download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
shaman
Съб, 05.12.09, 00:10
” Не сьм нито препил, нито се нуждая от хапчета! Мисля ,че това е тема ,която трябва да развием и то точно тук!Отговарям веднага на предполагаемите вьпроси.
  Как се стигна до тази тема?
  . . .
Добър ве4ер Биги, виждам 4е изписахте 5 страници ве4е, в размисъл и идеи, как би трябвало да изглежда Свръх4овека.!.?.!
Какво озна4ава Свръх4овек? . . . или какво по то4но трябва да представлява той в тази тема?
Не успях да из4ета и 5-те страници на темата, но поне за мен има някакво несъответствие м/у думата Свръх4овек и изложените примери!
Защо ли?
Както казах малко по - горе, не успях да про4ета вси4ко написано до тук, но ще се опитам да дам мой отговор на твоя първи въпрос в темата,нали на базата на него останалите са "умували".
Забелязах, 4е може би конкретно акцентираш - 4овекът в БГ?В сегашно време ли става въпрос или в Бъдеще предварително!- Щели сме или Ще сме?
Може и да си продължил тази твоя предпоставка и разработил, която да съм пропуснал, ноо . . . нека говоря

Самото заглавие на темата "Свръх4овек", веднага ми изниква в главата мисълта, 4е ще се обсъжда "СуперМен"
Предполагам, 4е ако не се направи веднага съпоставка със едноименния герой, ще забележим, 4е не е грешно и така да го наре4ем!
Та, моето ли4но и скромно мнение е, 4е такъв индивид не би могъл да се развие и съществува в настоящето.
Не и под названието "Супер", Не и без интервенция.
Мен ме вълнуват много по земни и реални неща от нашето развитие!
Кой са те ли?
Ще дам за пример няколко неща, за които знам 4е ще полу4а ответен отговор.
Колко процента от целия капацитет на нашия мозък използваме?Ако не се лъжа около 10%.
Останалата 4аст просто спи, тя 4ака да бъде събудена.
Освен 4рез зрението, 4рез това което виждаме и съответно го настройваме за работа и възприемане, нашия мозък възприема околния свят и 4рез слуха и 4рез много други органи на тялото.
Един от тях да не сработва правилно, нашето "умствено" развитие се забавя!
Ще успеем ли да използваме и контролираме нашия мозък на 100% ?????
Защо казвам това ли?
Вси4ки знаем, 4е процеса на стареене на клетките, поне до момента е необратим фактор в нашето развитие, запо4ващо с на4ален и краен стадий на развитие.
Времето през което ние минаваме този преход от извисяване до падението,леталния край, е твърде кратък като период, през който можем да развием някакво свръх ниво.
Хора, които по една или друга слу4айност, било то йоги или като цяло занимаващи се както с медицина, така и съм опознаване и контролиране на собственото тяло, дори те не достигат до ниво да се нарекат -Супер4овек.
Контролирането на дадени органи от тялото, както и владеене на емоциите и измененията в самите нас, не могат да ни докарат до ниво-супер развити.
Про4етох някъде из темата, за политици, за налагане на мнение, за отстояване и т.н. . . това не е свръх, поне не е това свръх, за което аз самия предполагам 4е става въпрос, тук говорим ве4е за едни други ка4ества, свеждащи се до по ниско ниво-Нивото на отстояване, нивото на убеждаване и налагане на собствените възгледи и позиции.
Така 4е, моите предположения за индивид, развит до такава степен, която да можем единодушно да приемем 4е е достигнала своя "свръх" стадии на развитие,НЯМА.
Няма и да има, 4овек от незапомнени времена не е спрял да се развива, благодарение на своята фантазия, на своя стремеж, на своите ме4ти, на своите грешки.
Ако не се самоунищожим, определено ще достигаме нови и нови висоти в нашето развитие, ли4но аз оба4е не знам , кога в този стадии на развитие, ще можем да се приемем като "СВРЪХ".

_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

tegote
Съб, 05.12.09, 00:20
SHAMAN, грешка си. Аз също не я чета тази тема. Това е така наречения FLOOD - широко разпространен из форумите. Допускам, че говорят за едно произведение на един починал руснак, който изобличаваше правителствата, но не съм сигурен. Както казах, много дебати - без почва, без резултат, без действия. Само факти, които си ги четат 5-ма. Истината е такава и в повечето случаи представлява "загуби време". В такива моменти по-препоръчително е човек да се разпусне с някоя игра, вместо да се подтиска с четене и нерви около кривия му свят.
shaman
Съб, 05.12.09, 00:23

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

Може би си прав, за което прося извинение.
Попрелистих малко назад и наистина има нещо друго разнищвано от това, което аз предположих.
Дано не съм интерпретирал грешно "флууда".

_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

anonymous
Съб, 05.12.09, 14:46
Приятелю,Шаман, винаги сьм уважавал твоето мнение и не сьм радостен ,че си ме разбрал погрешно! Виждам обаче ,че грешката е в мен! В желанието да предизвикам внимание ,сложих малко бомбастично заглавие на темата! Имаше ефект,в началото темата грабна,предизвика интерес ,а след това негативни реакции,махало , психологическо махало!Колкото то се засили в едната крайност ,толкова повече след това отива в другата крайност! Не се учудвам от ефекта!Можех и по-спокойно начало да избера!В крайна сметка след това ,каквото и да пиша за целта на темата,затьмнението от заглавието оказва своето влияние! Дори и безкрайно симпатичната ми Кака Лара се заблуди !
    АЗ ИСКАМ ДА СЕ ПОМЪЧА ДА ДАМ ЗНАНИЯ НА МЛАДИТЕ /И НЕ САМО НА ТЯХ/ХОРА,КОИТО СА В ТОЗИ ФОРУМ И КОИТО АЗ СЧИТАМ ЗА СВОИ ПРИЯТЕЛИ ! ЗНАНИЯ, КОИТО ТЕ НЯМА ДА НАУЧАТ В УЧИЛИЩЕ, КОИТО ОБИКНОВЕНО ЧОВЕК ПРИДОБИВА ЕМПИРИЧНО С ОБЩУВАНЕ С ХОРАТА И КОИТО СПОРЕД МЕН СА НЕДОСТАТЪЧНИ ЗА ДА БЬДАТ УСПЕШНИ ХОРА! НИМА В УЧИЛИЩЕ ТЕ УЧАТ : КАК ДА СЕ ПАЗИШ ОТ МОШЕНИЦИ, КАК ДА КОНТАКТУВАШ С ХОРАТА ,ТАКА ,ЧЕ ДА СЪЗДАДЕШ У ТЯХ ПРИЯТНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, КАК ДА РАЗБИРАШ ХОРАТА! С тези познания, те ще могат да бъдат повече от обикновените хора , а значи и хайдемалко сврьхчовеци! /мьча се да защитавам името на темата/
    Сигурно, ако аз преди, да кажем 35 години имах вьзможност да науча , да имах тези вьзможности каквито сега да науча повече за хората , то АЗ СЪС СИГУРНОСТ СЕГА ,ЩЯХ ДА БЪДА НАЙ-МАЛКОТО-- ПО- УВЕРЕН И ПО-УСПЕШЕН ЧОВЕК!
   Не смятам ,че това което искам да направя с темата е някакьв флуид, ,както виждате аз се старая ,да давам ,колкото се може по-малко линкове, всичко е осмислено и пречупено през мен,не е копирано от никьде! Винаги мога да зарежа ако трябва тази тема , но аз няма да загубя , ЩЕ ЗАГУБЯТ ТЕЗИ , КОИТО НЯМА ДА Я ПРОЧЕТАТ!
shaman
Съб, 05.12.09, 15:22

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Приятелю,Шаман, винаги сьм уважавал твоето мнение и не сьм радостен ,че си ме разбрал погрешно! Виждам обаче ,че грешката е в мен! В желанието да предизвикам внимание ,сложих малко бомбастично заглавие на темата! !

Биги, ли4но аз не съм нарекъл тази тема Флууд(флуид, както ти я наре4е), единственото което под4ертах е, 4е може би заглавието на темата и писаното в самата нея, малко се разминават!@$!
 Ти сам отбеляза по-горе, 4е името е било "бомбасти4но", за което не те упреквам, но за мен бе подвеждащо.
Ли4но аз, не се интересувам много-много от политика, затова и не у4аствам в такива теми, затова може би няма и да пиша пове4е в тази тема, тъй като не ми се разсъждава в/у неща, които колкото и да ги лаем те си вървят, както би трябвало да бъдат, за някой хора.
Лек Ден и извинения от моя страна.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

редактиран от shaman на 05.12.09 15:27
deringer
Съб, 05.12.09, 15:34
Bigi,нека да кажем по-точно,че това е просто теория...недоказана...
И наистина заглавието е малко съкратено...Защото имаш въпрос ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?после АКО Е ВЪЗМОЖНО-КАК,но не даваш поле на изява за това А АКО НЕ Е ВЪЗМОЖНО-ЗАЩО...
Т.е ти самият си си отговорил -ЧЕ според теб е възможно, още с написването на заглавието... още в темата си ти затваряш възможността да се пише срещу теорията...
редактиран от deringer на 05.12.09 15:37
anonymous
Съб, 05.12.09, 17:00
Пообъркахме малко нещата, но за да се оправят може би трябваше! Темата няма да е политическа! Темата ще е за ПРИЛОЖНА ПСИХОЛОГИЯ!!! Политиците са само примери за манипулатори,давам ги ,защото са всепознати и по-лесно стават за примери.Да сте учили някога в училище приложна психология? Може само да ви е споменавано за нея ! Аз досега само за нея ви пиша,а вие не разбирате , убеждавам се ,че тази материя ви е непозната! С познанията за ПРИЛОЖНА ПСИХОЛОГИЯ искам да ви направя или поне да се опитам ,хора ,които ще решават човешките си проблеми като на една забавна игра! ТОВА Е МОЯТА ЦЕЛ в тази тема! Последните няколко години чета непрекьснато по темата Приложна психология, мисля че знам достатьчно, поне да започна една такава тема, макар че сьм я нарекъл с малко не точно име и че ,според някой сьм я поставил не на място! Според мен обаче всичко е точно ,защото аз знам какво ще е сьдьржанието на темата ,а вие не! Крайно време е да започнем по сьщество,мисля!
deringer
Съб, 05.12.09, 17:39

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” Пообъркахме малко нещата „

Приложна психология = Свръх човек?
Явно доста е пообъркана...Ами обясни ми допирните точки на приложната психология с тази на Свръх човека,като синоним на понятието Свръх разум...или аз пак не разбирам
http://www.ippbg.org/category.php?cid=52
достатъчно материали има...споко и ние четем...два клика и веднага си набавям материали и на английски и на български...

редактиран от deringer на 05.12.09 17:40
редактиран от deringer на 05.12.09 17:45
electric_cc
Съб, 05.12.09, 18:09
На Shaman: Човекът е бил БОГ, станал е животно, а чрез еволюцията трябва отново да стане БОГ. Това е вечният закон на движението. Свръхчовеци не са хора като Шварценегер, а тези, които са преминали този път. Те са сред нас. Какво ще правят след това, това вече е тайна. Народите, които са унищожили своите посветени вече не съществуват. България изгони богомилите и беше наказана жестоко за това. Все пак добре е, че не са ги избили, както са направили други народи.
     Всичко в този свят е една голяма илюзия. De Broil доказа, че елементарните частици притежават повече свойства на вълна, отколкото на частица. Какво има по-надолу все още не знаем, но както е казано от някои философи: количествените натрупвания водят до качествени изменения. Струпването на голям брой такива вълнички води до голямата илюзия да ги възприемаме като материя.
    Като завършек на участието ми в този форум: Истините за света са толкова много, колкото и живите същества в него. За мравката истината е една, за слона - друга, а за човеците всеки си има своя. И никой не може да я промени. Насила никой нищо не може да им даде, освен ако проявят собствена инициатива. И в библията е казано по този повод: Почукай и ще ти се отвори. Този форум също го доказва. Поради тези причини tegote е прав, но все пак реших да участвам тук поради любопитството от експеримента.
stiliyangr
Съб, 05.12.09, 18:11

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” ...
Ще дам за пример няколко неща, за които знам 4е ще полу4а ответен отговор.
Колко процента от целия капацитет на нашия мозък използваме?Ако не се лъжа около 10%.
Останалата 4аст просто спи, тя 4ака да бъде събудена.
Освен 4рез зрението, 4рез това което виждаме и съответно го настройваме за работа и възприемане, нашия мозък възприема околния свят и 4рез слуха и 4рез много други органи на тялото.
Един от тях да не сработва правилно, нашето "умствено" развитие се забавя!
Ще успеем ли да използваме и контролираме нашия мозък на 100% ?????
... „
 Това за процентите от мозъка,които използваме(дали са два-три или 10 - все едно),е една от големите заблуди на нашето(информационно) време. В едноименната книга на Карл Крушелницки е разнищена на стр.170. Ще цитирам само едно изречение от края на съответната глава:"Всъщност ако използвахте целият си мозък едновременно,сигурно щяхте да получите силен епилептичен припадък.А и едва ли ще чуете някой лекар да каже:"За щастие ударът е попаднал в онези неизползвани 90% от мозъка,така че всичко ще бъде наред..."."

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.