download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 30.11.09, 22:03
интересна тема ще чакам развитието 3mandal3
in 2100 we are all dead, because of aliens came and kill us deringer били превел ако обичаш за незнаещия ? да се ограмотя малко мерси
deringer
Пон, 30.11.09, 22:21

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” 3mandal3
in 2100 we are all dead, because of aliens came and kill us deringer били превел ако обичаш за незнаещия ? да се ограмотя малко мерси „

Хубово е да се правим на луди понякога...
Едва ли толкова искаш превода...това е коментар в youtube...е сега вече знаеш...смисъла се разбира,постнах го в оригиналния му вид.

Trayam-bakam yajaamahey sugandhim pushti vardhanam

anonymous
Вто, 01.12.09, 00:19

RE: RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Хубово е да се правим на луди понякога...
Едва ли толкова искаш превода...това е коментар в youtube...е сега вече знаеш...смисъла се разбира,постнах го в оригиналния му вид.

Trayam-bakam yajaamahey sugandhim pushti vardhanam

  ммм да няма нищо лесно на този свят хубавите неща са свързани с някои трудности които трябва да се преодолеят иначе , защо са хубави ? ..... мерси за изчерпателния отговор няма се меся повече въпреки че темата е интересна
deringer
Вто, 01.12.09, 00:26

RE: RE: RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” ммм да няма нищо лесно на този свят хубавите неща са свързани с някои трудности които трябва да се преодолеят иначе , защо са хубави ? ..... мерси за изчерпателния отговор няма се меся повече въпреки че темата е интересна „

ммм...че то за това е форум да пишем.
Просто използвах мисловните си вибрации,за да уловя смисъла на извънземния английски...доста се затрудних,но си напънах третото око и прозрях смисъла на така трудния текст.

electric_cc
Вто, 01.12.09, 08:56
Човечеството е надеждно защитено от истината. Иначе щеше да се самоизтреби, макар, че и сега го прави.
Ето един пример: В библията има едно изречение: Небесната майка родила седем сина Елохими, които със своите войнства управляват света, а седмият син бил отхвърлен. На съвременен език това означава: От космическата плазма се раждат седем сили - валентности, които предизвиквайки химически реакции създават материята, а осмата валентност е неутрална и не може да въздейства на материята. А нас ни учеха, че Менделеев е открил таблицата за подреждане на елементите. Какво ли щеше да стане, ако тези знания бяха дадени на човечеството през 15-век с начина на мислене тогава?
anonymous
Вто, 01.12.09, 13:08
Ще започна ,че наистина това е форум, което значи един камьк насред площада ,кьдето всеки може да се качи и да се поупражнява в риторика! Спокойно изказвайте своите мнения,това значи свобода !Коментирам: Златена смята ,че човек му е достатьчно да е нормален ,друг не може да бьде! Вьпросьт е какво разбираме за Супермен/Сврьхчовек/? Не натоварваме ли това понятие със сврьхочаквания? Аз лично разбирам ,човек който може повече от обикновените нормални хора! А кои са тези хора? Deringer, качил се на бял кон/може и кобила/ го вее вятьрьт и вьобще не е сьгласен на моето предложение за психичната сфера?!Нека да разгледаме малко факти!Ако не трябва да го тьрсим там ,тогава кьде? Може би в красиви ,мускулести хора, или в много умните , в гениите? Хората , които са оставили жалони в световната история са божествено красиви и вдигат от лежанка най-малко 100 кила! А гениите кьде да ги тьрсим ? Най-вече в науката! Там са, но те, ако е нямало човешко развитие , сигурно нямаше да знаем вьобще за тях!
    Тези ,които са имали власт над другите, задьлжително са били ВЕЛИКИ МАНИПУЛАТОРИ! Най-малкото ПОЛИТИЦИ! Приветсвувам изречението , цитирано от авторьт на Енциклопедията казвам :"БРАВО!" на този неизвестен гений,който е казал: Борбата за власт я започват УТОПИСТИТЕ,водят я ФАНАТИЦИТЕ , ползват властта АВАНТЮРИСТИТЕ и НЕГОДЯИТЕ!
    Мисля ,че Суперчовекьт трябва да е АВАНТЮРИСТ! Това значи в превод ПРИКЛЮЧЕНЕЦ,РИСКОВАЧ! Опитайте се да ме опровергаете!Ще ви отговоря с удоволствие! Много писане - значи скука! Толкова стига за този пост!
electric_cc
Вто, 01.12.09, 13:47
Фауст започва така: В началото бе Мисъл. В тайните науки също се твърди, че вселената, това е една гигантска мисъл. Тя е, която е създала видимостта на сегашната вселена. Този, който може да контактува с тази мисъл е свръхчовек (Бог). Някои хора придобиват тези способности от рождение (Питагор, Сведенборг, Елифас Леви), а други чрез посвещение. Тези хора не парадират със способностите си. Не участват в политическия живот. Не се показват по медиите. Тяхната задача е да спасят човечеството при глобални катаклизми. Преди години вестниците писаха за една ученичка, която побъркваше учителката по химия като забавяше и ускоряваше химическите реакции с мисълта си по време на опитите. Може и да не вярвате, че Земята обикаля около Слънцето, както не са вярвали в средните векове, но на нея не и пука от това.
deringer
Вто, 01.12.09, 16:17

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Ако не трябва да го тьрсим там ,тогава кьде? Може би в красиви ,мускулести хора, или в много умните , в гениите? Хората , които са оставили жалони в световната история са божествено красиви и вдигат от лежанка най-малко 100 кила! А гениите кьде да ги тьрсим ? Най-вече в науката! Там са, но те, ако е нямало човешко развитие , сигурно нямаше да знаем вьобще за тях! „

А не ти ли идва наум комбинацията умен и физически човек?Има десетки примери...Едва ли някой,който е написа книга специално в една сфера може да се има за свръх,тъй като свръх значи,че мноого над всички и едва ли само с психиката си някой би ме респектирал на такова ниво...
Щом върви,а не лети...значи не е свръх...
Всеки има потенциал-мозъчен.Изпалзват се от 3-5 до 10% от мозъка всеки ден...това,че някой си успял да надмине това едва ли го прави повече от други...не наистина не съм съгласен с тезата,че хилав литературовед е нещо повече от Юсеин Болт.Пък и физика се постига точно със силата на мозъка и допълнителното отключване на възможностите,които притежава човек...
Оракула е само в Матрицата...Да живее Нео

редактиран от deringer на 01.12.09 16:22
mayhem1
Вто, 01.12.09, 19:05
и да знаете - ако жена ви роди негърче , значи е гледала NBA олм олм олм (олелемайко)
Free your mind...and your ass will follow...
редактиран от mayhem1 на 01.12.09 19:11
phrozencrew
Вто, 01.12.09, 21:26
Тонал и нагуал. Рационалност и духовност. Свръх човек и обикновен бозайник. Кое ни разделя?
Интересна, много интересна тема!
Една много древна религия разказва странна история за първия безполов човек на Земята. Историята, която се е запазила до днес е песен и поема. Този човек или същество е възпяло тъгата си заради невъзможната любов на вятъра и езерото. Древният изток продължава да крие тайните си, които ние рационализираме.

Аз с бедния си мозък успях да се насладя на няколко прекрасни фрази в тази тема:

” Какво е обикновеното развитие на човека в БГ? Вьзпитанието като психика и норми се дава в повечето случаи от майката.

В детската градина , в началното училище КАКВО? Учителки , някои с много комплекси! Образецьт е вкарана личност в някакви общестени норми, т.е. комплексирана личност!Ограничения, ограничения .....най-различни!

Обикновените неща трябва да ги правим по най-правилния начин ,който не ни е даден по презумция!

Може ли човек да бъде над обикновените хора с познания за приложна психология?

Да имаш умението да превъзхождаш другите не значи ДА ГО ИЗПОЛЗВАШ!

...огромната разлика в класите- единият е обучаван да се изразява много точно ,да анализира много точно това ,което чува , да следи незабележимо всеки жест, да прави само примерени жестове и мимики...

...сега и аз уча... Погрешно си ме разбрал ,ако мислиш че се опитвам да се правя на интересен!

...има много неизвестни ,необикновени и неизползвани неща, които могат да дадат функции на човека да бъде повече от другите! Това не трябва да се разбира като властване над другите!

Мисля , че този Сврьхчовек трябва да бьде оцветен с човешки морал!

Малко е необикновено , че започваме с льжата/бльфа/! ,но според мен това е много важно : Както да манипулираш/ блафираш/ така и да можеш да разбереш кога с теб постьпват така! „

И още нещо много хубаво:
” От космическата плазма се раждат седем сили - валентности, които предизвиквайки химически реакции създават материята, а осмата валентност е неутрална и не може да въздейства на материята...
Какво ли щеше да стане, ако тези знания бяха дадени на човечеството през 15-век с начина на мислене тогава? „
Мисля, че съвременното свръх общество трябва да "зависимо" предимно от морала, като движеща сила. И трябва да се мисли за ЧОВЕКА, който е надмогнал и победил животинските инстинкти.
В онази притча, с която почнах, съществото е тъгувало. Не е било уплашено, борещо се за оцеляване, създаващо поколение или нещо друго. То е тъгувало за това, че материята създава граници.
Все пак, ако говорим за великите манипулатори над простия народ, то това са макевеите. Да правиш илюзии с човешкия мозък не е свръх "човечизъм", то си е измама. Но, както отбеляза и zlatena, свръх човекът не е свръх Бог.
Все пак стремежа към осъзнаване и вършене на правилното би бил най-великия човешки, социален строй. А съвети има - Божиите. Във всяка религия има хуманност и обръщане към собственото аз и духовността.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.