download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

Автор
Съобщение
stiliyangr
Нед, 20.03.11, 09:58

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” От доста време IE не е вграден във Windows. „
За кой точно Windows става въпрос в случая ?
anonymous
Нед, 20.03.11, 10:24

RE: ...или да поспамим в на frozencrew темата

” "Организацията Worldwide Web Consortium (W3C) проведе първото си официално тестване на браузъри за спазването на стандартите при новта версия на стандартния език за уеб страници в интернет HTML5. Победител при тестовете стана най-новата версия на браузъра на Microsoft Internet Explorer браузъра 9 (IE9), съобщава The Register.
Шестата тестова версия на IE9 (Platform Preview 6) събра 100 точки от общо 100 възможни в пет от седемте категории за оценка на браузърите. В този случай, Internet Explorer е изпреварил браузърите Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera и Apple Safari.
За тестването експертите на W3C създали специален инструмент, който включва проверка на браузъра по повече от 200 параметъра. Тестът е със свободен достъп и всеки желаещ може да го използва." „
Ха-Ха-Ха....
А защо в Българските училища навсякъде се работи с Windows ? Отговори си на този въпрос и си направи извода защо ИЕ9 е на първо място!!!
joniewalker
Нед, 20.03.11, 10:49

RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” За кой точно Windows става въпрос в случая ?

Това, поне от година насам. Демек можеш да си избереш и друг браузер като FF или опера или Хром и тн.

karadzha
Нед, 20.03.11, 12:52

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Така, но не отчиташ липсата на IE за линукс, където задължително срещаш FF. Ако IE беше задължителен за линукс, тогава графиката едва ли щеше да е различна от сегашната.

Такъв Уин без ІЕ още никой не е виждал /не и при ХР, Ви и 7/, освен ако не е орязан А Фоксито може и да го има в Линуксите /пробвал съм само 4-5/, но едва ли е задължителен при програми, щото там се позволява и да се ползват и негови алтернативи /пак с отворен код и на негова основа/. Последното го предполагам, но как е знаят запознатите с различните свободни ОС-и.
Не знам какъв % е ползването на последните, но ще расте /особено след Уин 8, който сигурно ще го направят невъзможен за крадене/, а Фокса и без да е в Линукс се ползва много повече от ІЕ /ІЕ 9 може да е изключение, но от Модзила, Опера и сие няма да спят я/.
По неизвестни причини МС не развиват продуктите си прогресивно /например Виста и още WMP 11, който е с тотално тъп дизайн/, докато при авторите на опън сорсови решения и ОС-и е точно обратното

phrozencrew
Нед, 20.03.11, 16:55

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” От доста време IE не е вграден във Windows. „
Чети по-внимателно:
Според съгласието между двете институции, в Windows отново ще бъде вградена последната актуална версия на Internet Explorer, но при стартирането му ще бъде показана страница, която ще предлага на потребителите да избират алтернативни браузъри, между които са Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari и Opera.
Иначе няма как и да си изтеглиш алтернативен браузер. Борбата отначало беше да се премахне напълно. И все още има сериозни претенции за това. Поне Европееца показа, че има повече акъл в главата.
phrozencrew
Нед, 20.03.11, 18:25

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Това статистиката е голяма работа. Аз пък намерих подобна на Prozencrew графика и сега се чудя, коя е вярната:

Както винаги лъжата и манипулацията са ти движещи сили. Случайно не видя ли един линк, който съм поставил. Тая графика не е моя, а на wikipedia. Техните сървари на ден се посещават може би повече от всеки друг портал на тая планета.
Предполагам, че не само по форумите играеш роли и манипулираш. Има един израз за лъжливи мижитурки като теб, знаеш ли какъв е?

shaman
Нед, 20.03.11, 18:33
Всеки един, който малко поне се е занимавал с графики със шрифтове и про4ие, ще забележи 4е графиката на @ dreven e манипулация.

Минете под лупа шрифта в тази графика и ще забележите, 4е IE..., е разли4ен.

EDIT: Недялко ме изпреварил.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

редактиран от shaman на 20.03.11 18:34
karadzha
Нед, 20.03.11, 20:02
Исках да си релаксирам с един скрийнсейвър, но нямах звуци /Уин излизане и влизане също, а иначе си слушам всичко/. След Систъм Ристор всичко се омаза яко и вече не вървят Скайпи, Опера, Нетскейп, Фокс, а само мТорент и ... ІЕ 6 /толкова бърз не е бил/ Последният също не искаше, но CachemanXP оправи поне това
tegote
Нед, 20.03.11, 20:41
Предполагам dreven се е опитал да ви подскаже, че лесно може да се лъже с картинки! Затова се пускат линкове! Толкова ли е трудно да дадеш линк, ами ще качваш картинка????
phrozencrew
Нед, 20.03.11, 20:59

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Предполагам dreven се е опитал да ви подскаже, че лесно може да се лъже с картинки! Затова се пускат линкове! Толкова ли е трудно да дадеш линк, ами ще качваш картинка???? „
Кво рьечи??
” За Януари 2011, според wikipedia, най-използвания браузър в Европа е пандата Firefox... „
Колко линка според теб трябва да има? Сигурно барем 5-6 за едно и също нещо

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.