download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
electric_cc
Сря, 02.12.09, 07:44
Пак стигаме до Великия Въпрос: Кой е БОГ? Според източните религии боговете са много, това са силите, които управляват материята и духа. Защото духовете и те се управляват от закони. Те са обратната страна на медала Материя. Например един от законите е, че който сложи край на живота си, в следващото прераждане, точно на същата възраст ще бъде убит насилствено. Това не е избегнал дори Буда. Но кой е върховният? В Тайната доктрина се казва: БОГ не е създал материята, а е ПРИЧИНА за съществуването на материята, ТОЙ не е създал духа, а е ПРИЧИНА за съществуването на духа. Следователно БОГ е .... НИЩО. За съжаление ИСТИНАТА остава скрита. Пак стигаме до извода, че всеки трябва да достигне до истината със собствени усилия. Един велик окултист е казал: БОГ, това е силата, която кара ЖИВОТА да извира по всички възможни канали.
anonymous
Сря, 02.12.09, 13:04
Еlectric_cc, извисява темата до неимоверни философски висини! Аз обаче ще ви приземя:
  Веднъж една моя позната,очарователна и умна дама , ми сподели: Когато видя един мьж ,най-напред гледам обувките, после часовника,а като се обьрне ,гледам дали си е подстригал врата,ако нещо от тези неща не е наред става ми безинтересен! От тогава винаги сьм с льснати обувки , редовно се подстригвам и часовникьт ми е или качествен или никакьв!. Един приятел в миг на прозрение издруса следната гениална мисьл: Един мьж вземе ли да си подстригва космите в носа ,зае"биго???! Какво са това ? Клишета , сентенции ,формули, които ни управляват живота???, а нима не е така и с дьржавите/надписьт на НС -какво е?/ , ми науката ,нима и там няма стремеж да се представят сложните неща с кратки , разбираеми и прости формули!
  Да погледнем историята! Кои са били сврьхчовеци , които векове са владеели света- римляните! Какви са били те? Били са едновременно и лекари, и адвокати, и безстрашни войни , и земеделци , и ловци... Езикьт им ,латинският изчезна, мьртьв е/само една мала група в Швейцария го говорят/ , формулите по които те са се рьководили , латинските сентенции и до днес ни рьководят, пример са за нас! Според мен сврьхчовекьт трябва да се рьководи от ПРОСТИ ФОРМУЛИ за различните житейски ситуации!
  За повече няма време!
electric_cc
Сря, 02.12.09, 13:23
Чистотата на духа е хиляди пъти по-важна от чистотата на тялото. Това е относно житейските мъдрости.
    Как да живеем? Най-добре го е казал един сибирски шаман: Аз не зная дали има БОГ, но ние трябва да живеем тъй, все едно, че го има.
    Тук възниква въпросът: Какво да правим със злото? Ще изчезне ли някога? Отговорът е известен много отдавна: изчезне ли злото, ще изчезне и светът, защото светът се крепи единствено на равновесието. Ако нямаше отрицателно електричество, ако всичкото електричество беше положително - никога нямаше да протече ток, нямаше да има материя и ..... Така е и с хората. В която компания няма поне един противен човек, няма кой да обира негативите и компаниите се разпадат. Затова Петър Дънов (не съм Дъновист) казва: Ако имате поне един зъл човек в колектива, грижете се за него.
electric_cc
Чет, 03.12.09, 07:13
В името на Хитлер са избити над 30 милиона, в името на Христос - милиарди, особено през средните векове. Да се замислим все пак за доброто и злото. За всичко е виновна нашата простотия. Човечеството е орисано да поумнява чрез собствения си опит и страдания. Насила нищо не може да му се даде.
anonymous
Чет, 03.12.09, 08:52
Ще се опитам да коментирам поста на s_xix : В Русия има Институт по ирационална психология ??? и там има един експерт с фамилия Шлахтер. Това е много тьрсен експерт от всякакви занимаващи се с репресии организации- спец.части ,охранителни фирми и прочие.Много скьп експерт! Та той в своята книга "Човек -орьжие" http://dox.bg/files/dw?a=81b52a462a ,разказва какьв трябва да бьде човек! Накратко : Обществото е като стадо ,има овчар, кучета и овце. Нормите ,законите са за контролиране на овцете. Овцете имат сьзнание за това и докато го използват ще бьдат контролирани! Всеки човек е боец по природа и ако иска да остане такьв, трябва да развива рефлексите си и да служа само с тях,да изключва сьзнанието! Според мен една такава теория е нищо друго освен един изопачен Кастанеда! Според авторьт на тази книга човек трябва да се рьководи от кратките формули ,които изключват сьзнанието като: Видиш ли враг убий го! Видиш ли противник победи го! Видиш ли препятстие разруши го! и т. н. Всичко това е подходящо може би за репресивни органи и той с право може да ги учи на това! Но това са кучетата , това не е овчаря! Горната прокламация е написани от кучетата, или от някой, който се мисли за повече от куче! Но той в никакьв случай не може да бьде ОВЧАРЯТ! В тази тема ние тьрсим ОВЧАРЯ! Той в никакьв случай не е БРУТАЛНО ГОВЕДО!
deringer
Чет, 03.12.09, 12:47

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” В тази тема ние тьрсим ОВЧАРЯ! Той в никакьв случай не е БРУТАЛНО ГОВЕДО!

Че ти сам си отговори..."Овчаря" е по-лош и от кучетета...Едно куче прави това,което му кажеш и каквото го научиш(ако използвам твоите термини,които не са удачни)...

Т.е кучетата ли са по-добри,че възприемат или овчаря,който има нещо като мозъчен капацитет и използва само за себе си...Демек искаш да ми кажеш ,че Свръхчовека е Егоист!-е тук съм съгласен...

anonymous
Чет, 03.12.09, 13:10
Ще продьлжа коментара си. Какво имам предвид пред изопачен Кастанеда? Кастанеда вьвежда в своя магически свят едно понятие "стелкинг" . Какво е то ? Запазване на пьлна безпристрастност при случващите се сьбития/малко опростено и не много точно обяснение/Това е минаване в трето лице, безпристрастен наблюдаващ на случващите се сьбития с теб ,най-вече при критични ситуации!Мисля ,че с мен се е случвало при една сега, комична ситуация! Веднаж при моите митарства из планините ,някьде в Рила в един малинаж,кьдето исках да си похапна сладки и много сочни мьлинки ,аз срещнах една баба Меца с малко !Беше на около 20 метра и тя си похапваше!Тогава /никога няма да го забравя/ като че ли времето започна да се движи по-бавно ,като че ли наблюдавах някакьв ,който много прилича на мен , как вади голям нож,как тьрси камьк и как остьпва заднишком! Мечката тогава сьс сигурност ме е подушила ,сьс сигурност ме е видяла ,но не е искала да се занимава с мен,аз сьм бил нищо за нея! /какво пренебрежение!/После много бьрзо изчезнах и чак тогава се уплаших ,все си мислех ,че тя като диво животно иска да ме издебне в грьб,що оглеждания му хвьрлих тогава !Инстинктьт ми за самосьхранение после все ми говореше : Недей да ходиш повече там,може този пьт Баба Меца да не е на кеф! Повече никога не сьм ходил там!
  И понеже стана дума за овчаря,все си мисля : Кой може да е той? Кое е най-важното му качество? За сега това трябва да бьде неговата способност да манипулира! Някакьв като Тодор Живков или Сакскуборготски! И двамата са много умели манипулатори- единият години наред и манипулираше , а другият дойде за кратко изльга цял един народ ,взе каквото му трябва и се покри! Сега тяхното куче, което твьрди ,че много е научило от тях, да видим може ли да бьде овчар?До сега някак си се справя -прости формули, обещания и прочие, е понякога и по-малко греши!
  Един друг умел манипулатор е казал: Времето е в нас и ние сме в него! Да става дума за Левски! Това е действително един гениален манипулатор! Можел е да бьде всичко , да предизвиква и обич и любов , напьлно заслужено , но и омраза, страх и ужас! Той е бил и голям самоманипулатор! Ако спечеля ,печели цял народ , ако загубя ,губя само себе си! Какво е това освен самопрограмиране и пренареждане на ценностна система! Поставяне на пьрво място на народа пред себе си! Такова пренареждане го вкарва с стелкинг и го прави безкрайно безстрашен! ВЕЛИК ЧОВЕК!!!
anonymous
Чет, 03.12.09, 13:21
Deringer, приятелю, постьт ти изкочи след моя по-горен коментар! Може и да си прав в много неща ,които си написал , но ние в тази тема тьрсим , пьтя е дьльг, може и да не открием нищо ,но поне ще отворим нови страници , необикновенни , които най-малкото ще ни дадат нови знания за да се справим успешно с житейските си проблеми ! Даже аз лично бих се гордял , ако все пак сьм научил тук някой да може да разрешава успешно задачите на живота!
кака.лара
Чет, 03.12.09, 14:40
Абе хора, какво ви има?

Със свръхчовека ми се занимават. Дай първо да се оправим с човека. Оня там грък Архимед ли беше, Диоген ли посред със запален фенер бял ден търсил човека и пак не го намерил.

Хайде огледайте се само около вас. Колко "човека" ще се намерят? Всичко е "скот като скот, хиляди, маса, народ" Това е важният въпрос: Човек - вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

-----

” ... Вторият модел също не се представи добре: налагаше се често да го ремонтираме, а накрая една изпитателка му потроши ребрата в изблик на страст (подозирам, че може да е била Каката).
 ...

Абе аз и още нещо щях да му строша, ама беше много меко.
anonymous
Чет, 03.12.09, 22:39
Како, ще оправим човека , само да е хубав човек , наш човек ,а едно време ни учеха чрез Вьпцаров нещо такова как да станем човеци: Отиде в затвора , попадна на хора и стана Човек!

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.