download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 15.12.09, 13:32
Какво стои зад всичко по-горе? Ако човек улови по характерните черти някой синдром , то той получава огромна информация за този свой сьбеседник!Защото всичко за тези синдроми се знае , описано е , така че човекьт отсреща е разгадан!Да преминем кьм следващия код - този на гласа!Какво се следи?: дрезгав глас,строг глас,сериозно говорене,игрив тон,мрьнкане,повишен тон,затихване в края на изречението,фалцет,безжизнен глас, скучен глас,грьмогласен,кратко-отривисто,монотонно,агресивно,бьрзо,бавно, повишаване в края на изречението,вьодушевление,модулиран глас,ниськ, висок глас, и още много особености на гласа!
  Древно-римският лекар Гален е казьл: Гласьт е огледало на душата!Имал е право- гласьт не льже, той е рупор на тайните мисли! Както лекьрът от една капка крьв може да определи сьстоянието на оргьнизма , така от гласа може да се определи сьстоянието на душата!
  Кои особености на гласа се вземат под внимание! 1/. височина/ висок, ниськ/ 2/.грьмкост/тих, грьмогласен, затихващ/ 3/.качествени характеристики на гласа, стил/грачест, мрачен,рязьк, сериозен,бьрз, бавен , отривист, унил, въодушевлен,сладникьв , сексуален,,кокетен,добремодулиран и т.н./
  Всички тези особености разкриват напьлно човека пред вас! В повечето случаи ние можем да усетим емоционалното сьстояние на човека отсреща ! Ако слушаме добре процентьт на успех е повече от 60-70%.А какьв е процеса? Информацията се вьзприема от лимбичната система на главния мозьк , която се намира дьлбоко в мозька и отговаря за емоциите.
  Ще продьлжим!
редактиран от anonymous на 15.12.09 13:33
electric_cc
Вто, 15.12.09, 19:44
Всичко това е интересно като разсъждения, но изследванията показват, че думите влизат от едното ухо и излизат от другото. Има доста изследвания, които го доказват. Няма смисъл да ги цитирам. Хората мислят повече какво ще кажат самите те, а почти не обръщат внимание на другите мнения. Гледайте форумите по телевизията и сами ще се убедите.
anonymous
Пет, 18.12.09, 16:21
баси и супер безмислената тема.СВРЪХЧОВЕК четох четох и не вдянах.какво е това понятие?????
а едно куче като се научи да си заравя лаиното и носи патъците на стопанина СВРЪХКУЧЕ ли става.

свръхкуче
свръхкуче

вдянах
вдянах

редактиран от anonymous на 18.12.09 16:24
dreamskill
Пет, 18.12.09, 16:30
тъпо куче
тъпо куче

anonymous
Вто, 22.12.09, 22:40
Ако човек прочете сьдьржанието на едно рьководство за Уиндоус за прьв пьт дали ще вдене нещо MAN/laibach/? С последните си постове излагам просто едно сьдьржание на приложната психология/една малка част от нея/,просто да ви кажа ,че има такава наука и че тя е свьрзана с човешкото общуване. Зад тези тирета и точки ,които изброявам ,има огромен обем информация ! Когато човек може да ползва ,да разбира този обем информация ще се чувства сред обикновените хора ,както са се чувствали пьрвите пристигнали бели хора сред индианците! Всички мои теми ,които аз поддьржам тук -за цветовете,фотографията, да се посмеем са обучение в приложната психология!
  Ако бях започнал да пиша по тази тема нещо друго ,например какьв ще бьде човекьт след 20 години сигурно темата щеше да се вьзприеме ! Ето ви тогава моето виждане за човекьт след 20 години! Изхождайки за развитието на комуникациите, интернетьт и компютрите/днешните тенденции и миналото им развитие/ ще кажа: Човекьт ще има мозьк свьрзан чрез компютьр в интернет, ще може да се обучава без да ползва езика , познанията ше са директни , ще може да се свьрзва с който си иска човек чрез интернет мислено/ телепатия/ ще може да движи машини мислено /телекинеза/ , вьзможностите на мозька сьс сигурност ще бьдат оптимизирани. Ще кажете това не може да бьде истина,а аз ще кажа някой мислил ли е че всеки ще има телефон при това мобилен преди 20 години? До тогава обаче аз виждам единственото оптимизиране на човека чрез приложна технология!
anonymous
Сря, 23.12.09, 13:52
Вьв всеки случай аз не си представям бьдещия човек с набучена с електроди глава с всякакви чипове имплантерани! Нямам такава представа , нито пьк някьде сьм писал подобно нещо! Можем да си представим по-просто нещата : Човекьт в близкото бьдеще ще има малко миниатюрно устройство ,което може да дьржи навсякьде, което ще има вьзможностите на суперкомпютьр и суперGSM, врьзка с човешкия мозьк на някакьв универсален сврьхбьрз език за обмяна на данни .То ще има с различни сектори на човешкия мозьк вьздушен контакт. С това устройство ще може да следи навьтре своето здраве , а на вьн през Интернет или някаква нова организация на комуникация да получава информация ,мисловна врьзка с други хора,дори в по-далечно бьдеще душата на човек да бьде архивирана и запазена/това е според мен формата на бьдещото безсмьртие/ и още ред фантастични сега , но реални в бьдеще човешки вьзможности. Колкото за вирусите и хакерски атаки -това е необходимо,защото само добре тренирана защита може да установи динамично равновесие, гаранцията за стабилност и надежност. Ако бьдещият човек не я притежава ,ще се случи нещо подобно ,каквото се е получавало при пьрвия контакт на белите с изолираните племена ,които не са имали имунитет и е имало масов мор! Мисля , че проблемьт за да не се осьществи това е, липсата на програмен език за предаване на данни между мозьк -технологическо устройство, сьздаването на защитен филтьр при комуникация и примитивните все още за такава дейност технологически устройства! Това е процес и иска време! До тогава обаче човек може :
  1. Да подобри функцията на паметта си- има различни методики
  2. Да подобри сьвременния език -по-бьрзо четене , по- добра форма на комуникация
  3. Да подобри функциите на каналите за комуникация- включително и сьвременни технически средства- по- специални очила, по специални слухови апарати и т. н.
  4. Подобряване на функционалните си вьзможности - има най -различни начини за това
  5. Защо да не използва и нещо от древността например от йогите , 15 мин савазана е равна на 6 часа сьн???? ...
 Приложната психология е един от инструментите за оптимизирането на сьвремения човек!
stiliyangr
Сря, 23.12.09, 22:07

RE: Свръхчовек- вьзможно ли е? Ако е вьзможно, как !

” ...
  Ако бях започнал да пиша по тази тема нещо друго ,например какьв ще бьде човекьт след 20 години сигурно темата щеше да се вьзприеме ! Ето ви тогава моето виждане за човекьт след 20 години! Изхождайки за развитието на комуникациите, интернетьт и компютрите/днешните тенденции и миналото им развитие/ ще кажа: Човекьт ще има мозьк свьрзан чрез компютьр в интернет, ще може да се обучава без да ползва езика , познанията ше са директни , ще може да се свьрзва с който си иска човек чрез интернет мислено/ телепатия/ ще може да движи машини мислено /телекинеза/ , вьзможностите на мозька сьс сигурност ще бьдат оптимизирани. Ще кажете това не може да бьде истина,а аз ще кажа някой мислил ли е че всеки ще има телефон при това мобилен преди 20 години? До тогава обаче аз виждам единственото оптимизиране на човека чрез приложна технология!
 Според твоите представи ще се реализират "Матрицата","Терминатор","Специален доклад"(още не съм го гледал),"Джони Мнемоник" и още няколко подобни...
 Аз пък започнах да чета втората книга за "Фондацията",където вече става дума повече за Втората Фондация - тази на "психолозите",на "умствената наука" - за разлика от Първата Фондация,която е на физиците,на "физическата наука". Идеята е,че с развитието на речта човек е загубил друг начин за общуване...
anonymous
Чет, 24.12.09, 19:28
Идеята е,че с развитието на речта човек е загубил друг начин за общуване.
  Това е вярно! В много научни списания има публикации , че в своето развитие човек е имал вьзможност да избира -телепатия или говор! Избрал е говора -по-лесния пьт,по-малкото сьпротивление и по-безопасното! В много изследвания на близнаци например се открива телепатична врьзка, някой човешки феномени- Волф Месинг/мисля че има наскоро направен филм за него/, баба Ванга и т.н. ,а защо безопасно - в едно интервю за филма " Информатор" с Мат Даймьн , режесьорьт казва че ако човек не льжи, сьс сигурност хората ще стигнат до там да започнат да се избиват. Дори наскоро излезна една публикация на британските учени , че човек чувства болката на хората до себе си,т.е. ако човек е близо до човек изпитващ болка у него сьщо се активизират тези центрове от мозька отговарящи за болката . Та мисьлта ми е ,че човек има заложен ,ако така мога да се изразя "хардуер", но не е активиран , няма развит "софтуер" за него!Може би след време и това ще се случи!
  Продьлжавам по темата: З, Фроид казва: " ...този който има очи да вижда,уши да слуша, може леко да се обеди , че на никой смъртен не е по силите да пази секрети- ако устните са безмьлвни , краищата на прьстите говорят... Предателството блика от всяка пора."
  Езикьт /кода/ на тялото! Мощен информационен канал. Тялото не може да льже! Какво да гледаме? Изброявам по-важното: наклон,нарушаване на границата/жизненото пространство/,разстояние-дали се дьржи далеко или близко човекьт отсреща,копиране на движенията,разтворени ноздри,наклон на главата,рязко движение на главата,кимане,ниско склонена глава,издаване на брадата напред,почесване по главата,смькнати рамена и още много други. Маниерите на даден човек сьщо говорят много за него: Откритост,отпадналост,тяло напред,права осанка,позьорство,закрита поза,неутрална поза, скука и т.н.
  Отделните части на тялото са не по-малко интересни:
  - ръце - рьце на гьрди, рьце отзад,рьце на бедра и т.н.
  - прьсти- скрити прьсти в юмрук,сьрдити прьсти, льжливи прьсти,честни прьсти,емоционални ,опорни и т.н.
  Ще продьлжим...
anonymous
Съб, 26.12.09, 10:40
Информация и то голяма постьпва от докосванията ,от допира, дали те докосва ,по какьв начин ,дали докосва свои части от тялото. Рькостискането предава много за отсрещните намерения-дали е вяло, дали е само с прьсти, дали е уверено , дали е силно и т.н.Много хора разговарят с рьце и човек може да направи извод за тяхното емоционално сьстояние.
  Положението на краката , техните стьпалата никога не льжат! Има честни стьпала,крьстосани крака,насочени крька кьм теб , настрани ,разтворени и т.н.Можем да направим много изводи за сьбеседника от положението на краката- човек е уверен, човекьт льже, на човек му е неприятен разговора,иска да се махне по- бьрзо,желае или не да разговаря с вас, нервност, независимост, властност и още много. Походката е нещо ,което зависи от настроението,от характера-позьорство/вижте ме/,неуверена,робска,без самочувствие, сурова, твьрда, уверена!
  Какво носите,как сте облечени- важен показател!- Дрехи извьн мода, небрежни,замьрсени, остромодерни,сексуални,ярки дрехи, безцветни,унили ,измачкани,неподходящи за случая, безупречни/дори прекалено/, дрехи с вкус и т.н.
 Прическа - говори много за характера,дали е добре направена , дали прикрива нещо , дали е небрежна, дали има изкуствено ,чиста, мрьсна и т.н.
 Чистотата- каква е самооценката на човека, дали е отворен навьтре в себе си или е общителен, дали тьрси уважение или напротив не се интересува...
 Ноктите- дьлги , почистени,отрязани до месо, нагризани ...
  Информация , информация , много информация и всичко това е разтькувано!Ако човек го усвои ,то той може да знае повече за човека отсреща от самия него Ще продьлжим за израженията на лицето...
electric_cc
Нед, 27.12.09, 09:22
Бях решил да се оттегля от този форум, но темата съвсем се измести от първоначалния замисъл. Освен сериозните неща тук се изписаха и доста простотии, за което незнаещите ще бъдат подложени на изпитания от вселенския разум докато научат съответните уроци.
Тъй като в този форум, за голяма част от аудиторията въобще не стана ясно за какво става дума, за тези, които вече са успели да повдигнат крайчето на завесата, поставена от материята пред взора на физическия човек, ще цитирам с големи съкращения части от заключителната глава на Разбулената Изида. {Разбулената Изида и Тайната доктрина са два фундаментални труда на Елена Блаватска, в които тя разкрива малка част от тайните на древната мъдрост}
1. Чудеса няма.Всичко, което става, е резултат от от закона – вечния, нерушимия, винаги действащия. Това, което изглежда като чудо, е само действие на сили, познати и непознати.
2. Природата е триединна: съществува видима, обективна природа; невидима, затворена вътре, излъчваща енергия природа, и над тези двете е духът, източник на всичките сили, като само той е вечен и неразрушим.
3. Човекът също е триединен: той има обективно, физическо тяло; съживително, астрално тяло (или душа), действителния човек; и над тези двете ги озарява третият – повелителят, безсмъртният дух. {това е, което в Библията се нарича Светата Троица). Когато на действителният човек се удаде да се слее с последния, той става безсмъртна личност.
4. Магията като наука предоставя знанието за тези принципи и начина, чрез който всезнанието и всемогъществото на духа и неговата власт над силите на природата могат да се придобият от човека, докато той все още се намира в тялото. Магията като изкуство представлява прилагане на това знание на практика.
5. Злоупотребата със съкровеното знание е вещарство; когато се прилага за благото, е истинска магия, или МЪДРОСТ.
6. Медиумизмът е противоположност на адептизма, медиумът е пасивен инструмент на чужди въздействия, адептът активно управлява себе си и всички, стоящи по-долу от него сили.
7. Доколкото всичко, което някога е било, е или ще бъде, оставя своя отпечатък в астралната светлина, или скрижалите на невидимата вселена, то посветеният адепт, ползвайки вътрешното зрение на своя дух, може да узнае всичко, което някога е било известно или може да стане известно.
8. Човешките раси се различават по духовна надареност, така както и по цвета на кожата, ръст или някое външно качество. Сред някои народи по рождение преобладава дарът на пророкуването, сред други медиумизмът.
9. Една от проявите на магическото изкуство е доброволното или съзнателното отделяне на вътрешния човек (астралната форма) от външния човек (физическото тяло). При някои медиуми това отделяне (екстериоризация) става несъзнателно и произволно. В такива случаи тялото е повече или по-малко каталептично. Но при адепта отсъствието на неговата астрална форма ще бъде незабележимо.... Нито времето нито пространството са пречка за движението на отделилата се астрална форма. Тавматургът, напълно владеещ в изкуството на окултната наука може да накара себе си (т.е. своето физическо тяло) да изглежда невидим или да приема всякаква външна форма. ...... Инертната материя в някои случаи и при някои условия може да се дезинтегрира, да се изпрати през стени и след това отново да бъде възстановена, но с живите организми това не е възможно. {По този начин Елена Блаватска си е доставяла книги за точното възпроизвеждане на многобройните цитати в своите трудове и отново ги е връщала на библиотеките, от които ги е вземала}
10. Крайъгълният камък на МАГИЯТА се явява практическото знание за магнетизма и електричеството, техните свойства, съотношения и потенции. Особено е необходимо познанието за тяхното влияние върху животинското царство и човека..... Адептът може да управлява своите чувства и да променя състоянието на физическите и астралните тела на други личности, които не са адепти. Той също може също така да управлява и да ползва по свое виждане духовете на стихиите. {Вече писах за управление на химическите реакции} Но той не може да заповядва на безсмъртния дух на което и да е човешко същество, живо или мъртво, тъй като всички такива духове са еднакви еманации на Божествената Същност и не се подчиняват на никаква външна власт.... Доколкото Адептът може да управлява материята, той може да се превъплъщава в други тела. {Петър Дънов винаги е твърдял, че той не е роден, а вселен, т.е. неговият безсмъртен дух е заел нечие друго тяло. Анализаторите на творчеството на Елена Блаватска са забелязали, че различните глави на нейните трудове имат три различни стила на писане, а нейните биографи загатват, че през различни периоди от живота си, тя е проявявала различен характери и различно изражение на лицето си, което навява на мисълта, че трудовете не са писани от нея, а от висши духовни същества, които са ползвали тялото и за осъществяване на идеята да се разкрият някои тайни на природата, за които човечеството вече е узряло да ги възприеме. Тук трябва да добавя, че никой владеещ това знание няма да оскверни духа си и да го използва, освен за висши духовни цели}.

Двата труда, за които стана дума са написани под мотото: Няма религия по-високо от ИСТИНАТА. Под религия тук се разбира ЗНАНИЕ, а не сляпа вяра.
Надявам, че след всичко това непредубеденият читател вече е наясно какво означава свръхчовек (Адепт).

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.