download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

Автор
Съобщение
karadzha
Нед, 20.03.11, 22:17

RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Когато се прави подобна диаграма е редно сумата от процентите да е 100. Няма как едно нещо да бъде процент от общото, а сумата от частите да не е равна на цялото.

Не 100%, а над 100, понеже почти всеки ползва повече от 1 браузър. Сърфирам най-често с 2 в Нета, а понякога с 3

редактиран от karadzha на 20.03.11 22:19
anonymous
Нед, 20.03.11, 22:35

RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Не 100%, а над 100, понеже почти всеки ползва повече от 1 браузър. Сърфирам най-често с 2 в Нета, а понякога с 3

тц , не, не е повече по малко е от 100% . за да сам по точен , е 99,4 %

soft-support
Нед, 20.03.11, 23:39
Сумата е по-малка от 100, защото останалия 0.6% се поделя между десетките други браузъри, които биват използвани. Не виждам нищо некоректно в (оригиналната) снимка.
dreamskill
Пон, 21.03.11, 00:39
А за какво ти е точна статистика? Значи хем не даваш на събират данни за теб, хем се оплакваш, че няма точна статистика...
Според мен няма точни статистики. Имаше една, според която 80% ли колко процента от американците използват айпад. А статистиката е била проведена между малък брой хора. Направи си сам изводите.
А пък според моите статистики, ти имаш няколко акаунта тука.
karadzha
Пон, 21.03.11, 00:53

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Страшното е не когато на обществото се поднася манипулирана информация. Страшното е когато обществото не може да приеме, че са го подвели и започва само да си измисля причини, за да оправдае некоректната информация. Така са всички футболни фенове. Отборът им паднал със 7 гола, но те твърдят,че са играли по-добре.

За да бъде коректна диаграмата трябваше да има още един сегмент на който да пише "ДРУГИ". Ти виждаш ли го този сегмент. Всички видяхте, че шрифта който съм използвал е различен, но не видяхте, че липсва цял сегмент от диаграмата. Е точно за това зададох въпроса - Каква е тая статистика? и Prozencrew запали от четвърт. „

Бе Антоне, хубаво нещо е статистиката, но тя си е като спама - само да посочим, че туй е Х%, друго - У% и т.н., ама дали е?! Т.е. безполезно инфо в повечето случаи

phrozencrew
Пон, 21.03.11, 07:15

RE: RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Според диаграмата от най-посещаваният портал ( цитирам Prozencrew) ти сърфираш с малко по-малко от един браузер. Това е абсолютно доказателство, че човечеството спи. За истината се съди не по достоверността на информацията, а по броя на излъганите риби клъвнали за единица време. Колкото повече са рибите, толкова по-авторитетна е лъжата представяна за истина. Може би действително хиляди хора на ден попадат на недостоверната информация, правят си изводи и сами по себе си разпространяват несъзнателно манипулация. Не само я разпространяват, а дори всячески я защитават доверявайки се на изтъкнат авторитетен източник. И не дай си боже да някой да изрази съмнение по отношение на тяхното самодоволно знание. Тогава този човек веднага бива обявяван за манипулатор или най-малкото долен лъжец. Лъжци са всички, които виждат различно от картината предопределена им да виждат. „
Ти верно ли си мислиш, че Wikipedia, могат да си позволят да лъжат и манипулират като теб?!
Разсмя ме в началото на седмицата ! Мерси!
kookki
Пон, 21.03.11, 07:19

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” А пък според моите статистики, ти имаш няколко акаунта тука. „

Кой кого манипулира е спорен въпрос. Аз имам различно мнение. Не мога да разбера какво толкова ви пука кой кой е и с колко ника влиза. Темата с многониковите потребители е изтъркана и мен лично ме дразни, защото изменя насочеността на сайта. И ти си влизал с друг ник, но никой не те е нападал. А има и един уж разбирач, който влиза тук с ник от другия пол, за да се защитава сам себе си ( него не сте го разконспирирали ), но на мен не ми пука, кой какъв артист е. Нямам намерение да се женя за сайта и затова винаги съм бил над нещата. Аз лично посещавам сайта, зада науча нещо ново, свързано с ИТ и да се разтоваря. По-добре и вие да правите така и да не се занимавате с детски истории.

angelicstar
Пон, 21.03.11, 13:35

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Ти верно ли си мислиш, че Wikipedia, могат да си позволят да лъжат и манипулират като теб?!
Разсмя ме в началото на седмицата ! Мерси! „
И ти ме разсмя в началото на седмицата. И аз мерси!
В Уикито всеки може да си регистрира акаунт и да си редактира и допълва статиите както му е кеф. Знам статии дето си сменят смисъла на 180 град. по 2 пъти на ден. Въобще не е проблем да пуснеш в Уикито пълна тъпня и да се открие чак след няколко месеца или въобще да не се открие.
Аз затова спрях да пиша там. Напишеш нещо и сутринта гледаш да пише точно обратното. Не ща да давам на лъжците материал за лъжене.

А пък кога излизат процентите в някоя кашкавалка много си зависи! Разните програми за такива графики закръглят резултата до 1/10 и въобще не гледат връзва ли се до 100%.
phrozencrew
Пон, 21.03.11, 19:12
Според вас каква е процентната ползваемост в Европа на IE, Firefox и останалите браузери, след като казвате, че wikipedia лъжат. На база на какво си вадите печените аргументи, след като статистиката, като наука, не струва? Боб ли хвърляте, звездите ли ви го говорят или ползвате други "древни" техники?
редактиран от phrozencrew на 21.03.11 19:13
phrozencrew
Пон, 21.03.11, 19:50

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Има неща за които и да искаш няма как да научиш истина, но ако искаш да научиш какви браузери използва българинът просто трябва да погледнеш Log файла на Download.bg, да извадиш собствените си влизания ( ще ги познаеш по IP адресът) и да сметнеш. Каквото и да се получи то ще бъде много близо до истината. След това трябва да облечеш резултатът в графична форма и да внимаваш сумата на отделните парчета да е близо до 100 %. Ако получиш нещо различно тогава прилагаш друга изпитана древна статистическа хватка => поглеждаш високо нагоре в лампата и малко в дясно и пишеш първото което ти хрумне. Тази хватка работи винаги.

Успех! „

Няма как да го направя. Ти да не би да можеш?

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.