download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
electric_cc
Съб, 28.11.09, 12:13
Насила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш. До истината се стига със собствени усилия, никой не може да я натрапи насила. Сократ е бил осъден на смърт, защото е твърдял, че Слънцето е по-голямо от Земята. Джордано Бруно, Галилей са се опитали да кажат ИСТИНАТА, но не са могли, поради природния закон в началото на този пост. Затова и политиците печелят, хората вярват на лъжите повече, отколкото на истината.
Например ето истината за свинския грип http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2596711
stiliyangr
Съб, 28.11.09, 16:04

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Много погрешно мнение ! Хората ,които владеят приложна психология МОГАТ ВСИЧКО!Те обаче са с ДРУГА ценностна система! Тях ги вьлнува сьвсем друго! Задавал ли си си вьпроса : Защо Били Гейтс си е дал парите /повечето/ за благотворителност/ Парите за тези ,които имат всичко , НЕ СА ВСИЧКО!Човек ,когато има други ХОРИЗОНТИ ,има друг полет!Да имаш умението да превьзхождаш другите не значи ДА ГО ИЗПОЛЗВАШ! Това е основната линия! „
 Да не би и ти да четеш "Фондацията"...или пък Ницше? Според него пътят до Свръхчовека има три фази - първо си камила - търпиш всичко,после си лъв - бориш се с всичко,и накрая ставаш Свръхчовек - издигаш се над всичко(добро и зло) - кой ще посмее да се откаже от ценностите,които е приел за свои?
stiliyangr
Съб, 28.11.09, 16:18

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” ... Най-интересна ми е хронологията на царя. Излиза , че той може да претендира за сврьхчовек по представите за темата! Изглежда че много е чел, много се е подготвял!Всичко в книгата ,което е описано като слух, различните разновидности на бльф, той го е използвал перфектно !Единствената разлика ,според моята представа за сврьхчовек е ,че той е много зьл и много алчен! ... „
 Според теб Свръхчовекът трябва да бъде добър и щедър? Очаква те голямо разочарование! Това е все едно да кажеш,че лъвовете са кръвожадни - те са такива,каквито са.
anonymous
Съб, 28.11.09, 16:42
Мислиш ли ,че не е вьзможно човек обикновен на вид ,по нищо не различаваш се от хората около него ,но знаеш много за хората ,с вьзможност да постигне всичко каквото си поиска в личен план ,но ако го постигне знаещ ,че ще ограби другите хора около себе си НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА? Според мен най-добрата жизнена позиция е: Да си обикновен ,но можеш изключително много ,знаеш изключително много, но взимащ от живота само това което е необходимо ! Човек като физика, психика и емоция е с точно определен габарит/ако така мога да се изразя/ Всяко препьлване на този"габарит " се явява за него сврьх тежест!Което задьлжително ще го направи много нещастатен!Коственно доказателство може да послужи това ,че най-богатите не са задьлжително най-щастливи/много от тях дори се самоубиват/ ,че почти всички се занимават с благотворителност и много от тях намират слисьл на живота в тази благотворителност! Най-стабилната система в природата е динамично -уравновесената!
zlatena
Нед, 29.11.09, 12:34
Според мен Свръхчовек е невъзможно да съществува.
Възможно е да има Свръхробот,но не и Свръхчовек...
Възможно е да се моделират и тренират с времето определени качества в човека,но само определени...
Всяко свръх постижение е за сметка на нещо ...
Най-често то ощетява близките хора на "Свръхчовека",които са нормални хора и т.н

Човек умишлено е ощетен от природата и умишлено не му е позволено да бъде свръх,защото човека наистина е най-нечовешкото същество с което се сблъсках и продължавам да срещам напоследък.
Човека притежава качеството ,да казва едно ,а да мисли друго в същото време.
Никое друго живо създание на Земята не го може това ...

Даден човек може да е постигнал нещо в дадена област,да може успешно да манипулира и въздейства на други хора,да бъде най-добрия спортист,да бъде "железния войн" и т.н...,но това не значи,че той например е добър родител,съпруг или най вероятно сексуалния му живот не струва пукната пара и т.н. и т.н
Тук някъде май се спуква балона на свръхчовека(не искам да давам още примери)
Трудно можем да тръгнем срещу природата,каквото и да се крие зад нея...
............................
П.С:Не знам дали вече не ви споделих моята теория за:
Края(т) на Свръхчовека
Асоциация между хората и изчезването на динозаврите:
Огромни Динозаври(Тревопасните) са изяждали Огромни количества зелена растителност и с това са нарушили равновесието в природата,което е причината за собственото им изчезване.
Хората вървим по техния път,бавно и методично.
Линк

редактиран от zlatena на 29.11.09 12:41
electric_cc
Пон, 30.11.09, 19:32
Zlatena, малко по-нагоре писах, че насила нищо не може да се даде, всеки сам трябва да достигне до истината. Въпреки това ще се опитам да разколебая твърдото ти мнение. Правени са такива опити, които са документирани: една бременна коза е поставена срещу едно магаре в две котурки (клетки) и през цялото време са хранени и поени без да се отклоняват от котурките. Козата родила 2 козлета, от които едното било с магарешки уши. Имам една съученичка, която когато била бременна се уплашила от мишка, качила се на един стол и се хванала за гърба, на кръста. Синът и има изписана мишка на гърба. Такива примери има много: ягодки, черешки и разни други картинки. Как става така, че се е изменил генетичния код. Това става със силата на мисълта, макар и несъзнателно. Има хора, които могат да правят това съзнателно, но това се постига под ръководството на Адепт и тренировки приблизително 40 години, както правят в манастирите на Тибет. Точно това са свръхчовеците. Далечен отзвук на този метод е Методът Силва. Книгата все още може да се намери по книжарниците. Първите резултати се появяват след двуседмични тренировки. Сериозна литература по тези въпроси са трудовете на Елена Блаватска. Потърсете в Гугъл.
deringer
Пон, 30.11.09, 19:39
electric_cc
То по тази логика...всеки един спортист е свръхчовек Oo
От друга теза пък извадих заключение,че аджеба тези същества се крият нарочно и удва ли не умират в забрава...
Ей тва е свръх човек
http://vbox7.com/play:cb749bb8
mayhem1
Пон, 30.11.09, 20:08

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Сериозна литература по тези въпроси са трудовете на Елена Блаватска. „
имам акунт в този форум от август миналата година . доста простотии прочетох , ама тая зае директно първа позиция .

anonymous
Пон, 30.11.09, 21:06
Не случайно предложих да тьрсим Свръхчовека в психическата сфера!! Там трябва да се намира и истината ! А тя е ,че там има много неизвестни ,необикновени и неизползвани неща, които могат да дадат функции на човека да бьде повече от другите! Това не трябва да се разбира като властване над другите! Това го запомнете!Сврьхчовек значи според мен ,човек на новото време ,който да има вьзможности повече от другите ,но да ги използва за хората, а не срещу тях!Мисля , че този Сврьхчовек трябва да бьде оцветен с човешки морал! Радвам се ,че Златена разлая така да се каже кучетата и предизвика различни мнения! Има нещо вярно в необикновеността на човешката психика, за което намеква electric_cc? Мога да кажа нещо в подкрепа на неговите думи , а това е: Негьрчетата родени от жени, за които пьрвия мьж е бил негьр! Не зависимо ,че баща след това е бил бял! Поради и това традицията в повечето народи за девствена булка! В психичната и от там в реалната сфера има още много неразгадани причинно- следствени врьзки! Тя тази тема е повече за това : Да научим нещо ,което другите не знаят! Да го използваме за добро!Това е задьлжително!
  Крайно време е да започнем с книгата на Рамил Гарифулин " Енциклопедия на бльфа" . Малко е необикновено , че започваме с льжата/бльфа/! ,но според мен това е много важно : Както да манипулираш/ блафираш/ така и да можеш да разбереш кога с теб постьпват така! Книгата наистина е енциклопедия! Разглежда всички моменти на блъфа/ измамата/ вьв всички вьзможни сфери!
  Каква е структурата на манипулацията /бльфа/?
  1.Подготовка ,която включва да разберем дали манипулираният знае за това с което ще го манипулираме. Включва сьщо замаскиране на бьдещата льжа/измама, бльф/. Терменьт взет от илюзионното изкуство за тази фаза е палмировка/на руски е не мога да го преведа/.
  2.След подготвителната част следва , заблуждаващи , подвеждащи действия,могат да бьдат полуистини ,льжи с цел да се стигне до следващото действие в манипулацията! Тази фаза се нарича палмировка ,сьщо взаимствана от илюзионното изкуство !
  3. Третата сьщинска фаза е самата манипулация!Казва се шанжировка,често се застьпва с предишната и вьрви паралелно! Ще продьлжим да навлизаме в льжата/бльфа/ в следващия пост!
редактиран от anonymous на 30.11.09 22:13
deringer
Пон, 30.11.09, 21:31
Малко - вятър ме вее на бял кон ...
нищо лично,но пси възможностите на един човек не са нищо специално,а просто човешки фоктор...това че някой могат да ги използват в тяхна полза едва ли ги прави СВРЪХ...хм...нищо лошо но един дядка който пасе кози е доста по-свръх от един псевдо фанатик написал книга за тоа аджеба как да си активирам мисловната дейност повече от 10% или как да комуникирам с космически създания... Oo

Един от любимите ми цитати...

3mandal3
in 2100 we are all dead, because of aliens came and kill us

редактиран от deringer на 30.11.09 21:34
редактиран от deringer на 30.11.09 21:35

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.