download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

Автор
Съобщение
angelicstar
Съб, 19.02.11, 20:51

RE: RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” ...

 Това, че IE печели в надпреварата поради факта, че се разпространява съвместно с операционната система Windows, може да изглежда на някого несериозно, но то е очевидна истина. Да ли ще се смееш на истината или ще се замислиш над нея е все едно, защото тя няма да се повлияе нито от смеха ти, нито от размислите ти. IE още дълго ще бъде водещ браузер и всички, които искат сайтове им да се пласират добре трябва да се съобразяват с този факт. „

” ...
-----
На 8 януари браузърът Firefox е излязъл на 1 място по популярност в Европа с 38,1% от потребителите /по данни на Еврокомисията/. IE е изпаднал на 2 място/37,5%/, а Google Chrome е излязъл на 3-то /14,6%/.
-----
... „
phrozencrew
Съб, 19.02.11, 21:23
Според статистиката ми, която цитираш, ясно показва, че задължително трябва да се прави двойна работа едната за стандартизиран бразър (като Firefox, който сам по себе си е на първо място) и допълнително бачкане за няколкото версии на IE. А бруталната действителност е, че с всяка следваща версия IE се държи по различен начин... ФУЦК!!!
Поне пумиярите от M$ да бяха последователни в некадърността си!
tegote
Съб, 19.02.11, 21:37
@dreven, разликата е 1% , което почти съвпада със статистиката на Frozen. Сега когато се появи IE9, експлорера отново ще бъде на челно място и хората ще свикнат с него и ще ги мързи да си слагат допълнително излишните джаджи. По-интересно е статистиката ТУК, където може да разгледате употребата по държави и континенти. Само във Великобритания, САЩ и Северна Америка потребителите масово ползват IE. Предполагам силната употреба на FF идва от бедните и умерено развитите страни, които не могат да си позволят лукса Windows, където администрациите ги снабдяват с бедния линукс. По-малко вируси, по-малко възможности, по-малко средства. Това е девиз за някои фирми. Малко ли новини четете, колко много хиляди са спестени за големи администрации, които им сложили линукс. Ето от там се венчае успехът на FF.
angelicstar
Съб, 19.02.11, 22:05

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

@dreven, разликата е 1% , което почти съвпада със статистиката на Frozen. Сега когато се появи IE9, експлорера отново ще бъде на челно място и хората ще свикнат с него и ще ги мързи да си слагат допълнително излишните джаджи. По-интересно е статистиката ТУК, където може да разгледате употребата по държави и континенти. Само във Великобритания, САЩ и Северна Америка потребителите масово ползват IE. Предполагам силната употреба на FF идва от бедните и умерено развитите страни, които не могат да си позволят лукса Windows, където администрациите ги снабдяват с бедния линукс. По-малко вируси, по-малко възможности, по-малко средства. Това е девиз за някои фирми. Малко ли новини четете, колко много хиляди са спестени за големи администрации, които им сложили линукс. Ето от там се венчае успехът на FF. „
Автого-о-о-о-л!!!
На линка дето го даваш веднага се вижда, как IE пада надолу вече 2ра година. Това едно!
В Европа засилването на FF се обяснява с европейския закон да се оставя избор на потребителя за браузър. В Америка такъв закон няма и направо ти набутват ІЕ без да те питат. Това две!
Европейските страни, Израел, Япония и Китай не са от "бедните и умерено развитите страни". Това три!
tegote
Съб, 19.02.11, 22:12

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

tegote аз бях останал с впечатление, че защитаваме обща теза, а ти гледай каква графика предоставяш „
Ами то там 3-ма човека с компютър, двама от които постоянно използват "доведен браузър".
angelicstar
Съб, 19.02.11, 22:32
Ами точно в Антарктида експедициите са снабдени с най-високите технологии. Също като в космоса. Никой няма да прати експедиция дето струва милиони и да я снабди с бъгав софт. Много ясно!

” ...

- IE вече не е най-разпространения браузер, защото има официална статистика на Европейската комисия, която малко се различава от статистиката на Prozencrew, но грешката се ограничава само до първото и второто място. А щом един браузер по официалната статистика изпадне на второ място то можем изобщо да забравим, че съществува и така ще прекратим всички спорове. „

Ами не се тръшкай така. Ти си имаш аргументите и си ги казваш. Другите си казват техните си. Накряа всеки си прави мнението.
Пък тоя 0,5-1% може да е даже и статистическа грешка. Не знам точно. Да беше тука кака Лара можеше да каже. Тя нали нещо със статистики се разправяше. Ама гледам на графиките как от миналата година ІЕ постоянно пада. Така поне изглежда.
-----
Ама много се издразних сега като почна това накрая. Значи аз си давам някаква статистика, Фрози някаква си дава и той, Еди нещо казва и накрая така сте омешали всичко дето излиза, че всичкото аз съм го писала. Един път вече ме изкараха за аватар на Бойчо. Сега ме изкарват да съм Фрози и Еди отведнъж.
Ами сега вече не знам какво съм въобще.
Съм ли съм или не съм или само си мисля, че съм съм?
phrozencrew
Съб, 19.02.11, 23:04
Отдавна има монополисти и още дълго време ще ги има (или поне до 2012- декември ). Картели също има. Има и хора, които работят за монополистите по един или друг начин, и тяхното мислене до такава степен се е отдалечило от природните и морални човешки ценности, че те са изгубили сетивата си за виждане. Гледат и не виждат и пътуват в мрака на собственото си его. И си вярват, което е най-страшното!
В България има доста такива компании, като енергийните компании, мобилните оператори, топлофикациите, фармацевтичните компании и т.н. В световен мащаб са още повече.
Всички монополисти обаче си приличат по едно нещо! Щом завладеят пазара спира да им пука за цената и качеството на продуктите, които предлагат. Ако се намери и някоя заблудена душичка, която да им върви по свирката и да лансира и да метка суперлативи по мърлявите им услуги, става още по-гот.
(Тук няма да говоря за ЧЕЗ, EVN, Mtel, Vivacom, Фармасофт, Лукойл и други, че полемиката ще придобие измерения, които нямат връзка с темата.)

IE е враг на обикновения потребител и се възползва от невежеството му! IE е плод на една такава компания монополист, която няма собствени стандарти, а се възползва от утвърдените по абсолютно неграмотен начин. Но на тази компания до такава степен не и пука, а и разполага с толкова финанси, че чак е превърнала лъжите за този браузър в бизнес. И заблудените уфсе си мислят, че това върха на сладоледа, докато дълбаят дъното.
Не се и надявам, че някой промит мозък ще прозре и ще признае очевадните истини! Но няма и да спра да изразявам антагонизма си по отношение на тоя кенеф IE!

deringer
Съб, 19.02.11, 23:45

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Предполагам силната употреба на FF идва от бедните и умерено развитите страни, които не могат да си позволят лукса Windows, където администрациите ги снабдяват с бедния линукс. По-малко вируси, по-малко възможности, по-малко средства. Това е девиз за някои фирми. Малко ли новини четете, колко много хиляди са спестени за големи администрации, които им сложили линукс. Ето от там се венчае успехът на FF. „

Ти недей говори за Линукс,защото си хал-хабер...



Относно браузърите...какво спорите ,колко се използва,статистики-стъкмистики...само се хвърля едно око
1 2 3

Демек и децата знаят,че IE е shit ама shit,че даже няма и накъде повече...

anonymous
Нед, 20.02.11, 00:30
Преди малко разправях на един приятел че преди имаше една анимация.... две акули намират една мина единия вика това е мина другия не това е диня така спорят спорят накрая гръмва и едната акула вика а не това е взривоопасна диня... та сега да не стане така за да проверим нека да изпробваме новата екстра на D.BG

Анкета: Кой браузър използвате най-често за достъп до Интернет?

tegote
Нед, 20.02.11, 02:39
Системата за гласуване не работи. Дава ми: Трябва да гласувате с точно 100 гласа! и това е всичко. От къде да взема тия гласове? Каква е дефиницията за "глас" и защо са 100 броя? Кой ми ги дава тези гласове? Питането е за близо 8 браузър категории, а иска 100 гласа.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.