download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 10.06.17, 13:24
Наскоро свалих една частна колекция от картини,които са от различни епохи, различни стилове и от малко известни художници.В няколко поста ще покажа част от тази огромна колекция ,като съм групирал картините по стил и сюжет . Най -напред ще видите импресионистите"

anonymous
Нед, 25.06.17, 07:48
Продължавам показването на художници от частна колекция ! Кубизъм

anonymous
Вто, 26.01.21, 07:54

 Завръщането на блудния син - една от последните картини на Великия Рембранд. Тя показва най-важния момент от едноименната притча.
 Най-малкият син поискал от баща си тази част от наследството ,която му се полага. Баща му я дал ,но синът му я пропилял и пред обстоятелството или да умре от глад или да поиска прошка от баща си ,той избрал прошката. Баща му бил сляп ,но когато поставяйки ръце върху сина ,той изпитал СИЛНА бащина обич и наредил да заколят теле ,това възмутило по-големия брат но въпреки всичко братската обич надделяла!
  Благодаря на Караджата/ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ/ за ваучера!

johnmotson
Вто, 26.01.21, 20:21

Оххоо... браво, добре дошъл Биги! Радвам се да видя "стари муцуни" във форума!

anonymous
Пет, 12.02.21, 19:43
През 17 век в Лайден (Нидерландия) творят най-добрите художници начело с Рембранд . Там са създадени едни от най-великите шедьоври на световното изкуство. Едни картина ,която е сатира на тогавашното общество нарисувана от 18 годишният !! Рембранд. " ИЗВАЖДАНЕ НА КАМЪКА НА ГЛУПОСТТА"

  Изразителна картина -хирурзи бръснари изваждат камъка на глупостта, а пациентът хем го боли ,хем си плаща накрая!
  Неговият приятел и конкурент Ян Ливенс рисува своя шедьовър " ИГРАЧИ НА КАРТИ".Уловен е момента ,когато играчът с 5 купа губи. Кибикът с лулата е нарисуван Рембранд. По този начин Ливенс показва приятелството си с Рембранд.

anonymous
Пон, 15.02.21, 20:38

   Било 22 август 1911 г.трябвало в 13 часа да отворят Лувъра за посетители , но световноизвестната картина на Леонардо да Винчи " Джоконда" я нямало . Обявяват на посетителите , че има авария с водопровода и не отварят. Полицията започва да претърсва 198 хиляди квадратни метра на Лувъра. Нищо . Все пак накрая намират рамката на картината при служебната стълба. Картината е открадната. Това е национално бедствие за Франция.Обявява се от национален вестник голяма награда -45 000 франка при пълна анонимност, ако се донесе картината. Нищо.Минават месеци , а " Мона Лиза" е скрита на третия етаж в апартамент ,където живеят италиански сезонни работници.Така година , две. На един италиански антиквар му се обаждат , че искат да му продадат откраднатата картина.Крадецът представящ се за Леопарди иска да върне картината в Италия. Тя принадлежала на Италия.За щастие след като картината била скрита две години и три месеца не била повредена. След преговори картината била върната. Тя триумфално обиколила и показвана в големите италиански градове и с тържествена церемония била върната на Лувъра. Пируджи ,така се казвал крадецът смятал , че картината била взета от Франция при окупацията от Наполеон . Той не знаел , че Мона Лиза била лично от Леонардо да Винчи донесена в Париж и продадена на френския крал Франциск за огромната за тогава сума от 4000 екю. Тя дълго време красяла двореца на краля Версай , а след революцията била предадена на Лувъра.

anonymous
Нед, 21.02.21, 21:30
Братът на ЛЮБОВТА е ФЛИРТА. Няколко уловени моменти на флирт в картините на големите художници.

anonymous
Пет, 26.02.21, 18:22
Флиртът без КРАСИВИ жени... Невъзможно! Ето представата за красива жена в картините на старите майстори- без грим, силикони , ботокси и т.н.

 Дамите от картините, може би ни изглеждат малко сладникави , но това според мен е ,защото им липсва АГРЕСИЯТА на съвременните жени

anonymous
Съб, 06.03.21, 22:12
Още малко картини от старите майстори на КРАСИВИ жени по случай техния празник!

anonymous
Съб, 13.03.21, 19:06
Според психолозите цветовете имат различно влияние върху настроението.И те го обобщават така:
 червен-активно,възторжено
 оранжев-радостно,топло
 жълт - светло,приятно
 зелен -спокойствие,равновесие
 син -тъжно,печално
 виолетов -тревога, мъка
 черен - крайно неудовлетворение
В изобразителното изкуство, както и във фотографията основно правило е : НАЙ -ВАЖНОТО трябва да се намира в областта на златното сечение.
 Ще покажа картините на един руски художник , произволно избран за да видим да ли той е постигнал целта да ни предаде съответното настроение с картините и дали това ,което е показал в полето на златното сечение е основната идея. Художникът е Николай Дубовски/ 1859-1918/

  ПС Златното сечение е на 2/3 от долната част на картината.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.