download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

Автор
Съобщение
spursy
Пон, 21.03.11, 22:22
Когато бях по-млад и още прохождах в компютрите, помня, че IE имаше дял над 90% и нещо. От тогава този процент без никакво забавяне спада постоянно. Извода който правя е, че хората постоянно откриват по-добра алтернатива на вградения в Windows браузър. IE още е водач, но с все по-малка преднина. След няколко години с насмешка ще гледате тези графики, които сега поставате във форума. Предполагам, че тенденцията за спад на употребата на IE ще се запази и след време ще изгуби първото място. Това ще е съвсем нормално за мен. Алтернативите го превъзхождат в не малко отношения.
emonews
Пон, 21.03.11, 23:23
В Щатите
http://gs.statcounter.com/#browser-US-monthly-201002-201102-bar
Там май не са чували за Опера
А ето и в Джамахирията през кой браузер извършват подривната си дейност срещу изверга Муамар
http://gs.statcounter.com/#browser-LY-monthly-201002-201102-bar
редактиран от emonews на 21.03.11 23:25
редактиран от emonews на 21.03.11 23:29
phrozencrew
Вто, 22.03.11, 18:27

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Тази картинка предполагам си я лепнал за реклама на Opera? Хвалиш по форумите Firefox, а иначе тайничко си ползваш Opera.

Напомняш ми на един мой приятел, който в един ресторант цяла вечер настояваше той да избере виното. В крайна сметка останалите разумно отстъпихме и го оставихме да докаже познанията си в тази област. Той дълго и задълбочено избира виното, като поне три пъти разкара келнера да проверява, дали еди коя си марка е във вита бутилка и дали етикета е червен. Накрая шашнатият келнер успя да му угоди на мераците, донесе желаната бутилка, наля му в чашата, за да провери дали е точният вкус, а ние вперихме поглед в разбирача, за да чуем оценката му. Тя обаче за наша изненада прозвуча по следният начин:
 - М-м точно това е истинското вино! И сега, ако обичаш донеси една студена бира за мен.

Та твоя случай с препоръчваният браузер много прилича на случаят с виното и бирата. Ти си сърфираш с Opera, а наивниците да гледат графики и да се мъчат с Firefox.
А после други били манипулатори. Бъди по-милостив със сънародниците си. „

Не, пич. Много филми гледаш, даже и себе си мъчиш да излъжеш ! Имам едно хоби, което ме кара да използвам и разучавам доста браузъри, под различни операционни системи. Опера ми е много удобна, за това, че не я ползвам често и освен адресната лента няма нищо допълнително, което да разкарвам, за да пусна скрийншот.
Другот, което трябваше да ти стане ясно е заглавието на темата. То не се казва "защо обичам Firefox", нали!? Харесвам и съм ползвал много повече браузъри, от колкото можеш да си помислиш. Примерно един от любимите ми е Dillo и има нещо много ценно, направо хакерско, което останалите браузъри нямат .
zlatena
Нед, 03.04.11, 17:38
trolei
Нед, 03.04.11, 20:59
Интересно как броят браузерите ? По сваляния, по посещавани сайтове (ама кои точно сайтове), инсталираните по подразбиране или по друг критерий ? Щото като гледам статистиката на http://gs.statcounter.com/#browser-AF-monthly-201002-201102-bar се сещам за стъкмистиката !
редактиран от trolei на 03.04.11 21:07
редактиран от trolei на 03.04.11 21:08
zlatena
Нед, 03.04.11, 22:10
Ето как стоят нещата
Аз работя в крупна фирма,има "разклонения" в доста държави
Нашата фирма има закупени лицензи и инсталирани опер.системи ХР.
Съответно Internet Explorer е залепен като гербова марка за ХР-то.
Съответно на всеки служител се налага да сърфира с този браузър.
С друг браузър нямаш достъп до нета.
Представи си сега една държава като САЩ,Русия и другите многолюдни държави.
Колко фирми договори,лицинзи и служители,които са принудени да ползват Internet Explorer.
От това идва може би тази статистика,ако наистина не е стъкмистика.
Всъщност Русия е на път да промени част от статуквото:
Путин разпореди: Русия минава на Linux

http://www.dailymotion.com/video/x86vj1_yyyyyyyyyyyy-yy-yyy-yyyyyyy-windows_tech

http://www.u-tube.ru/pages/video/11800/

редактиран от zlatena на 03.04.11 22:17
редактиран от zlatena на 03.04.11 22:19
редактиран от zlatena на 03.04.11 22:28
редактиран от zlatena на 03.04.11 22:35
редактиран от zlatena на 03.04.11 22:44
stiliyangr
Нед, 03.04.11, 22:29
А как е положението с т.нар. портативни програми(в случая - браузъри) по отношение на статистиката от една страна и на корпоративната практика от друга ?
tegote
Нед, 03.04.11, 23:25
” Ето как стоят нещата
Съответно на всеки служител се налага да сърфира с този браузър.
С друг браузър нямаш достъп до нета. „
Много ви смешен браузъра Firefox тогава! За да нямаш право на него, значи шефовете ви са преценили, че първо не си струва и второ Firefox е безполезен откъм функции за корпорациите! Много ми е чудно кое те спира да използваш друг браузър? При положение, че администрациите с линукс ползват подпалената лисица! Много мразим да ме лъжат и манипулират по такъв долен начин! Тия приказки за вълка и червената шапцица си ги приказвай на внучетата. При нас номера не минава! Наистина интересно, забрана за друг браузър ли получават учрежденията? На какво се дължи, м? Колко ви е нескопосен браузъра, че направо да му е жал човек да ви гледа детинския инат! Това, че му се възхищавате на разни допълнения, това не може да бъде мерило! Защото вашите бих казал "ненужни и излишни" допълнения бавят работата му, това са си отделни програми за вашият браузър! Тъпото е че авторите са ви ограничили и са ви лепнали за изгорялата лисица, защото само на нея се правят ненужните измишльотини, които едва ли са ви жизнено необходими. Мисля че реших загадката с наложеното ограничение! А тя е или "лъжа" или "неграмотен персонал", всичките са ви връчили компютри, а не знаете да работите с тях! Колко лумпени хора имало за връзване!
joniewalker
Нед, 03.04.11, 23:48

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” ...Съответно на всеки служител се налага да сърфира с този браузър.
С друг браузър нямаш достъп до нета.
Представи си сега една държава като САЩ,Русия и другите многолюдни държави.
Колко фирми договори,лицинзи и служители,които са принудени да ползват Internet Explorer.... „

От това , че в твоя офис се налага да работиш с IE да вадиш заключение че в САЩ, Русия и "другите големи държави" това е така ми се вижда някак си изсмукано от пръстите. Или поне - без грам логика.
Всъщност в Русия има много IE /според теб/ не защото така им е кеф, а защото просто не си го плащат барабар с ОС-а! А ползват Windows, а не Linux - защото е по-дружелюбен. Иначе - и двете им са без пари . Демек - ако им е кеф и ако им харесва - няма причина да не си качат пингвина заедно с лисицата.

stoqncho
Нед, 03.04.11, 23:50
tegote Как бате ги излъга да ти ходят по свирката и да ти угодят да ти отговарят на простотиите? Разбирам жаждата ти да раздвижиш форума, но не е това начина. Ако не си ти сигурно форума ще умре, сериозно ти говоря.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.