download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Това , което ни учудва!?!

Автор
Съобщение
dreven
Пон, 16.03.15, 22:59

RE: Това , което ни учудва!?!

На този клип се наблюдава основен закон на физиката за устойчивост на системата. Обърни внимание, че всички пръти ( ако изобщо мога да ги нарека така ) са със специфична леко извита форма. С други думи центъра на тежестта на системата е винаги по-ниско от опорната точка. Това гарантира възвръщане на системата в стабилно състояние, дори при внасяне на смущение. Най-добре този закон се демонстрира с един много стар опит от моето детство. Взимаш една коркова тапа и забождаш две вилици на нея, но така, че да са леко под наклон. След което взимаш една игла, забождаш я по средата и я опираш на някакво шише. Получава се така, че цялата система се крепи само и единствено на една игла в една точка. Нещо повече можеш да я разклатиш и да видиш как системата отново се изправя като матрьошка. Причината за стабилността е, че центъра на тежестта на системата се намира под опорната точка. Това е все едно да си закачиш шапката на закачалката.
А ето тук намерих една картинка:

Този метод се използва от всички кораби. На дъното на трюма те имат тежести, които имат предназначението да изправят кораба, ако някоя вълна го наклони. Тежестта в трюма е под опорната точка и сработва простия закон на гравитацията. Всяко тяло пада единствено по посока на силовите линии на гравитацията. В нашия случай към центъра на планетата. Ако центъра на тежестта се отклони от линията - опорна точка=>център на планетата, то веднага системата се задвижва и то така, че трите точки да легнат на общата права. При махалото нещата са аналогични, но там съзнанието го възприема нормално и изобщо не се учудва. Ако прътите на този майстор на баланса бяха прави или пък огънати в обратна посока ( с краищата нагоре ), то този майстор нямаше да може да си заснеме клипчето. А по показания начин и ти го можеш, само дето не си го пробвал. Всеки го може, защото това се случва въпреки човека.

anonymous
Нед, 22.03.15, 07:45
1. Едва ли някой от вас знае че през 1999 г компанията Сони е пуснала в продажба фотоапарат с дискета. Повече от ясно е ,че днес такъв апарат е рядкост ,та колко снимки може да събере една дискета!

   2. Тази жена от Египет 43 години се е правила на мъж за да работи. Работила е предимно в строителството ,тежък физически труд. Веднага след като ражда дете ,мъжът и умира и за да може да се издържа и живее тя е направила това. Днес тя е получила награда от египетското правителство.

  3. Малко весели ЖИВИ фотографии:

редактиран от anonymous на 22.03.15 07:48
dreamskill
Сря, 25.03.15, 14:16
Здравей Биги! Как си? Радвам се, че все още споделяш такива приятни картинки
anonymous
Сря, 25.03.15, 16:30

RE: Това , което ни учудва!?!

” Здравей Биги! Как си? Радвам се, че все още споделяш такива приятни картинки
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Аз съм много добре,Едиз ! Ми ти къде се изгуби ,приятелю? Това че се появи наистина ме чуди!
karadzha
Съб, 28.03.15, 00:10
Маска с лайно от славейче заменя ботокса

Вероятно може да се ползват и екстременти и от български пенсионери, които карат на сух хляб и кисело мляко

johnmotson
Съб, 28.03.15, 09:26
Пхахахаа... Още по-добре ако пенсионера е бил в Балкана само на коприва и чай! Бахти глупостта, докъде се стига с лъжите! Кой знае кой курник са очистили и смрадта е наречена славеева! Света е пълен с наивници!
anonymous
Нед, 29.03.15, 16:21
1.Тоалетна в ресторант в Китай!Зад писуарите има маникени по еротично бельо. Много от клиентите се плашат и не посещават тоалетната

 2. Идва лято ! Явно всеки се чуди къде да летува. Само не на море в Китай!

 3. Гуменият човек! Такова прозвище има Джасприт Синг Калра от Пенджаб/Индия/

 4. Виждали сме какви ли не снимки на НЛО. Ето една снимка направена от космонавт и за нейната достоверност не може да има съмнение! Тази снимка се счита за най-интересната за НЛО!Направена е от съветският космонавт Владимир Коваленюк на 05 май 1981 год от пилотиран космически кораб:

 5. След 15 години царуване Владимир Путин си има нов самолет ИЛ 96-300. Без съмнение луксозно изпълнение , а как иначе след като Путин неофициално се счита за най-богат човек в света с 200 милиарда долара богатство!

anonymous
Пон, 06.04.15, 21:11
Два свята Западния -САЩ и Европа и Източния -Русия!Кой да изберем,кой да е нашия фаворит? И едните и другите са си по-малко дебели,едните като се правят интересни по тяхному модерни , другите правяйки се на пияни дебили и мислейки си че са много оригинални .
 1. Америка и Европа форевър!

 2 От Русия с любов

 3. Е и малко естетика - жива кулинария ! Красиво направено!

               Увлякох се !

anonymous
Нед, 19.04.15, 07:46
Наскоро на доковете на Саутхямнтън беше пуснат наи-големия круизен кораб в света ,който е кръстен " Химнът на моретата" . В него могат едновременно да пътуват 5 хиляди човека. Супер модерен с разкошни ресторанти,барове, бутици и зали за забавления в него може да се видят и различни новости ,като роботи -бармани например.

  С навлизането на 3D принтерите в употреба се създадоха възможности за нови технологии. Вижте какви дамски обувки е родила фантазията на модните "обущари"

 В областта Баалбек / Ливан / има огромен камък открит преди 150 години ,които изумява със своята направа. Той е около 1500 тона и дори и при днешните условия едва ли би могъл да се направи! През 2014 година немски архиолози откриха под него друг по-голям камък ,който според тях е около 2000 тона. Учудващото е прицизните разрези ,които са направени,а и защо са направени тези огромни блокове!

     КОлко изумителни неща се случват по света!!!

anonymous
Нед, 03.05.15, 08:48
Дизайнерът Хевин Монро през 2006 година бил обхванат от идеята да създаде разстящи мебели??. Засадил 3000 дръвчета от които днес е създал 400 вида мебели. Вижте как е реализирал тази луда идея:

  Малко хитрости на домашният майстор за по-удобна работа:

Липсва ви фуния за сипване на масло ,ползвайте отверката
Липсва ви фуния за сипване на масло ,ползвайте отверката

за да завиете по-здраво
за да завиете по-здраво

за да завиете по-здраво
за да завиете по-здраво

за да завиете по-здраво
за да завиете по-здраво

за да завиете по-здраво
за да завиете по-здраво

да заковете безопасно
да заковете безопасно

някои хитрости с магнит
някои хитрости с магнит

някои хитрости с магнит
някои хитрости с магнит

удобно
удобно

удобно с заковани капачки
удобно с заковани капачки

разпределение по размер на винчета поставени върху стеропор
разпределение по размер на винчета поставени върху стеропор

завиване на винче с прецакана глава-използвайте гума
завиване на винче с прецакана глава-използвайте гума

 Забезутешните вдовици дизайнерът Марк Стукенбум създал вибратор в който е положил част от праха на починалия съпруг:

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.