download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 20 >

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 19.02.11, 13:23
По тази логика използвайте Photoshop, когато Adobe пуснат своя операционна система и тя се наложи на пазара, иначе си използвайте Paint!
tegote
Съб, 19.02.11, 13:34
” По тази логика използвайте Photoshop, когато Adobe пуснат своя операционна система и тя се наложи на пазара, иначе си използвайте Paint!
Хубаво го каза, но нека правим разлика между "опростена програма за рисуване" и професионална програма за фото монтаж и редактиране.
soft-support
Съб, 19.02.11, 14:05

RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Причината да виждаш стари версии на IE в статистиките се крие във факта, че много потребители ползват по-стари, но сполучливи верси на операционна система създадена от Microsoft. Windows XP, което ползвам аз в момента е с вграден IE6 и точно за това го ползвам, ако беше с IE25 щях да ползвам естествено IE25. Ето го великото предимство на IE. Той се разпространява със операционна система. Когато Opera излезе със собствена операционна система и успее да се наложи на пазара тогава и нейният браузер ще стане лидер в статистиките. Останалото са само приказки. „

Това твърдение може да е забавно, но в никакъв случай не е сериозно.
Лично аз не виждам спор в тази тема. По-скоро двама потребителя не искат да приемат фактите и изказват всевъзможни твърдения за да защитят IE. Това, че идва заедно с операционната система и от там (и само заради това) има голям дял от използващи го потребители, няма нищо общо с това, че има разнообразни проблеми.
Основния проблем за мен в IE е, че е доста сложно написан и с годините постоянно се добавя и добавя към него. Така е станала една голяма мешаница. Всъщност струва ми се, че единствената причина Майкрософт да не признават стандартите е, че техния браузър няма никакъв шанс да ги покрие изцяло. dreven не знам защо се правите, че не разбирате. Още в първия пост от темата е споменато, че IE може да бъде накаран да показва нещата близко до желанието на създателя, но това е свързано с доста излишен труд и писане на не малко допълнителни редове по кода на сайта. Смешно е да се твърди, че всеки създател на страница трябва да губи 2-3 пъти повече време в тестове и напасване само за да може майкрософския "шедьовър" да благоволи да го покаже коректно. Позицията ние и всички останали е пагубна в компютърния свят! Значи една страница може да се показва коректно в мнозинството от всички разпространени браузъри, но заради IE, трябва да се губи време да се пише още код за да изглежда тя по-същия начин и при него?

anonymous
Съб, 19.02.11, 14:08

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Хубаво го каза, но нека правим разлика между "опростена програма за рисуване" и професионална програма за фото монтаж и редактиране. „
И между бъгав и изпипан браузър(който си няма собствена операционна с-ма , само колко е глупаво това) .
tegote
Съб, 19.02.11, 14:17
Ееее-хехехехех, който го може си го може! Аз въобще не мога да ползвам Paint. Не е според очакванията за възможностите, които можеше да ни предложи.
anonymous
Съб, 19.02.11, 14:27
Уби слона с прашка и коркова тапа... о_O ... Как например ще направиш бутон или някаква цветна лентичка с преливащи се цветове и нюанси на Paint?!
phrozencrew
Съб, 19.02.11, 15:48

RE: RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Но IE е най-масово използваният браузер и като такъв точно той налага стандартите. Утре и аз мога да седна да напиша браузер и да го окомплектовам със стандарт на който той отговаря. Смяташ ли, че Microsoft ще се съобрази с моя стандарт и ще преработи IE. „
Още едно *** изказване ! Кои стандарти? Дай да ги прочетем, че поне да знаем със сигурност кое и как ще работи в IE!
Не говори неща от които хал-хабер не разбираш!
deringer
Съб, 19.02.11, 16:08

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Microsoft е компанията, която предлага един завършен комплект от операционна система и офис приложения. „

OMG!...I could just shoot myself in the face

anonymous
Съб, 19.02.11, 17:50
Нед недей с този човек много пъти съм спорил и показвал че греши но накрая той си знае неговото за това просто зарежи да му обясняваш.
soft-support
Съб, 19.02.11, 19:51

RE: RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Грешиш когато изказваш твърдението, че писането на повече сорс е заради IE... „
Напротив, IE може отново да има много потребители, но да работи коректно. Хората нямат вина, че им се предоставя браузър с редица недостатъци. Ако IE вършеше работата си, то дяла му с потребители щеше да е много по-голям, но той непрекъснато спада през последните години. Логично... потребителите търсят нещо по-добро от идващата с операционната им система програма.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 20 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.