download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 20 >

Автор
Съобщение
angelicstar
Пет, 18.02.11, 23:05
Ами първо да кажа не мразя IE.
В края на краищата и това си е браузър и даже ми се вижда по-як от Хромавия. Ама не ме кефи дето го налагат за стандарт пък той е нестандартен.
Пък кой браузър бил програмируем и кой не вече казах преди малко.
Това с Жезлите май ще излезе интересно, само не знам в хилядите разширения на Лисана да няма поне 500 такива. Да не някой да вземе на готово нещо и после да каже "Уу!".
phrozencrew
Пет, 18.02.11, 23:17

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Ето защо предлагам следното: мразещите IE да предложат събитието при което да реагира IE и действието, което искат и аз ще го превърна в реалност, но след това аз ще избера събитието и действието и мразещите ще го реализират за браузер, които те изберат. Мисля, че така ще разкрием нещо съществено за широката публика, защото останалото са само приказки. „
Хихихиих Пак смешки! Нали ползваш IE6. Айде тогава ми покажи лесно решение под IE6 за тази широкоразпространена инструкция:
div#pole {
   width: 100px;
   border: 2px solid silver;
   padding: 10px;
}
Тук би трябвало да имаме поле с широчина 124px.

Или пък тази:
div#pole {
   float: right;
   margin-right: 20px;
}
Тук би трябвало браузера да отдалечи следващото поле на 20px. Интересно на колко ще го отдалечи IE????

Ъ... и как се задава фиксирана минимална височина или ширина в IE6 - Min Widths/Min Height?

Това са 3 много простички примери, които са по стандартите. Да видим какво ще предложиш.

phrozencrew
Пет, 18.02.11, 23:44

RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Според мен професионалното разполагане на слоеве трябва да се изразява само с проценти от ширината или височината на монитора. Винаги са ми изглеждали смешни изгледите на страници форматирани в пиксели. Особено ако монитора е малко нестандартен с висока или ниска резолюция. Горният подход определено е неправилен. Стратегията е грешна. „
Хахахаааа
Стига бе човек! Това стана комедия! Как така грешна стратегия. Това е дизайн бре! Ако искаш дизайна ти да е разположен в 500px широко поле в центъра на монитора, независимо от резолюцията, тогава какво правиш? Казваш на клиента - "Грешна ти е стратегията, пич!". Верно се сцепих от смях тая вечер!
phrozencrew
Съб, 19.02.11, 00:08
Не шикалкавя! Целта е да покажем колко лайнян е IE и колко трябва да се прави човек на маймауна за да направи читав дизайн за него! Ето ти примера:
test1.html
Между другото има много приятен плъгин за Firefox, който да измери пикселите директно в браузъра: MeasureIt. Не знам за IE дали има подобен.
dhtj
Съб, 19.02.11, 00:28

anonymous
Съб, 19.02.11, 10:48
Абе малко много се измести спора. След като е ясно, че IE не показва нещата, които Недялко е направил според стандарт не виждам какво още се спори.
dreven, ти казваш, че можеш да накараш IE да прави каквото поискаш и ти вярвам. Все пак си се доказал като програмист какъвто аз не съм - точно тук идва проблема. Колко хора могат да направят това, за което приказваш?
Някои хора казват, че и с Linux-a е горе-долу така, но там не се изискват толкова знание. Има множество уроци и т.н., които ще ти покажат как се конфигурира ядрото, всичко друго е лесно. Ако системата иска някаква допълнителна програма ще ти каже, а ако използваш OS като Ubuntu направо ще те попита за root парола, за да ти го инсталира автоматично. За мен единственият проблем на Linux е сравнително голямата липса на драйвери за по-екзотичен хардуер като card reader-и, web камери и някои Wi-Fi модеми... но основният проблем на темата изобщо не трябваше да идва в тази насока. Идеята е, че всеки един browser трябва да работи достатъчно добре "веднага след като го извадиш от кутията" - за сега май най-добре се очертава Opera в това отношение, а FF при мен се нуждае от 1-2 plugin-a. IE може да няма толкова проблеми с използването, колкото със сигурността, но и на него ти трябват допълнителни програмки за блокиране на flash и т.н., а ти даже говориш за "донаписване" на функции, което е невъзможна операция за 99% от потребителите - все пак във този форум май сте 3-4 човека, които го могат в определена степен, а може би и по-малко...

Да не говорим колко е бавен. Не знам дали някой от вас използва netbook или нещо със 64 MB вградена супер слаба видео карта + Atom процесор работещ на около 1.5-1.6 Ghz: е ако някой го прави ще го помоля да отвори Zamunda и например Farmville едновременно без да блокира излишното флаш съдържание и после да си пусне едно видео от vbox и да се опита да продължи работата през browser-a - например да продължи да пише тук...
Разликата е осезаема - Opera е най-бързо работещият browser под Windows, който съм намерил (тествано под Windows XP и Windows 7 на един компютър)

anonymous
Съб, 19.02.11, 11:02

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

@dreven -Ами да, предполагам на повечето им прави впечатление, че за пореден път доказахме как не се спазват стандартите, а IE си прави каквото си поиска.

редактиран от anonymous на 19.02.11 11:05
редактиран от anonymous на 19.02.11 11:06
phrozencrew
Съб, 19.02.11, 11:30
Така е! IE за сега тотално отказва да спазва стандартите на box-модела, който описва http://www.w3.org/.
Но ще продължим нашата игра със следващата питанка. Щом като IE изпълнява точно, каквото му подаде програмиста, тогава с какво да си обясним това малоумие - подадем отдалеченост от друг обект и подравняване в ляво например:
float: left;
margin-left: 100px;

В този пример да кажем, че стандартите не струват. Браузъри като Opera, Firefox, Chrome, Konqueror са жив т*шак и т.н. Значи искаме IE да закара поле на 100px отдалеченост от лявата рамка на браузъра (или на друг обект - без значение):
test2.html

tegote
Съб, 19.02.11, 11:32
Аз ли не проумявам или вие сте болни??? В кода е оказано 100px и IE го прави 100px, докато FF прави 100px като 124px! Редактирам пикселите да са 124 и IE си го направи 124. Пишете в полза на IE ли, какво правите?
test2.html
редактиран от tegote на 19.02.11 11:38
редактиран от tegote на 19.02.11 11:40
phrozencrew
Съб, 19.02.11, 11:37
” Кое наричаш стандарт? Да искаш 100 пиксела ширина, а то да се получи колко дойде. Точно обратното стоят нещата и за това дадох сорса, който phrozencrew така отзивчиво е написал като пример. Абе хора вие не можете да четете или не вярвате на очите си. Ако отидеш в магазина да си купиш нещо и искаш то да тежи 1 кг, а магазинера ти го омотае в хартия и тогава ти го претегли и ти платиш хартията на цената на стоката ще се съгласиш ли, че това е правилно. „
Голям манипулатор си! Добре, че не си търговец, защото логиката ти е тотално извратена. Ти в момента се опитваш да ми продадеш един килограм продукт, като в него вкарваш и опаковката. Не е ли абсолютно некоректно?!
Не разбрах какво ще кажеш за 2-я пример: test2.html
редактиран от phrozencrew на 19.02.11 11:38

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 20 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.