето малко село Шонкен" .Тези свои думи той подкрепя с дела! Бута старите селски къщи и построява нови и всичко останало за свойте съселяни ! Това му коства 18 милиона паунда!
милионерът
милионерът

къщите
къщите

къщите
къщите

хората
хората

хората
хората

    Изобретения за които можеше да се сетим и ние!

  Под ред ,кое изобретение за какво е!
1 залакиране на нокти
2 за сипване на течност от съд
3 нощна лампа която свети дъга
4 за сипване на течност от тежки бутилки
5 за подгряване на ястия на место
6 пианозвънец
7 за картофки в автомобил
8 възглавница
9 очила за четене легнал
10 за намиране на вещ с GSM
11 за пиене на вода от домашно животно
12 за направа на коктеили

редактиран от anonymous на 30.11.14 09:09
редактиран от anonymous на 30.11.14 09:09
anonymous
Чет, 04.12.14, 19:06
С риск да предизвикам неподходящи дискусии , които в момента текат в Бг за проекта Южен поток ще изкажа едно мое мнение, което може да предизвика у вас УЧУДВАНЕ!Мнението ми е, че в момента в света набира скорост нова техническа революция и тя е свързана точно с енергията . Какво става ? Природните катаклизми недвусмислено показват , че трябва да се спре увеличаването на ползването на петролните продукти! И това разбират точно петролните концерни , колкото и учудващо да е. Милиарди петролодолари се влагат в разработка на нови източници на енергия и не само това - виждате какво става в автомобилната промишленост! Предлагат се вече електромобили , различни хибриди и т.н.Какво ще стане примерно след 20 години ? То тогава реално БГ ще печели от Южен поток ,до тогава ще плаща лихви и заеми. Дали тогава тази тръба ще ни е нужна ?Наскоро четох , че в Китай строят в момента най-голямата батерия ,която ще бъде по нова технология с увеличено КПД и заедно със соларни полета ще може да захранва цял 40 хиляден град!Цял такъв град ще бъде захранван с чиста енергия! В САЩ действа най-голямата слънчева централа която има мощност 392 МВт. Тя се намира в Калифорния на 64 км от Лас Вегас .350 хиляди управляеми огледала /хелиостати/ са насочени в една точка , това парен котел ,чиято пара завъртват турбини. Вижте това техническо чудо:

хелиостате са с големина колкото една гаражна врата
хелиостате са с големина колкото една гаражна врата

хелиостате са с големина колкото една гаражна врата
хелиостате са с големина колкото една гаражна врата

 котел
котел

 котел
котел

 диспеческата зала
диспеческата зала

 схема
схема

  Само тези ,които яхнат ,така да се каже техническия прогрес , ще успеят! Това че ерата на петролните продукти свърша може индеректно да се уверим: САЩ напусна стратегическия Ирак, никой от износителите на петрол не иска да намали производството за да не пада цената на петрола!Къде сме ние ? Ние забавихме Русия в предлагането на газ ,като замразихме проекта , а те бързат! Косумацията на газ в Европа намалява!Вече започва да се усеща включването на нови източници на енергия.

insecteater
Пет, 05.12.14, 08:31
Голямата ми чуденка е дали това ще стане плавно или ще има сътресения - политически, военни, икономически и доколко ще се отрази на стандарта ни на живот.

http://dnes.dir.bg/temite/news/geopolitika-petrol-tzena-ukrina-17930905?tag_id=45576

редактиран от insecteater на 05.12.14 09:14
karadzha
Чет, 11.12.14, 02:04

RE: Това , което ни учудва!?!

” С риск да предизвикам неподходящи дискусии , които в момента текат в Бг за проекта Южен поток ще изкажа едно мое мнение, което може да предизвика у вас УЧУДВАНЕ!Мнението ми е, че в момента в света набира скорост нова техническа революция и тя е свързана точно с енергията . Какво става ? Природните катаклизми недвусмислено показват , че трябва да се спре увеличаването на ползването на петролните продукти! И това разбират точно петролните концерни , колкото и учудващо да е. Милиарди петролодолари се влагат в разработка на нови източници на енергия и не само това - виждате какво става в автомобилната промишленост! Предлагат се вече електромобили , различни хибриди и т.н.Какво ще стане примерно след 20 години ? То тогава реално БГ ще печели от Южен поток ,до тогава ще плаща лихви и заеми. Дали тогава тази тръба ще ни е нужна ?Наскоро четох , че в Китай строят в момента най-голямата батерия ,която ще бъде по нова технология с увеличено КПД и заедно със соларни полета ще може да захранва цял 40 хиляден град!Цял такъв град ще бъде захранван с чиста енергия! В САЩ действа най-голямата слънчева централа която има мощност 392 МВт. Тя се намира в Калифорния на 64 км от Лас Вегас .350 хиляди управляеми огледала /хелиостати/ са насочени в една точка , това парен котел ,чиято пара завъртват турбини.
  Само тези ,които яхнат ,така да се каже техническия прогрес , ще успеят! Това че ерата на петролните продукти свърша може индеректно да се уверим: САЩ напусна стратегическия Ирак, никой от износителите на петрол не иска да намали производството за да не пада цената на петрола!Къде сме ние ? Ние забавихме Русия в предлагането на газ ,като замразихме проекта , а те бързат! Косумацията на газ в Европа намалява!Вече започва да се усеща включването на нови източници на енергия. „

Нефтът и газът ще са актуални още поне 30-40 години, а дотогава трябва да бъдат открити нови ЕВТИНИ източници на енергия.
Електромобилите и хибридите са скъпи, а колите трябва да са не лукс, а по-достъпни т.е. да могат да се ползват от средната класа.
Но тъй като Новият световен ред е почти готов, нищо чудно да минем отново на добре познатите ни каруци, а свръхбогатите и богатите ще се возят на самолети и хибридни возила
Иначе най-удачно е еленергията да се добива от АЕЦ-и и техния ъпгрейд ТЯЕЦ т.е. термо-ядрени ел. централи
Не е зле да бъде открито и перпетуум мобилето (то ТЯЕЦ е своего рода точно това)

tegote
Чет, 11.12.14, 03:13
Ток е имало и ще има. Бъдещето на колите е в него.
karadzha
Чет, 11.12.14, 04:34

RE: Това , което ни учудва!?!

” Ток е имало и ще има. Бъдещето на колите е в него. „

Ток не винаги е имало и не навсякъде има.
Питай тия от Белоградчишко дали имат електрика

dreven
Съб, 13.12.14, 15:24
В този свят нищо не е такова, каквото изглежда. Това най-добре го знаят илюзионистите.
Хелио-централите са прекрасни на пръв поглед, защото КПД-то им може да стигне до 40 %, дори малко повече, но огромния им недостатък е тяхната ненадежност. Те работят добре в ясни и слънчево време, а пикът на електрическа консумация е вечер след залез слънце. Тези централи не работят при облачно време, не работят след снеговалеж, не работят в тъмната част на денонощието, не работят в мъгла. Следователно, за да не се разпадне енергийната система зад всяка соларна станция трябва да стои още една равна по-мощност централа, която да поема товара на слънчевата, когато се зададе облак, дъжд, сняг или тъмнина. Няма как соларната централа да се използва изобщо, ако няма изградена и действаща друга централа работеща с друг енергоизточник. При това ядрена централа не може да се използва в компенсиращ режим на слънчева централа, защото ядрената работи винаги с постоянна мощност. Следователно трябва да се компенсира слънчевата централа с включване на ТЕЦ или ВЕЦ. И ето как безплатната енергия на Слънцето се превръща в най-скъпата енергия. На пръв поглед слънчевата енергия е безплатна, а реално на потребителя излиза с най-висока цена. Същински фокус, който в очите на обикновеният потребител изобщо не е за вярване.
Тогава възниква въпроса, е защо не се строят такива хелио-централи в пустините, където с месеци няма и едно облаче. Отговорът е че в пустините няма облаци, но там няма и вода. За посочената по-горе централа се изисква колосално количество вода, за да се кондензира изпарената пара и да се върне в цикъла. Тогава защо не монтираме обикновени слънчеви панели в пустините и да си черпим безплатна енергия през деня от там. Слънчевите панели не изискват вода, за да работят. Да ама слънчевите панели не обичат високи температури. Та нали те сами по-себе си са чиста електроника. Излиза, че през деня слънчевия панел в пустинята трябва да го охлаждаме, за да работи добре, а през нощта трябва до греем , за да не се съсипе и да доживее своя проектен живот. Но дори и да монтираме космически слънчеви панели, които нямат нищо общо с китайските, то отново остава нерешен проблема с доставянето на генерираната енергия от безлюдните пустинни райони до милионните мегаполиси. При преноса на големи разстояния и загубите са огромни. А да не говорим, че в пустините има слънце, но има и вятър. Там където има слънце и вятър в изобилие има и пясък и прах в изобилие. Малко пясък върху панела и слънчевата централа е паметник.
Ето защо нищо в този свят не е такова, каквото изглежда.
zlatena
Съб, 13.12.14, 15:54

RE: Това , което ни учудва!?!

” Голямата ми чуденка е дали това ще стане плавно или ще има сътресения - политически, военни, икономически и доколко ще се отрази на стандарта ни на живот.

http://dnes.dir.bg/temite/news/geopolitika-petrol-tzena-ukrina-17930905?tag_id=45576

Цитат
” Сривът на цените на петрола може да доведе до геополитически трусове в Близкия изток и по света. Руската рубла спадна с 3% спрямо долара и с 2% към еврото. „
 ...и още
Цитат
” Русия, която е най-големият световен производител на горива, вече не може да разчита на същите приходи от тях, за да спаси своята икономика, страдаща от европейските и американските санкции, отбелязва "Блумбърг", цитирана от БТА. „
Всичко това се прави с цел да се "удуши" Русия.
Саудитска Арабия - най големия износител на петрол продължава да бълва по заръка на САЩ и от там цените на петрола падат.
Саудитска Арабия иначе регулира и цените.
Преди Големите се разбираха за цената,но сега си правят "кални" номера.
Именно в такава ситуация се вижда колко малка е България и как зависим от другите.
Същото важи и за доста други държави.
.......................
dreven,да не си в отпуск?
редактиран от zlatena на 13.12.14 15:56
dreven
Нед, 14.12.14, 14:36

RE: RE: Това , което ни учудва!?!

dreven,да не си в отпуск?
Кое те кара да мислиш, че съм в отпуск?

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.