download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
deringer
Нед, 22.11.09, 16:28

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Задавал ли си си вьпроса : Защо Били Гейтс си е дал парите /повечето/ за благотворителност/ Парите за тези ,които имат всичко , НЕ СА ВСИЧКО! „

Дай ми пример с някой ,който няма пари и не ги иска?Бил не е ли почнал с цел да има пари?Има ли бизнес,най-важното нещо са парите...
И да имаш и дя нямаш пари-всеки твърде ,че не са всичко пък всичко около тях се върти...

oldcastle
Нед, 22.11.09, 19:16
То добре ама какво общо има темата с "програмиране и web-дизайн"?
boy4o
Пон, 23.11.09, 12:58

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” То добре ама какво общо има темата с "програмиране и web-дизайн"?
Ще си позволя да предположа, Биги има предвид програмиране на "човешкия хардуер", или мийтуера. Наричат го и брейнуер.
(Имаше един льохман, който даже чиповете искаше да ни сменя )
 
Навремето много се шумеше за "психолингвистично програмиране". Съдът по хуманитарните въпроси и правата на човека в Женева го обяви за престъпна практика. Отскоро ни сервират почти същото под соса "невролингвистично програмиране" (поне малко фантазия да бяха проявили при смяната на името ).
 
А понякога нещата, може би, опират не до програмиране, а до разпрограмиране: психоанализата, транзакционната психология, дианетиката на Л. Рон Хабърд (колкото и да е съмнителна, заради връзката й със "сциентологичната църква"), психодрамата...
anonymous
Пон, 23.11.09, 13:57
Виждам ,че е станало интересно!
   Нека малко да по мьдруваме и по фантазираме!Разбира се с пример
   Миналата година /може и по-миналата/ нашият президент Пьрванов и Путин се срешнаха някьде по морето беше /не е важно/Обсьждали са важни решения Усмихвам се -ще ви обясня защо! Имало е разговор на четири очи,можем да си го представим,уреден парк,алеи ,беседка сьс закуска и т.н.Та разхождат се нашите двама герои и си говорят! Ако бях дочул разговора сьс сигурност щеше да ми стане тьжно,за това че сьм бьлгарин!!!То не е било разговор ,а игра на котка с мишка!Това е било така заради огромната разлика в класите- единият е обучаван да се изразява много точно ,да анализира много точно това ,което чува , да следи незабележимо всеки жест, да прави само примерени жестове и мимики -сещате се за кого става дума? При него всичко е премерено и предварително решено,дори сьс сигурност е бил и малко гладен за да му бьдат изострени сетивата!Другият малко самовлюбен в себе си ,отишьл там ,да превзема голямата руска душа с много приказки и т.н. Резултатьт е предизвестен. Това което се преписва за заслуга на г-н Пьрванов ,че е постигнал ,го е желал Путин и то много!Само че така са били изманипулирани нещата ,че всичко да е било казано и поискано от Пьрванов ,сигурно дори Путин се е сьпротивлявал,за да счете Пьрванов и бьлгарската страна ,че са постигнали много ,ама много трудна победа!
   Ми Рейган и Горбачов,колко разговори на четири очи имаха? Резултатьт е история,световна история!Тогава един западен психолог беше коментирал тактиката на Рейган така!: Представете си ,че вьрвите по трутоара в тьмното и виждате че срещу вас идва автомобил с загасени фарове ,но светеща кабина и вьтре шофьорът с черни очила чете вестник !Вие какво ще направите?
  Нямам време да ви пиша още ! Вие обаче виждате ,че има тактика и стратегия при при човешките отношения и който е на ясно с тях стои над другите!Това разбирам аз за човек сьс сврьхвьзможности! А това се учи!
  Колкото до мен аз сьм постигнал всичко, каквото сьм искал!Сега искам само да сьм жив и здрав и животьт ми да е интересен! Затова пускам и тази тема за да имам един интересен дразнител!!!
   P.S. Всичко това ,което написах е един макар и малко нископосан пример за манипулация! Ето му структурния план!:
  1. Сьздаване на интерес и насочване на внимание
  2. Внушаване на целите/тук трябваше още много да се пише
  3. Омаловажаване на моята роля с цел да приемете темата като своя
редактиран от anonymous на 23.11.09 13:59
oldcastle
Пон, 23.11.09, 14:43
Извинявам се за страничните коментари по темата, която иначе би трябвало да я чувствам като моя, ама сякаш не става. Та, на мен ли ми се струва така или... нямаш ли усещането, че с изказването от последния си пост поставяш себе си малко над другите? Което превърнато в пряка реч ще звучи: "Вижте как ви изманипулирах, ей сега вярвате ли ми? Внимавайте, че мога още такива номерца!" Струва ми се това ще се стори малко обидно за който и да е уважаващ себе си човек. Има едни обществени домове, там само няма да го приемат така, дори няма и да се замислят. Но ние все пак не сме от там.
Нищо лично, просто изказвам мнение. Анализирам.
редактиран от oldcastle на 23.11.09 14:43
anonymous
Пон, 23.11.09, 21:05
Нищо подобно сега и аз уча,по-точно чета тези ,занимателни за мен неща! Погрешно си ме разбрал ,ако мислиш че се опитвам да се правя на интересен!Защо ми е да демонстрирам някакво превьзходство? Споделям с вас тези неща и искам да ги коментираме! Нищо повече! Опазил ме бог да обидя някой тук! Нима можеш да си помислиш ,че аз пускам тази тема за да ви обиждам! Единственото ми желание е, това което ще научим с тази тема да може да помогне на някой тук!Иначе аз мога да си ги чета тези неща и да не ги споделям с никой! Искрено се извинявам ,ако сте ме разбрали така!
oldcastle
Вто, 24.11.09, 06:36
ОК. Извинявам се ако съм разбрал погрешно. Но както казах опитах се да анализирам поста и това се получи. Приемам факта, че грешката може да е и в мен.
anonymous
Сря, 25.11.09, 19:50
Вьпреки всичко реших да продьлжа темата ...
  Преди десет -петнадесет години /как бьрзо минава времето/ ние/аз и мои приятели/ все още си мислехме ,че БГ ще стане хубаво място за живеене,не бяхме се разпиляли по различни градове и дьржави!Тогава бяхме много задружни и кой с каквото можеше помагаше на другитеАз бях като техничар -по ел .уредите . То тези поправки на ел.уреди се преврьщаха повече на сбирки с почерпки ,беше хубаво и весело... Времена! Един пьт поправях авт.перална на един приятел,той вече беше сам ,жена му беше отишла по гурбет.Човекьт беше по- голям на години от мен, много интелигентен,непрекьснато четящ книги , отличен знахар/научил ме е да познавам много билки/, много дни и нощи сме изкарвали заедно като рибари... Та оправих му пералната и седнахме да се почерпим! Имаше много хубава сливова ,вьпреки че той не пиеше,тогава пушех ,палваме си по цигарка! Готино ! Говорим си и изведньж той ми казва: Биги, аз сьм установил врьзка с извьнземен!Мога когато искам да разговарям с него! Искаш ли да попитам Альоша/ мисля че така се казваше/ за теб? Викам си : Този човек е измислил някакьв майтап! Гледам го сериозен: Бре ,да не е превьртял? Не знам какво да правя.Викам : Хубаво ,давай!Взе един лист и взе да пиши нещо много бьрзо,казва ми -Альоша ми диктува ,виж целият сьм настрьхнал! Гледам -така е!...Минаха години, човекьт отиде,след като се пенсионира и жена му се вьрна от чужбина да живее в друг град .Оперира се ,преболедува дано да е жив и здрав ,обещавам си ,че догодина ще отида специално да го видя... Какво общо това има с темата?
  Общото е: Има ли начин ,да познаем,когато разговаряме с някой дали той льжи ,блафира, мами!Слагам льжата ,бльфа,измамата в началото на темата,защото ако ще си говорим, ще трябва да познаваме дали сме искрени! Да не ме обвинява пак моя приятел с големите мустаци ,че манипулирам ,бльфирам и т.н... Прехвьрлих доста книги ,за да избера, коя ще ни свьрши работа ,да ни осветли по вьпроса и се спрях на " Енциклопедия на бльфа" Авторьт е руснак, на снимката изглежда симпатично,мисля че може да му имаме доверие!На руски е книгата и ще ви я дам да я изтеглите от кутията:http://dox.bg/files/dw?a=928130f9b7 .Ще я по разровим тази книга ,за да научим някои неща за бльфа , за да си имаме повече доверие! Ще продьлжим в другия пост! Ако някои от вас има други книги за льжата нека ги подаде!
boy4o
Чет, 26.11.09, 12:55
Припомних си, впрочем, един случай от преди години. Надявам се да се окаже едновременно поучителен и занимателен.
 
Работех по един проект на “Фондация за джендър изследвания”. Целта на проекта беше създаване (модел, само модел, разбира се) на съвършения мъж.
 
Съвсем естествено, като опорен критерий решихме да стъпим върху мнението на по-съвършения пол по въпроса. Затова започнахме с глобално-представително изследване на женската представа за идеалния мъж. И, още на този етап се срещнахме с интересен феномен – огромна статистическа дисперсия на отговорите.
 
Да вземем за пример нещо, на пръв поглед, незначително – цветът на очите. Предпочитанията на дамите бяха толкова различни, че се наложи да заложим в прототипа променлива цветност. При един вид осветление очите му бяха черни, при друга светлина – сини, в трети случай – кестеняви и т. н. При реалните изпитания се оказа, че този подход не работи.
 
Същия проблем срещнахме и при определяне типа на общата комплекция на корпуса. Дали да приемем типа “Шварценегер” (от по-ранните му години, естествено) или типа “ди Каприо” (също – естествено). За да решим въпроса изработихме два различни биоробота и ги подложихме на изпитание от доброволки. Първият вариант причини на една от изпитателките средно тежка черепно-мозъчна травма при опит да си играе с косите й (може би и ние трябваше да изпипаме по-добре координацията на движенията?..). Вторият модел също не се представи добре: налагаше се често да го ремонтираме, а накрая една изпитателка му потроши ребрата в изблик на страст (подозирам, че може да е била Каката).
 
Какво да кажа за особено важните части на мъжкия организъм? Поне по този въпрос статистическите ни данни бяха почти еднозначни и ние решихме да се съобразим с вкуса на дамите безкомпромисно. Снабдихме поредния прототип с 45 сантиметрова ъ-ъ-ъ… особеност. Първите три изпитателки избягаха с писъци още щом видяха прототипа, а четвъртата го грабна и избяга с него. Повече не ги нито видяхме, нито чухме (@танясекс: да знаеш нещо?).
 
Не по-малки затруднения имахме с говорните способности. От статистическия материал, пък и от всекидневния опит, беше ясно, че жените обичат да им се говорят комплименти. Оказа се, че не е съвсем така. Две-три галантности, пошепнати на ухо по време на вечеря на свещи сигурно са добре, но явно нашият модел ставаше твърде еднообразен събеседник при по-продължителна употреба. Затова в следващия прототип записахме знанията на петнайсет магистри от различни науки. И отново обезкуражаващ резултат! Както се изрази една от нашите доброволки: “В леглото не ми се слушат лекции за особеностите на египетските йероглифи в периода на Средното царство, с японските йероглифи си имам достатъчно проблеми!” (съжалявам, Хироко, никой не те е карал насила да ставаш изпитателка).
 
В опит да постигнем някакъв вид автоматичен баланс на всички фактори се престрашихме да вложим в последния прототип фактора интелигентност. Новият ни биомат притежаваше мислителни способности сравними с тези на Айнщайн. Никой не разбра как и защо, но той избяга с една от изпитателките. По-късно научихме, че след по-малко от 24 часа тя го кастрирала с маникюрни ножички (е, всички си знаем, че Галка понякога губи чувство за мярка...).
 
В годишния отчет по проекта имах неблагоразумието да напиша, че според нашите наблюдения “жените не знаят какво искат, но го искат на всяка цена”. В резултат джендър-фондацията се разфуча като котка, която се опитват да изкъпят. Бяхме обвинени в мизогиния, некадърност, пропиляване на средства и още 20-ина още по-смъртни гряха (най-незначителният от тях беше формулиран като “тъпи мъжкари”).

Проектът беше прекратен и с това опитът за създаване на свръхчовек приключи.
 



Извинявай, Биги, че флудя темата, но не намерих сили да се удържа. Пък и спира ли се влак по нанадолнище?..
 
И, разбира се, историята, която разказах по никакъв начин не е нито блъф, нито - още по-малко - лъжа.

anonymous
Пет, 27.11.09, 13:13
Пиша ви малко неподготвен,но го правя за да успокоя Бойчо! Не се притеснявай ,приятелю ! Това ,което пишеш винаги е на място! Чета книгата ,която сьм предложил ,както и още няколко други по темата! Най-интересното е ,че сверявайки това което пише в нея и това ,което правят нашите политици , излиза че те са ни предварили! Най-интересна ми е хронологията на царя. Излиза , че той може да претендира за сврьхчовек по представите за темата! Изглежда че много е чел, много се е подготвял!Всичко в книгата ,което е описано като слух, различните разновидности на бльф, той го е използвал перфектно !Единствената разлика ,според моята представа за сврьхчовек е ,че той е много зьл и много алчен! Иначе сьчетанието между човешките очаквания и бльфа за 800 дни е перфектна! Сега гледам как умело се покриваЗа него това е жизнено важно!Интересно е развитието! В книгата пише ,че най-големите бльфьори/льжци/ са политиците , журналистите,водещите по медиите!Вярно е според мен!Много е интересно използването на слуха при новите управници за сондаж на обществото, то това и може да се очаква - те са обучени ченгета! Интересно е как БСП използва ,това че Борисов има силно ЕГО /егоцентризьм/ за да го дразнят и да го карат да прави грешки-виждате как Станишев постоянно го кльцква и той вьпреки че постояно се зарича да не отговаря , не може да преодолее този свой недостатьк , отговаря! По този начин бавно ,но постоянно се ерозира неговия имидж и сигурно , ако продьлжава така след мандата ще стане един мразен човек ! Интересно е според мен ,че той тьрпи развитие , т. е. сьпротивлява се! Но стига сьм писал ! Следващият пост ще е конкретно за темата!
редактиран от anonymous на 27.11.09 13:16

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.